کد خبر: ۱۵۶۳۷۰
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۰
ریاست مجلس نهم دغدغه امروز سیاسیون

برنده رقابت ریاست قوه مقننه چه کسی خواهد بود؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در این میان اما گمانه زنی ها درباره رئیس مجلس نهم ، نقل محافل سیاسی است.همه از تحرکات انتخاب رئیس مجلس می گویند و رسانه ها در این خصوص از افکار عمومی نظر سنجی می کنند.

اخبار نشست های سیاسی برای جلب نظر بهارستان نشین ها درباره رئیس مجلس نیز در این روزها داغ شده است.

از خبر تشكيل فراكسيوني به نام «رهروان ولايت» تا نشست «هم انديشي منتخبان مجلس نهم» و جلسه‌اي كه در سايت‌هاي خبري به «پلو سبزي ماهي خوري» معروف شد،‌اين روزها همه چيز از لابي‌ها و رايزني‌هاي فشرده حاميان «روساي مجالس هفتم و هشتم» حكايت دارد!

کاندیداهای ریاست مجلس اما مختلفند.از حداد عالدل و علی لاریجانی به عنوان گزینه های جدی تر گرفته تا ابوترابي،‌آقا تهراني ، توكلي ، مطهری و حتی روح الله حسینیان.

از آنجایی که حداد عادل رسما اعلام کرده برای ریاست مجلس کاندید می شود و حضورعلی لاریجانی رئیس مجلس هشتم در انتخابات ریاست مجلس محتمل تر است و دیگران موضع گیری رسمی در این باره نداشته اند، احتمال رقابت بین لاریجانی و حداد عادل بیش تر مطرح می شود.

نكته جالب ماجراي رياست بهارستان نهم اين است كه هر كدام از اين شخصيت‌ها پيش از اين 4 سال در اين كسوت بوده‌اند و نمايندگان بر اين اساس مي‌توانند قضاوت عملكردي خوبي داشته باشند. رقابت اين دو‌ يك بار ديگر در مجلس هشتم اتفاق افتاده بود و لاريجاني توانست صندلي رياست حداد را به راحتي تصاحب كند و اينك بايد منتظر ماند و ديد آيا لاريجاني به راحتي صندلي‌اش را به حداد تقديم مي‌كند و اينكه آيا حداد به سختي صندلي 4 سال پيش خود را پس مي‌گيرد؟

بررسی اجمالی مجلس هفتم و مجلس هشتم به خوبی نمایانگر شیوه اداره قوه مقننه توسط این دو گزینه احتمالی ریاست مجلس است.

مجلس هفتم در تاریخ به عنوان مجلسی متعادل و همسو به دولت شناخته می شود.بیشترین انتقادات به مجلس هفتم اما به مراعات با دولت و مماشات با دولت بود.

البته حداد عادل در همین چند وقت اخیر بارها اعلام کرده است که هدف و برنامه وي اين است كه بين دولت و مجلس تنشي به وجود نيايد و در واقع این سخنان نشان دهنده این است که رويكرد تعاملي وي با دولت هنوز هم جايگاه ويژه‌اي در تفكراتش دارد.

به نظر می رسد مجلس نهم با ریاست حداد عادل مجلسی آرام و همسو با دولت خواهد بود.مجلسی که جنگ با دولت را تعطیل خواهد کرد و مصلحت را بر مقابله با بی قانونی های دولت ترجیح خواهد داد.

در سوی دیگر ماجرا اما علی لاریجانی قرار دارد.لاریجانی و مجلس هشتمی که به خصوص در اواخر حیاتش محل مناقشه با دولت شد و جلسه تاریخی سوا از رئیس جمهور نیز در آن به سرانجام رسید.

البته برخي طرح‌هاي جنجالي چون وقف دانشگاه آزاد ، حقوق مادام العمر سياسيون و برخي استيضاح‌هاي بي‌نتيجه مانند استيضاح وزير اقتصاد و وزير كار از نقطه های سیاه مجلس هشتم به شمار می روند که کم هم نیستد و اعتراضات بسیاری را در پی داشتند.

تغییر رای یک شبه نیز مساله ای بود که در مجلس هشتم مد شد و اجرایی شد!با این حال بهارستان هشتم مقاومت بیشتری در قبال بی قانونی های دولت نشان داد هر چند که اکثر این مقاومت ها راه به جایی نبرد اما به نظر می رسد مجلس با لاریجانی کمی جنجالی تر باشد.

در این میان اما نظر سنجی های رسانه های فضای دیجیتال نیز نتایج جالبی را به دنبال داشته است. نتایجی که نشان می دهد مجلسی که در برابر بی قانونی ها بایستد بیشتر مورد توجه مردم است.

بر اساس نظر سنجی سایت تابناک که بیش از 100 هزار شرکت کننده داشته است، مردم از میان ابوترابی فرد، لاریجانی، حداد عادل و مطهری، علی مطهری را برگزیده اند .علی مطهری که بیشترین حجم انتقاد به دولتی ها را داشته و در ماجرای سوال و استیضاح فعال بوده است.

به گزارش شفاف،در هر حال تکلیف ریاست مجلس نهم به زودی مشخص خواهد شد تا همه این گمانه زنی ها پایان یابد و بیشتر از اهمیت این امر که چه کسی رئیس خواهد شد، مهم سمت و سوی مجلس نهم است وصداقت آن با مردم و رواج قانون در جامعه .


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین