آفتابنیوز : آفتاب: بسياري از انسانها با رسيدن به سن كهنسالي، رانندگي را كنار ميگذارند؛ چرا كه واكنش آنها كاهش يافته و غيرفعال ميشوند.
يكي از دستاوردهاي تيم «حملونقل هوشمند»، فناوري جديدي موسوم به «Granny-Nav (كنترل پدربزرگ و مادربزرگ) » است كه به شناسايي سريعترين و راحتترين مسير مانند مسيرهايي كه با چراغ قرمز مواجه نميشوند، ميپردازد.
اين كار بخشي از پروژ 12 ميليون پوندي «شمول اجتماعي از طريق اقتصاد ديجيتال(SiDE)» است كه چگونگي ارتقاي زندگي انسانها توسط فناوري را بررسي ميكند.
پژوهشگران در اين فناوري، يك خودرو الكتريكي را به آزمايشگاه متحرك تبديل كردهاند.
اين خودرو موسوم به «DriveLAB» از ابزارهاي هدايتي، سيستمهاي ديد شب و سازگاريهاي هوشمند سرعت برخوردار و قادر به نظارت بر تمركز، سطوح تنش و عادات رانندگي با عينكي است كه ميتواند حركات چشم را دنبال كرده و به نظارت و ارزيابي نقاط اصلي تنش در رانندگان مسن بپردازد.
اين محققان همچنين به دنبال توليد يك سامانه ماهوارهای ناوبری جهانی سفارشي هستند؛ چرا كه رانندگان مسن در مسيرهاي راحتتر تنش كمتري داشته و راحتتر رانندگي ميكنند.
اين سيستم همچنين از تصاوير مناطق محلي مانند صندوق پست يا مهمانخانه در مسيرهاي ناشناس استفاده ميكند.
تيم سازنده اين فناوري، همچنين به دنبال راهي براي نمايش اطلاعات بر روي شیشه جلو خودرو است تا راننذگان نيازي به بر هم زدن تمركز چشم از روبهرو و جستوجو براي اطلاعات جادهاي نداشته باشند.
به گزارش ایسنا،محققان از امكان ظهور برخي از فناوري در آينده نزديك و برخي ديگر طي پنج تا 10 سال آينده خبر دادهاند.