آفتابنیوز : 
به گزارش دفتر امور رسانههاي رياست جمهوري، وي كه عصر يكشنبه در نشست هيات دولت سخن ميگفت به سابقه و انگيزه هاي آشكار و پنهان طرح مساله هستهاي ايران در آژانس بين المللي انرژي هستهاي اشاره كرد و اظهار داشت: براساس مفاد صريح و مكرر معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهاي، يكايك اعضاي آژانس حق دارند از فنآوري و چرخه سوخت هستهاي برخوردار باشند، اما از دو سال قبل و در ادامه خباثت دشمنان و بدخواهان ملت ايران، برنامه هستهاي ايران يك باره و با ايراد اتهاماتي بياساس در دستور كار آژانس قرار گرفت و يك هجوم سنگين تبليغاتي عليه ملت ايران سازمان داده شد.
رئيس جمهور تاكيد كرد كه دولت ايران طي دو سال اخير با هدف اعتماد سازي و رفع شبهه، بيشترين امكان بازرسي، وارسي و كسب اطلاعات را در اختيار آژانس قرار داده است، به گونهاي كه بيش از هزار و 200 نفر روز از تاسيسات ايران بازرسي شده و هزار و 30 برگ سند از نهادها و سازمانهاي مختلف اخذ شده است و اين امر در طول تاريخ 34 ساله آژانس هستهاي بيسابقه است.
دکتر احمدينژاد برخورد برخي از قدرتهاي حاضر در شوراي حكام آژانس را صرفا سياسي خواند و افزود: آنها هرگز خواهان اعتماد سازي و رفع شبهه از طرف جمهوري اسلامي ايران نبودند تا جايي كه اخيراً آقاي البرادعي دبير كل آژانس به صراحت به دبير شوراي امنيت ايران گفته است كه اينها به دنبال رفع شبهه نيستند و ميخواهند كه ايران چرخه سوخت نداشته باشد.
رئيس جمهور افزود: واقعيت اين است كه ملتهاي جهان امروز با يك آپارتايد هستهاي مواجه شدهاند و چند كشور كه فنآوري هستهاي را در اختيار خود دارند، قصد دارند آنرا انحصاري كرده و بقيه ملتها را از اين توانمندي علمي محروم كنند.
احمدينژاد منابع سوخت فسيلي در جهان را تجديد ناپذير و در حال اتمام خواند و گفت: همه ملتها نيازمند منابع جديد انرژي هستند و انرژي هستهاي به عنوان يكي از پاكترين و بهترين منابع انرژي ميتواند در اختيار ملتها قرار گيرد، اما قدرتهاي استكباري با يك نگاه بلندمدت درصدد برآمدهاند تا با انحصاري كردن چرخه توليد سوخت هستهاي، درآمدهاي هنگفت اقتصادي براي خود كسب كنند و آن را به عنوان ابزار سلطه و تحميل خواست خويش بر ساير كشورها مورد استفاده قرار دهند.
وي گزارش البرادعي را منعكس كننده رعايت تمامي مقررات از سوي جمهوري اسلامي ايران و عدم انحراف از صلحآميز بودن آن دانست و افزود: همه كشورهاي عضو آژانس موظف هستند تنها 180 روز پيش از شروع تزريق مواد به خط غني سازي، آژانس را از اين تصميم خود مطلع كنند، اما چنين چرخهاي هنوز در جمهوري اسلامي ايران شروع نشده است. بنابراين جمهوري اسلامي ايران در طول 30 سال گذشته مطلقاً هيچگونه تخلفي از مقررات آژانس نداشته است.
رئيس جمهور درباره انگيزه سه كشور اروپايي از مذاكره با ايران گفت: مذاكره هيچگاه براي صرفنظر كردن از حق يك ملت صورت نميگيرد، بلكه هدف از مذاكره پيدا كردن راههاي مناسب براي احقاق حق يك ملت است اما سه كشور اروپايي با تحريك حاميان پشت صحنه، به دنبال انحصار و آپارتايد هستهاي و بازگرداندن دنيا به قرون وسطي هستند. آنها خود از بمب هستهاي برخوردارند و عليه كساني كه امنيتشان در خطر است، مدعي امنيت شدهاند.
احمدينژاد جلوگيري از پيشرفت علمي و صنعتي يك كشور را غير ممكن و بياعتمادي نسبت به ثبات كشورها را حاكي از يك ديكتاتوري مدرن خواند و افزود: دوران زورگويي و نمايشهاي قلدرمابانه در دنيا به سرآمده است. امروز دوره انديشه و تعاطي افكار، حاكميت افكار عمومي و دوره منشهاي انساني و جوانمردي است. ديگر امكان زورگويي به كشورهاي كوچك و عقب افتاده نيز وجود ندارد چه رسد به ملت و كشور بزرگ، نيرومند، مقاوم، متمدن و با فرهنگ ايران كه همچون خورشيدي فروزان و پرفروغ بربام جهان ميدرخشد.
وي عدم اجماع اعضاي شوراي حكام در آژانس بينالمللي انرژي هستهاي با قطعنامه چند كشور اروپايي و همراهي نكردن شمار قابل توجهي از كشورها با آن را يك رويداد مهم برشمرد و تاكيد كرد كه با وجود استفاده از سنگينترين كار ديپلماسي، اعمال بيشترين فشار و حتي تهديد برخي از كشورها به لغو قراردادها از سوي آمريكا، براي اولين بار اعضاي شوراي حكام همراهي نكردند و 13 كشور به آن راي ندادند.
رئيس جمهور هرگونه تعامل و رفتار با ايران فراتر از مقررات بينالمللي را كاملاً مردود دانست و افزود: سه كشور اروپايي دچار يك اشتباه قطعي شدهاند و بر اين تصورند كه با يك كشور دست هشتم و تحت سلطه خود در صد سال قبل مواجهاند. ما دوستان زيادي در دنيا داريم و برخلاف تبليغات گسترده آنها، كشورهاي بزرگ و كوچك ايستادند و با آنها همراهي نكردند و ما از همه آنها به ويژه از ونزوئلا و همچنين از روسيه، چين، الجزاير، آفريقاي جنوبي، مكزيك، تونس، پاكستان، نيجريه، يمن، برزيل، سريلانكا و ويتنام تشكر ميكنيم.
احمدينژاد موضع جمهوري اسلامي ايران را بسيار محكم و دست بدخواهان را از هر نوع مستند قانوني به شدت خالي دانست و گفت: ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران در دفاع از منافع ملي بسيار فعال، جدي و توانمند است و انشاالله با تدبير، حوصله و استقامت از حقوق مسلم ملت ايران دفاع خواهيم كرد و بدون ترديد بدخواهان ملت ايران سرانجام در برابر اراده ملت ما تسليم خواهند شد.
وي در بخش پاياني سخنانش از كوتاه آمدن برخي از كشورها در برابر تهديدهاي قدرتهاي سلطهگر اظهار ناخرسندي كرد و اظهار داشت: ملت ايران روابط خود را با ديگران براساس عدالت و منافع متقابل تنظيم ميكند و بدون ترديد موضع تقابل با منافع ملي ايران، در روابط تاثير خواهد گذاشت. ما علاقمند نيستيم با برخي از دوستانمان اينگونه صحبت كنيم اما آنها بايد متوجه خواست ملت ايران و منافع قانوني ما باشند و از تهديدهاي چند قدرت نترسند زيرا آنها ناتوانتر از آن هستند كه بتوانند به يك ملت صدمه بزنند.
رئيس جمهور دوران حاكميت امپراطوريهاي متكي به زر و زور را پايان يافته خواند و گفت: ما صداي شكستن استخوانهاي اين غولهاي پوشالي را ميشنويم و در تعجب هستيم كه چرا خود اينها متوجه اين حقيقت نيستند.
احمدينژاد بر قرار داشتن سه كشور اروپايي در موضع انفعالي تاكيد كرد و گفت: موضع انفعالي ميرا و رو به نابودي است اما جمهوري اسلامي ايران داراي موضعي فعال است. ما براي اداره دنيا ايدههاي جديد و مبتني بر خداپرستي، عدالت و فطرت انسانها داريم و بسياري از كشورها در اجلاس سازمان ملل از اين مواضع استقبال كردند.