کد خبر: ۱۵۶۱۸۲
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۲۳:۲۹
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور:

۳ تا ۵ درصد جمعیت کشور دارای اختلالات شنوایی هستند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: ۳ تا ۵ درصد جمعیت کشور دارای اختلالات شنوایی متوسط و عمیق هستند.

به گزارش فارس، یحیی سخنگویی در مراسم یازدهمین کنگره شنوایی شناسی ایران اظهار داشت:‌ شنوایی شناسی یکی از ارکان مهم تیم‌های توانبخشی به حساب می‌آید و سازمان بهزیستی نیز نیاز مبرم به آنها دارد.

وی با اشاره به آلودگی صوتی در طول زندگی برای افراد که در فضاهای پرسروصدا زندگی می‌‌کنند و به خدمات شنوایی سنجی نیاز دارند، گفت: در حال حاضر رشد سالیانه جمعیت کشور بالغ بر 1.8 درصد است که طی 20 سال آینده جمعیت ایران به 94 میلیون نفر می‌رسد.

سخنگویی با بیان اینکه بر اساس تخمین‌ها 10 درصد جمعیت کشور دارای معلولیت هستند و میزان 4.2 درصد دچار معلولیت شدید می‌باشند، گفت: اکنون 2 میلیون و 800 هزار نفر در کشور معلول هستند که تا 25 سال آینده این جمعیت به 5 میلیون و 300 هزار نفر می‌رسد.

وی افزود: در حال حاضر 900 هزار نفر معلول تحت پوشش بهزیستی هستند که 113 هزار نفر دچار معلولیت شنوایی هستند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد:‌اگر خانواده‌های این افراد را نیز در نظر بگیریم، آماری بالغ بر یک میلیون و 916 نفر می‌شود و در مجموع سالانه حدود 20 تا 30 نوزاد کم شنوا در کشور متولد می‌شود یعنی از هزار تولد 1.3 نفر با کم‌ شنوایی متولد می‌شود و در نهایت 3 تا 5 درصد جمعیت کشور دچار اختلالات شنوایی متوسط و عمیق هستند.

وی با اشاره به اینکه 50 درصد اختلالات شنوایی در بدو تولد به دلیل ژنتیک است، گفت: در حال حاضر سن تشخیص شنوایی سنجی بر اساس اقدامات توانبخشی در سنین 2 تا 2.5 سالگی قابل قبول نیست که این کودکان در ادامه دچار مشکلات زبانی و اجتماعی می‌شوند و بار سنگینی بر جامعه وارد می‌شود.

سخنگویی با اشاره به تشخیص زودهنگام در این زمینه در سنین زیر 3 ماهگی و 6 ماهگی به عنوان پیشگیری از ورود به مشکلات عدیده دیگر گفت:‌ در سازمان بهزیستی کشور تست نوزاد و شیرخواران در زمینه شنوایی سنجی و همچنین واحدهای ارزیابی کم‌شنوایی از نوزادی تا سالمندی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: مداخلات توانبخشی شنوایی سنجی نیز با ارائه وسایل کم شنوایی از جمله سمعک و آموزش به کم شنواها و در نهایت خدمات گفتار درمانی با ایجاد مراکز خانواده و کودکان کم شنوا و ناشنوا که تحت آموزش قرار می‌گیرند، انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی حمایت‌های دیگری نیز همچون حمایت‌های تحصیلی از دانشجویان کم‌شنوا و ناشنوا انجام می دهد و برنامه غربالگری تشخیص و مداخله برای نوزادان و شیرخواران از سال 84 در تمام استان‌ها با 300 واحد غربالگری که 48 مرکز آن دولتی و 242 مرکز غیر دولتی است صورت می‌پذیرد.

سخنگویی ادامه داد: در سال 90 نیز 700 هزار نوزاد تحت آموزش شنوایی قرار گرفته است و این تعداد فقط 51 درصد کل جمعیت نوزادان به حساب می‌آید و تاکنون از شروع برنامه 2 میلیون 400 نوزاد و شیرخوار تحت آموزش شنوایی سنجی قرار گرفتند که 8 هزار کودک که دچار مشکل شنوایی سنجی بودند، تشخیص و درمان شدند.

وی بیان داشت:‌واحدهای ارزیابی بهزیستی نیز با 85 واحد شنوایی سنجی و 109 کارشناس ارائه خدمت می دهد که در سال 90 بالغ بر 47 هزار و 999 نفر تحت خدمات توانبخشی شنوایی سنجی قرار گرفتند.

وی تصریح کرد:‌ در این زمینه با وجود تمام محدودیت‌ها در سازمان بهزیستی 3 هزار وسایل کمک شنوایی سنجی از جمله سمعک به نیازمندان اعطا شد و در زمینه کاشت حلزون نیز 416 نفر تحت پوشش قرار گرفتند.

سخنگویی با اشاره به 106 واحد گفتار درمانی تحت پوشش سازمان بهزیستی در کشور با مشارکت 135 کارشناس افزود: در سال 90 بالغ بر 55 هزار و 830 نفر نیز از خدمات گفتار درمانی سازمان بهزیستی بهره‌مند شدند.

وی با اشاره به مراکز خانواده و نوزادان کم شنوا و ناشنوا که از سال 79 کار خود را آغاز کرده است و اکنون به 50 مرکز ارتقا یافته است،گفت: از دستاوردهای این مراکز مداخله زودهنگام برای درمان، حداکثر استفاده از شنوایی کودکان با کمک سمعک، امکان مشارکت آنان در آموزش‌ها و برخورداری آموزش کاشت حلزون و در نهایت ارجاع فارغ‌التحصیلان به مدارس عادی است.

سخنگویی تصریح کرد: دانشجویان معلول و ناشنوا نیز توسط سازمان بهزیستی که تعداد آنان 16 هزار و 419 نفر است تحت حمایت از جمله پرداخت شهریه قرار دارند که 2 هزار و 900 نفر از آنان دچار مشکل شنوایی هستند.

سخنگویی همچنین با اشاره به دانشجویانی که 9 هزار نفر از آنان دچار معلولیت‌های حرکتی و هزار نفر از آنها نیز دچار سایر معلولیت‌ها بوده، خاطرنشان کرد: 3 هزار نفر از این دانشجویان نیز دچار معلولیت بینایی هستند و امسال نیز برای نخستین بار به دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری لب‌تاپ اهدا می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین