آفتابنیوز : آفتاب: علاوه بر این مجوز به دولت برای تغییر در قیمت حاملهای انرژی، نمایندگان مجلس همچنین سقف افزایش قیمت حاملهای انرژی در قانون هدفمند کردن یارانهها را تعیین کردند تا دولت تنها در یک رنج قیمتی مشخص قدرت مانور داشته باشد.
بر این اساس و با توجه به مصوبه مجلس مبنی بر اینکه قیمت فروش داخلی انواع سوخت با لحاظ کیفیت حاملها و با احتساب هزینههای مترتب به تدریج تا پایان برنامه پنجم توسعه کمتر از ۹۰ درصد قیمت و بیشتر از قیمت تحویل روی کشتی (فوب) در خلیجفارس نباشد، میتوان گفت که حداکثر قیمتی که میتوان برای بنزین متصور بود ۱۸۹۰ باشد. چرا که پیش از این جلیل سالاری ـ مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران ـ عنوان کرده بود که قیمت هر لیتر بنزین سوپر فوب خلیجفارس ۲۱۰۰ تومان است.
بر اساس این دیدگاه و با توجه به افزایش سالانه ۲۰ درصدی بهای سوخت دولت باید برای پر کردن فاصله ۷۰۰ تومانی کنونی تا ۱۸۹۰ تومانی سقف طی چهار دوره باقی مانده تا اجرای کامل هدفمندی یارانهها امسال حدود ۲۹۰ تومان قیمت بنزین را افزایش دهد و قیمت آزاد آن به ۹۹۰ تومان برسد.
اما از آنجا که قیمت فوب شامل بنزین سوپر است و بهای آن بسیار بالاتر از قیمت بنزین معمولی است میتوان گفت که قیمت ۱۸۹۰ تومان برای بنزین عددی دور از انتظار است هر چند که چندی پیش رییس مجلس عنوان کرده بود دولت در پی عرضه بنزین با بهای دو هزار تومان است.
با این حال و از آنجا که مجلس تاکید دارد که بهای سوخت باید در یک دوره پنج ساله به حداکثر خود برسد در سناریوی دوم میتوان گفت که در آغاز مرحله دوم هدفمندی، ۲۰ درصد دیگر به قیمت کنونی بنزین افزوده خواهد شد و بهای آن از ۷۰۰ به ۸۴۰ تومان میرسد که به نظر میرسد این عدد معقولتر باشد.
در حال حاضر هر لیتر بنزین معمولی با سه قیمت ۱۰۰، ۴۰۰ و ۷۰۰ تومان و ۱۵۰، ۵۰۰ و ۸۰۰ تومانی برای بنزین سوپر عرضه میشود. پیش از این بنزین معمولی با دو قیمت ۱۰۰ تومانی سهمیهای و ۴۰۰ تومانی آزاد و بنزین سوپر نیز با دو قیمت ۱۵۰ تومانی سهمیهای و ۵۵۰ تومانی آزاد عرضه میشد.
البته با توجه به اینکه مصوبه مجلس بر کیفیت حاملهای سوخت تاکید میکند و قیمت بنزین سوپر فوب خلیج فارس معیار افزایش قیمت بنزین قرار گرفته است، مشخص نیست، که قیمت هر لیتر بنزین معمولی تولید داخل با استاندارد یورو ۲ نیز قرار است با نرخ بنزین سوپر فوب خلیج فارس محاسبه شود یا خیر؟
به گزارش جوان امروز،از سوی دیگر در حال حاضر ماهانه ۶۰ لیتر بنزین ۴۰۰ تومانی در کارت سوخت خودروها شارژ میشود که مشخص نیست در مرحله دوم هدفمندی یارانهها با وجود افزایش نرخ بنزین، سهمیهبندی این فرآورده نفتی ادامه مییابد یا خیر؟
چرا نمیگویید بنزین در کویت 400 تومن است
چرا قیمت بنزین در عمان را نمیگویید
درامد سرانه کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس رو با سرانه ایران مقایسه کردید
چرا از خدا نمیترسید
....