آفتابنیوز : آفتاب: رييس سازمان بازرسي كل كشور با اشاره به وضعيت نابسامان حقوق زنان در جامعه غربي و اروپايي گفت: بخش زيادي از طلاقها در كشورهاي غربي ناشي از خشونت و عدم رعايت حقوق زنان است. اين در حالي است كه نقطه اوج پيش برندگي جمهوري اسلامي ايران رعايت حقوق زنان در جامعه است.
به گزارش ايسنا، حجتالاسلام والمسلمين مصطفي پورمحمدي در جمع بانوان فرهيخته استان خراسان رضوي كه در محل فرمانداري مشهد برگزار شد، با تبريك هفته زن گفت: بحث زنان، جدي است و آنچنان كه شايسته است به آن پرداخته نشده است. مقام معظم رهبري در نشست زنان و خانواده دغدغههاي خود را بيان كرده و خواستار ايجاد تحرك بيشتري در اين حوزه شدند.
رييس سازمان بازرسي كل كشور افزود: موضوع زن حائز اهميت در عرصه جهاني است؛ هم در حوزه فكري و نظري و هم حوزههاي ديگر. همه معتقديم يك حقيقت انساني داريم كه بين زن و مردم مشترك است. بين زن و مرد در اين حقيقت تفاوتي ديده نميشود. «من عمل صالحاً من ذكرٍ أو أنثي و هو مؤمن فلنحيينّه حياةً طيبةً ولنجزينّهم أجرهم بأحسن ماكانوا يعملون(هر كه از مرد و زن، كار نيك كند در حالي كه مؤمن به خدا باشد، بدو زندگي پاكي ميبخشيم و مزد او را به حساب بهترين كاري كه كرده است خواهيم داد)» خطابهاي قرآن عام است ولي در برخي آيات از جمله اين آيه هم بر زن و هم بر مرد تصريح شد. قرآن در اين آيه ميفرمايد: هر كس عمل خوب انجام بدهد، از زن و مرد اگر اين عمل بر اساس يك درك و بينش باشد؛ او مؤمن است.
وي ادامه داد: اولاً بايد حقيقت مشترك انساني فهم شود. به نظر ميرسد ما اشكال مبنايي در اين زمينه داريم. آيا زن و مرد را در داشتن يك حقيقت انساني مشترك ميدانيم؟! گاهي اوقات معتقد نيستيم. اين در حالي است كه پا به پاي مردان تاريخ ساز، زنان بزرگي همچون حضرت خديجه(س)، حضرت زهرا(س)، حضرت معصومه(س) بودند. اسلام تنها حرف نميزند، بلكه نمونه و الگوي واقعي به جامعه ارايه ميكند. طوري حضرت پيامبر با حضرت خديجه و زهرا(س) رفتار ميكند كه براي جامعه الگو باشد؛ طوري حضرت علي(ع) با حضرت زهرا(س) رفتار ميكند كه براي جامعه درس داشته باشد. توجه ائمه معصومين به زنان براي اين است كه به ما بباورانند كه حقيقت زن و مرد مشترك است. اگر به اين حقيقت ايمان آورديم عملاً بسياري از نگاهها تفاوت خواهد كرد؛ بسياري از رويكردها عوض خواهد شد؛ بسياري از توقعات متفاوت خواهد شد.
پورمحمدي گفت: اگر حقيقت مشترك را باور كرديم ديدگاه ما داراي يك پوسته و مغز است. اين كاركردها هستند كه شكل، ظاهر و پوسته را متفاوت ميكنند؛ به نحوي كه يكي مظهر جلال ميشود و يكي مظهر جمال. ولي اگر انسان دقيق نباشد به پوسته توجه ميكند. اين در حالي است كه اگر نگاهها متوجه عمق باشد كنه حقيقت را پي ميبرد.
وي اضافه كرد: اين نوع نگاه، رفتار با زن و مرد را متفاوت ميكند. ولي اگر زن جلوه جمال است نبايد بر اساس ظاهرش تفسير شود. متأسفانه هم اكنون تنها زنان نيستند كه قرباني بد تفسيري اين حقيقت هستند. بلكه انسان، بد تفسير ميشود. چرا كه الآن برداشت منفي كه به يك زن ميشود به مردان نيز ميشود. چرا كه از حقيقت مشترك زن و مرد تفسير ظاهري و پوستهاي ميشود.
رييس سازمان بازرسي كل كشور تصريح كرد: اينجا نكات اساسي و مهم نهفته است. اگر حقيقت انساني، حقيقت عقلاني و ارزشهاي انساني او است بايد تلاش كرد به عقلانيت و ارزشهاي انساني بيفزاييم. اين در حالي است كه نه تنها ما بلكه دنيا در اين مسير عقب مانده است.
وي با بيان اينكه تئوري تحول اقتصادي و انقلاب صنعتي و تغيير جوامع سنتي به جوامع مدرن بر اساس يك ايده ماده گرايانه شكل گرفته است، گفت: آنان تصميم گرفتند كه زنان را به ميدان بياورند، چون زنان مصرفكننده خوبي بودند. از سوي ديگر قصد داشتند زنان را به عرصه بياورند تا به عنوان نيروي كار ارزان استفاده شود. همچنين زنان جذاب و باعث جذب مشتري هستند. از اين جهت در تمام تبليغات آنها زنان حضور پررنگ دارند. حال چرا اين اتفاق ميافتد؟! چون نگاه به انسان حقير ميشود؛ چون وقتي زندگي با اين نگاه تفسير شود چيزي از حقيقت انسان باقي نميماند.
پورمحمدي با بيان اينكه طبق آمار چند سال قبل، ۵۲ درصد خانههاي اروپا تك ساكن بودند، گفت: اين يعني ما از حقيقت خود بسيار فاصله گرفتهايم كه دنبال رو غرب ميرويم. طلاق و جدايي در خانوادههاي غربي يك پديده شوم و منفي نيست. از سوي ديگر به جمهوري اسلامي ايران ايراد ميگيرند كه حقوق زنان را پاس نداشتيم. در حالي كه نقطه قوت جمهوري اسلامي ايران مساله زنان است.
وي با بيان اينكه در جمهوري اسلامي ايران زنان را پيش قراول انقلاب ميدانيم، گفت: اتفاقاً برگ برنده ما زنان هستند. آنان فكر ميكنند حقوق زنان را در جامعه رعايت نميكنيم تا از اين طريق به ما فشار سياسي بياورند. رئيس سازمان بازرسي با بيان اينكه حضور در جامعه، دانشگاهها و رشتههاي تحصيلي يكي از دغدغههاي جدي زنان است و بايد به آن پرداخته شود، گفت: درخواست زنان براي حضور در جامعه، يك واقعيت است و نميتوان از آن غافل شد و به آن پاسخ نداد. اين دغدغهاي است كه وجود دارد. بنابراين بايد تصوير درستي از جامعه داشت. تحصيلات و حضور زنان در جامعه نقطه قوت جمهوري اسلامي ايران است كه هم اكنون شاهد آن هستيم.
وي با اشاره به وضعيت نا به سامان حقوق زنان در جامعه غربي و اروپايي گفت: بخش زيادي از طلاقها در كشورهاي غربي ناشي از خشونت به زنان است. اين در حالي است كه نقطه اوج پيش برندگي جمهوري اسلامي ايران رعايت حقوق زنان در جامعه است.
پورمحمدي با بيان اينكه جايگاه زن در جمهوري اسلامي ايران نشأتگرفته از مكتب تشيع است، گفت: تشيع اي است كه حضرت فاطمه معصومه(س) آن يك بانوي ۲۷، ۲۸ ساله است كه افتخار بسياري از بزرگان اين است كه پابوس حرم آن حضرت ميروند. اين مكتب حرفهاي زياد براي گفتن دارد. يك بانوي جوان اين قدر بزرگان و علما را هدايت ميكند. هزاران دانشمند و عالم خاكسار درگاه حضرت فاطمه معصومه(س) بوده و آنجا را ملجأ و پناهگاه خود براي دنيا و آخرت ميدانند.
وي خاطرنشان كرد: گاهي اوقات اشتغال زنان مورد مناقشه قرار ميگيرد. تحقيقي بيان ميكند كه چهل درصد از توليد ناخالص داخلي در منزل شكل ميگيرد. اين آمار باور نكردني است؛ يعني چهل درصد اقتصاد يك كشور در منزل شكل بگيرد. بخشي از كار ويژه زنان در خانواده رساندن مرد به يك تعادل رواني است. اين غير از جايگاه والاي مادري در خانواده است. حال اجر و قرب زنان براي مشاوره رواني به شوهر و فرزندان بيشتر است يا اينكه پشت ميز نشستن و كار اقتصادي كردن؟! زني كه در خانواده مبلغ زيادي ارزش اقتصادي توليد ميكند با مردي كه از اداره خود حقوق ميگيرد چه تفاوتي دارد؟
رييس سازمان بازرسي كل كشور با بيان اينكه اگر توانستيم به جايگاه حقيقي انسان دست پيدا كنيم جايگاه حقيقي زن و مردم محقق ميشود، گفت: خود زنان براي تبيين نقش و جايگاهشان بايد بيشتر تلاش كنند. امروزه شاهد حضور يك جامعه متفكر از زنان در جامعه هستيم. اين يكي از ارزشهاي به دست آمده در كشور است كه حجمشان قابل توجه است. اينكه بخواهيم حضور زنان در برخي مسئوليتها و شغلها را تسهيل كنيم بايد مورد بررسي و كارشناسي قرار گيرد.
وي با بيان اينكه بايد حقيقت انساني ما رشد پيدا كند گفت: جلوه بيروني حقيقت انساني، اخلاق است. اخلاق ماهيت زبان دار و تجلي يافته انسان است. اين عنصر متأسفانه در جامعه امروز ما سست شده و جامعه از بد اخلاقيها بسيار آسيب ديده است كه به يك حوزه خاص منحصر نيست. يعني اگر سياست، اقتصاد و... ما آسيب ميبيند به خاطر آن است كه عنصر اخلاق سست شده و بعضاً به راحتي دروغ گفته و خلف وعده ميشود. اينها ضعفهاي اخلاقي است كه دچار جامعه ما شده است.
پورمحمدي تصريح كرد: ما از نظر اخلاق و حجاب دچار آسيب هستيم و جنگ نرمي عليه جامعه ما شكل گرفته است. اما اين آسيب را نميتوان از بيرون خانواده سامان داد؛ جواب هم نميدهد. اين يك پوسته را ميسازد ولي بايد مغز را اصلاح كرد. تفكر اصلاح شدن، سالم شدن و قوي شدن بايد در تفكر تك تك افراد جامعه شكل بگيرد. آموزش و پرورش ما نتوانسته در اين جهت توفيق داشته باشد. آموزش و پرورش ما تمام هم خود را گذشته تا افت تحصيلي ايجاد نشود كه كار خوبي است.
وي با بيان اينكه در آموزش و پرورش يا بايد به مدل غربي روي بياوريم يا مدل اسلامي، گفت: نميتوان روي يك مدل ساختگي كار كرد. بخش زيادي از درسهاي غربيها درسهاي زندگي و عمومي است. آنان تلاش دارند اول شخصيت فرزندان با جامعه سازگار باشد. اين در حالي است كه در آموزش و پرورش ما نه تنها مواد درسي كاربردي نيست بلكه حجم آنان نيز مناسب نبوده و اين موضوع هم دانش آموز و هم معلمين ما را آزار ميدهد.
پورمحمدي افزود: وقتي در خانواده و دبستان از حجاب و عفاف سخن گفته نميشود بايد كجا شكل بگيرد؟ نميتوان در خيابانها يقه جوان را گرفت. بايد در خانواده و آموزش و پرورش اين مسئله حل شود. ما آن جا كه بايد كار كنيم كاري نميكنيم بعد ميخواهيم در خيابان مشكل جوانان را حل كنيم.