کد خبر: ۱۵۶۳۹۷
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۱
کش مکش های یک انتصاب جنجالی

قول شرفی که باقی نماند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: قصه انتصاب سعید مرتضوی به مقام ریاست اما سر درازی دارد و هنوزپایان آن معلوم نیست.قصه ای که از ابتدا قرار بود با برکناری و یا استعفای سعید مرتضوی تمام شود حالا به نامه نگاری ها و اتهام زنی ها و محکمه قضا رسیده است .

از همان روز مراسم تودیع، اعتراض ها به این انتصاب جنجالی آغاز شد و کار به حکمیت و افشاگری و استیضاح وزیر کار رسید اما به یک قول شرف همه چیز آرام شد تا سعید مرتضوی به قول خود عمل کند و استعفا دهد.

هر چند در همان روز استیضاح لغو شده وزیر کار، دولتی ها اعلام کردند که تعهدی برای برکناری مرتضوی ندارند اما بر طبق نامه خداد عادل به مجلس و اظهارات احمد توکلی حکم بین مرتضوی و زاکانی مبنی بر قول شرف دادستان سابق تهران برای استعفا، به نظر می رسید ماجرای این انتصاب تمام شده است.

حالا اما بعد از گذشت چندین هفته از قول شرف سعید مرتضوی و در حالی که وی مشغول عزل و نصب معاونین خود در سازمان تامین اجتماعی است و خبری هم از استعفا در میان نیست، رئیس سابق قاچاق کالا و ارز سکوت چندین ماه را شکسته و اعلام کرده هر گز قول شرفی در کار نبوده است!

این در حالی است که تا قبل از منتفی شدن قطعی استیضاح وزیر کار خبری از تکذیب قول نبود و مرتضوی به این مساله اعتراضی نکرده بود.

سعید مرتضوی درباره اظهارات احمد توکلی درباره قول شرف وی برای استعفا در نامه ای نوشت: قول شرف ندادم؛ قولم برای اعلام استعفا بود و همین کار هم کردم. نامه حداد عادل به نمایندگان منطبق با واقعیت است و من آن را را قبول دارم.

وي در ادامه «خدا» را شاهد گرفت كه لفظ «قول شرف» را نه در جلسه با حداد عادل و نه در جلسه با توكلي به كار نبرده است.
مرتضوي با بيان اينكه «تنها قولی که داده‌ام اعلام آمادگی برای استعفا بوده و لاغیر»،‌گفت: جناب آقاي حداد عادل نيز همان شب استيضاح مراتب را طي نامه‌اي كتبي به نمايندگان استيضاح‌كننده اعلام و حتي متن نامه را به صورت كامل در نيمه‌شب منتشر كردند و نمايندگان محترم نيز بر همان اساس امضاي خود را پس گرفتند.

وي در ادامه در تشريح جزئيات بيشتري از نشست شبانه‌اش با حداد عادل تصريح كرد: جناب آقاي حداد عادل حتي در آخرين تماسي كه با هم داشتيم، توقع ترك پست و خدمت از اينجانب نداشته و ندارند و تدبير ايشان اين بود كه به گونه‌اي اقدام شود كه موجب تحريك برخي نمايندگان نشود تا به این ترتیب نامه حداد عادل ترفندی برای آرام کردن مجلس تلقی شود و قول شرفی هم در کار نباشد.

این اظهارات اما هم واکنش احمد توکلی را در پی داشت و هم غلام علی حداد عادل را واردار به نامه نگاری مجدد کرد تا مشخص شود بالاخره قولی در کار بوده یا خیر؟

احمد توکلی اما در واکنش به این اظهارات مرتضوی گفت: قدرت دفاع از خودم را نزد قاضی دارم و ان شاءالله پاسخ مرتضوی را خواهم داد.
نماينده مردم تهران افزود: من خدا را شکر می‌کنم که شاکیان من افرادی مثل مرتضوی، ملک‌زاده، مشایی، جوانفکر و رحیمی هستند و من در مقابل این افراد قدرت دفاع از خودم را نزد قاضی دارم و ان شاءالله پاسخ خواهم داد.

وی افزود: ولی همین که آقای مرتضوی تا چند روز پیش که احتمال استیضاح وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی را می‌داد سکوت کرده بود و حالا شیر شده است، بهترین دلیل است که نامبرده حرفی برای گفتن ندارد.

توکلی تأکید کرد: وقتی در استیضاحی که انجام خواهیم داد اسناد علیه او را افشا کردیم، معلوم خواهد شد چه کسی دروغگو است.

بعد از موضع گیری احمد توکلی اما، حداد عادل هم دست به قلم شد و تاکید کرد که قول سعید مرتضوی بر استعفای قطعی بوده است نه اعلام استعفا و بر همین اساس استیضاح وزیر کار منتفی شده است.

در بخش هایی ازبیانیه حداد عادل آمده است: "آقای مرتضوی اظهار داشته‌اند که لفظ «قول شرف» را نه در جلسه‌ای که با من داشته‌اند و نه در جلسه‌ای که با آقای توکلی داشته‌اند بکار نبرده‌اند. بدیهی است که هر قولی «قول شرف» است، چه کلمة «شرف» به دنبال قول بیاید و چه نیاید. آنچه مسلم است این است که آقای مرتضوی با قبول استدلال‌های اینجانب، قبول کردند که استعفا کنند و قول دادند که به هر صورت استعفا کنند و در‌‌ همان جلسه که آقای زاکانی هم در آن حضور داشتند متن استعفای خود را نوشتند و به رؤیت بنده و آقای زاکانی رساندند. آقای مرتضوی در صحبت با اینجانب، استعفای خود را منوط و مشروط به موافقت وزیر کار و رئیس جمهور محترم نکردند."

در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به اظهارات مرتضوی در باره عدم تحریک نمایندگان با این مضمون «جناب آقای حداد عادل نیز در ازای این اعلام آمادگی برای استعفا چندین قول به من دادند که در این متن قابل ذکر نیست و در آخرین جلسة مشترک نیز فرمودند پیگیر آن هستم و با وجود تلاش آقای حداد عادل هیچ یک از آن‌ها تا به حال عملی نشده است.» آمده است:
"از این عبارات آقای مرتضوی ممکن است چنین استنباط شود که خدای نکرده معامله‌ای صورت گرفته و اینجانب وعده و و وعیدی به ایشان داده‌ام که عملی نشده است و از نظر آقای مرتضوی بیان آن قول‌ها که داده‌ام به مصلحت نیست.

حقیقت این است که آقای مرتضوی در‌‌ همان جلسة دیدار و گفتگوی بنده و آقای زاکانی با ایشان در تاریخ ۲۶/۱/۹۱، بعد از آنکه پیشنهاد بنده را پذیرفتند و قول دادند که استعفا کنند و متن استعفای خود را هم نوشتند، به بنده گفتند حال که من تصمیم به استعفا گرفته‌ام مایلم به قوة قضائیه برگردم و چون در حال حاضر در حالت «تعلیق» قرار دارم، مایلم هر چه زود‌تر محاکمه شوم و از حال تعلیق و بلاتکلیفی خارج شوم و بتوانم بعد از صدور حکم دادگاه، به قوة قضائیه بازگردم. اینجانب به ایشان قول دادم که برای تأمین مقصود ایشان که تسریع در رسیدگی و محاکمه بود، اقدام کنم و متعاقب آن جلسه تقاضای ایشان را، که معقول و منطقی می‌دانستم به اطلاع ریاست محترم قوة قضائیه رساندم. این همة آن چیزی بوده که میان بنده و ایشان گذشته است."

به این ترتیب ، به نظر می رسد سعید مرتضوی با بازی کلمات می خواهد از زیر قولی که در حضور شاهدان بسیار داده است، شانه خالی کند و با فرافکنی ماجرا را از مسیر اصلی خود دور کند تا بیش از پیش معلوم شود که این مساله استعفا ترفندی از سوی دولتی ها برای آرام کردن مجلس و عدم انجام استیضاح وزیر بوده است.

استیضاحی که قرار بود در آن مسائلی درباره سعید مرتضوی افشا شود و نمایندگان مجلس وی را تهدید به افشاگری کرده بودند.

به گزارش شفاف،شاید شکایت نمایندگان به دیوان عدالت اداری بتواند گره کور این انتصاب را باز کند.شاید هم محکمه قضا بهترین راه حل برای این مشکل باشد.باید منتظر ماند و دید نتیجه این کش مکش ها چه خواهد بود و درنهایت مرتضوی قول خود را به میز ریاست می فروشد یا خیر؟

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین