آفتابنیوز : آفتاب: در هر حال، انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۳۳ حوزه وارد مرحله دوم شده است ۱۳۰ کاندیدا را برای ۶۵ کرسی باقیمانده به بازار رقابت فرا میخواند.
این در حالی است که در دور اول انتخابات مجلس نهم، ۳۴۰۰ نفر با هم رقابت میکردند و هر کرسی بیش از ۱۲ نفر داوطلب داشت اما در این مرحله برای هر کرسی ۲ نفر رقابت میکنند.
این انتخابات در ۱۸ استان، ۳۳ حوزه انتخابیه و بیش از ۱۴ هزار و ۳۰۰ شعبه اخذ رای برگزار میشود. در این میان پایتخت با ۲۵ کرسی خالی در نهمین دوره مجلس بیشترین رقابت را در میان دیگر حوزهها تجربه خواهد کرد تا پایتخت نشینها رقابت فشردهتر و جدی تری را در پیش داشته باشند.
رقابت در پایتخت آنقدر جدی است که نماز جمعه این هفته تهران کاملا رنگ و بوی انتخاباتی به خود گرفته بود و به صحنه رقابت گروههای مختلف شرکت کننده در انتخابات تبدیل شده بود.
اما بنا بر شهادت شاهدان عینی، مهمترین موضوعی که در حاشیه نماز به چشم میآمد تبلیغات پرحجم هر دو گروه جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان بود.
جبهه پایداری که ابتدا با شعار عدم سهم خواهی به میدان سیاسی وارد شده بود و با شروع انتخابات مجلس در اقدامی وحدت شکنانه لیستی جداگانه منتشر کردبا هفتهنامههای پرتو سخن، ۹ دی، عبرتهای عاشورا وچند جزوه دیگردر نماز جمعه بسیار فعال بود و این نشریات در حمایت از جبهه پایداری انقلاب اسلامی به صورت رایگان توزیع میشدند که نشان از صرف هزینه بالای این جبهه برای رسیدن به کرسیهای بهارستان نهم داشت.
از سوی دیگر اما جبهه متحدیها هم بیکار نبودند و نشریه دانشجویی «فریاد بصیرت» که در شناسنامه آن اسامی نویسندگانش منتشر شده بود توسط جمعی از دانشجویان حامی جبهه متحد اصولگرایان در میان نمازگزاران توزیع میشد. علاوه بر این نشریه بروشور معرفی اعضای جبهه متحد هم بین نمازگزاران توزیع میشد.
در نماز جمعه این هفته همچنین لیست انتخاباتی با نام «رزمندگان مسجد ارک تهران» که گفته میشود توسط حسین اله کرم تنظیم و مورد حمایت برخی مداحان نیز بود توزیع شد.
از سوی دیگر لیست «حامیان گفتمان عدالت انقلاب اسلامی» که به لیست مشایی معروف است نیز در نماز جمعه این هفته توزیع شدتا طرفداران جریان انحرافی نیز آخرین تلاشها برای رسیدن به بهارستان نهم را انجام دهند.
نکته جالب در لیستهای انتخاباتی اما، اشتراک نزدیک به ۲۰ نفر از ۲۵ نفرلیست حسین الله کرم و مشایی با توجه به تفاوت نگاههای این دو نفر مورد بحث و سوال عدهای از نمازگزاران قرار گرفته بود.
به این ترتیب در روز تعطیل جمعه نیز نماز جمعه رنگ و بوی انتخاباتی به خود گرفت تا یک روز از تبلیغات کاندیاها به خاطر تعطیلی هدر نشود.
در عین حال با بررسی فضای حوزههای انتخابیه به نظر میرسد مشارکت در دور دوم انتخابات نیز مانند دور اول دشمن شکن باشد.
محمد اسماعیل کوثری درباره میزان مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس نهم میگوید: عموماً مشارکت مردم در مرحله دوم انتخابات نسبت به دور اول کاهش دارد اما پیشبینی میشود در این مرحله از انتخابات نسبت به دورههای مشابه گذشته مشارکت مردم افزایش چشمگیری داشته باشد.
زهره الهیان عضو دیگر جبهه متحد اصولگرایان نیز در این خصوص میگوید: در دور دوم انتخابات بیشترین آرا از آن جبهه متحد اصولگرایان بوده و اصلاحطلبها شانس چندانی در مرحله دوم انتخابات نخواهند داشت. در انتخابات تهران، نمایندگان بیشتر از میان جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری انتخاب میشوند که با توجه به در پیش بودن مرحله دوم انتخابات از این میان سهم جبهه متحد در کسب کرسیهای مجلس بیشتر خواهد شد.
وی در ادامه میافزاید: مجلس نهم با تغییر ۸۰ درصدی نسبت به مجلس هشتم این مسئله را روشن میسازد که مردم ضمن انتخاب نمایندگان از احزاب اصولگرا، نمایندگان خود را از میان افراد ولایتمدار انتخاب کردهاند.
گفتنی است، وزارت کشور که برگزاری انتخابات رایانهای در دور اول انتخابات مجلس نهم را موفقیت آمیز میداند، در نظر دارد که در این دوره هم در چند حوزه شهرستانی و در چند شعبه تهران انتخابات را به صورت رایانهای برگزار کند.
تبلیغات انتخاباتی مانند مرحله اول طی ۷ روز و از بامداد پنج شنبه ۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ساعت ۸ صبح پنج شنبه ۱۴ اردیبهشت مجاز خواهد بود.
ممنوعیتهای تبلیغات در مرحله دوم هم شامل مواردی مانند راه اندازی کارناوالهای تبلیغاتی، دیوار نویسی، چاپ عکس با قطع بزرگتر از میزان اعلام شده و استفاده از بلندگو در فضای باز میشود. تبلیغ کاندیداها در رسانههایی که از اعتبارات عمومی و دولتی استفاده میکنند مانند صدا و سیما ممنوع است. در عین حال در مرحله اول انتخابات مجلس نهم، نتیجه ۲حوزه انتخابیه از جانب شورای نگهبان باطل شد.
به گزارش شفاف،انتخابات حوزههای ابطال شده به صورت میاندورهای و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ برگزار خواهد شد.