کد خبر: ۱۵۶۶۰۵
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۱

گاف رسانه‌ی ملی درباره‌ی خلیج‌فارس در غياب ضرغامی

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: مراسم اختتامیه‌ي دوازدهمین جشنواره‌ي بین‌المللی رادیو و چهارمین اجلاس جهانی صدا، بدون حضور «عزت‌الله ضرغامی»، رئیس سازمان صدا و سیما برگزار شد.

به گزارش ایسنا، ضرغامی در حالی به دلیل تاخیر پرواز برگشت از عراق موفق به حضور در این مراسم نشد که پلاکاردهای خوش آمدگویی به او در مجتمع فرهنگی تفریحی زیباکنار نصب شده بود.

اما «محمدحسین صوفی» - معاون صدا - علت حضور نداشتن ضرغامی را سفر غیرمنتظره به عراق و تاخیر پرواز برگشت او عنوان کرد.

قائم‌مقام سازمان صدا و سیما، معاون مالی اداری سازمان، «جبار کوچك‌نژاد»، نماینده‌ي مردم رشت در مجلس شورای اسلامی به همراه جمعی از مدیران و برنامه‌سازان رادیویی در مراسم شب گذشته (28 اردیبهشت ) حاضر بودند و مراسم را احسان کرمی و فاطمه صداقتی اجرا می‌کردند.

دکور این برنامه، شبیه به یک استودیوی ضبط رادیو بود که ویدئو پروژکتور آن تصاویری زنده از احسان کرمی و فاطمه صداقتی را نشان می‌داد که در حال اجرای مراسم، همانند یک برنامه رادیویی بودند.

آیین پایانی جشنواره‌ي رادیو که به صورت زنده از شبکه‌ي آموزش پخش می‌شد، با پخش کلیپ کوتاهی آغاز شد که بخشی کوتاه از برنامه‌های هریک از شبکه‌های رادیویی را پخش می‌کرد.

سپس، تیزری از تعدادی از شهدا به همراه تصاویری از خلیج فارس پخش شد که به زبان فارسی و انگلیسی «خلیج فارس» در آن‌ها زیرنویس شده بود، اما زیرنویس انگلیسی خلیج فارس اشتباه بود و به جای Persian Gulf نوشته شده بود Persian Golf ( گلف فارسی)! این نوشته در بیشتر بخش‌های کلیپ، به صورت زیرنویس در زیر صفحه دیده می‌شد و مهمانان خارجی و داخلی جشنواره، شاهد آن بودند.

به گزارش ایسنا، رمضان موسوی مقدم - قائم‌مقام سازمان صدا و سیما-، نخستین سخنران این مراسم بود. او به نیابت ازسوی رئیس سازمان صدا و سیما از همه‌ي دست‌اندرکاران جشنواره تشکر کرد و گفت: رادیو رسانه‌ای است که باید نوآوری داشته باشد، مقتضیات رادیو و گرفتار شدن آن در چنبره‌ي رسانه‌های رقیب، نوآوری و ابداعات را برای رادیو به یک امر خاص تبدیل می‌کند. در واقع، رسانه‌ای که نوگرا نباشد، رسانه نیست. رسانه باید خودش را آسیب‌شناسی کند و این مهم، مگر با خلاقیت، محقق نمی‌شود. یکی از ثمرات جشنواره خلاقیت و نوآوری است. پس از جشنواره، این نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها باید در جای جای رادیو خودش را نشان دهد.

او ادامه داد: تغییرات اساسی و بنیادی، مستقیما بر مخاطب تاثیر دارد؛ نوآوری و خلاقیت، موجب ایجاد تحول می‌شود، اما توالی این تغییرات مهم است.

موسوی‌مقدم، همچنین به جایگاه رسانه‌ي رادیو در میان رسانه‌های دیگر اشاره و تاکید کرد: بر اساس تحقیقی که صورت گرفته، رادیو همچنان در جایگاه خوبی قرار دارد و به‌ويژه در کشورهای توسعه یافته، رادیو قدرت بالایی داد و همچنان مردم معتقدند که اطلاعات به روز را باید از رادیو گرفت. مخاطب برای تلویزیون و مطبوعات، نیازمند فوت وقت است، اما رادیو در دسترس همگان است. رادیو از لحاظ سلیقه و منافع، خوشایند همگان است و مورد توجه همه‌ي اقشار جامعه است و گوناگونی را رعایت می‌کند. به همین دلیل نيز مهم‌ترین سرمایه‌ي رادیو، داشتن کلمه است و اگر ما همچنان به شناسایی مزیت‌های رادیو تلاش کنیم، رادیو می‌تواند جایگاه واقعی‌اش را در سپهر رسانه‌ای به جایگاه واقعی‌اش برساند.

او در پایان با تاکید بر اينكه نمایش رادیویی باید توسعه پیدا کرده و مستندهای رادیویی افزایش يابند ادامه داد: در کشور ما که کشوری در حال توسعه است، دشمنان در عرصه‌ي رسانه‌ای بیشترین فشار را اعمال می‌کنند. در مقایسه‌ای که صورت گرفته، میزان دشمنی رسانه‌ها با ما در یک بازه‌ي زماني 10 ساله، چند برابر مجموعه‌ي جنگ رسانه‌ای بلوک شرق و غرب بوده است. ساحت رسانه‌ای باید عاري از چنین مسائلی باشد، اما در شرایطی که دشمنان ما سوءاستفاده می‌کنند، ما هم باید مراقب باشیم و با یک صحبت، ولو طنز، بهانه به دست دشمن ندهیم.

به گزارش ایسنا، علیرضا افتخاری به همراه گروهش، دقایقی به اجرای چند قطعه‌ي موسیقی زنده پرداخت که با تشویق حاضران همراه شد.

در ادامه‌ي این مراسم نیز، محمدرضا شهیدی فرد، به عنوان نماینده‌ي هیات‌داوران، بیانیه‌ای را قرائت کرد. او که در ابتدای سخنانش متن را اشتباه خوانده و خط را گم کرده بود، به شوخی، خطاب به حاضران گفت: در این مملکت، هرکس روزی چندبار خطش را گم می‌کند، حالا هم من خطم را گم کردم.

در بیانیه ای که شهیدی فرد خواند آمده است: دوازدهمین جشنواره‌ي بین‌المللی برنامه‌های رادیویی صدای جمهوری اسلامی ایران، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و تجربه‌ی رسانه‌ای هنرمندان این رسانه‌ی گرم و پویا فراهم آورد.

296 اثر از 38 ایستگاه رادیویی داخلی و 31 ایستگاه رادیویی خارجی در 6 بخش این دوره از جشنواره بین‌المللی رادیو با یکدیگر رقابت کردند. 28 داور در مرحله‌ي انتخاب آثار و 7 داور ایرانی و بین‌المللی در مرحله‌ي نهایی به دقت برنامه‌ها را بازشنوایی و داوری کردند. بر این اساس ارتقای سطح کیفی آثار در مقایسه با دوره‌های پیشین به خوبی برجسته است؛ تا جاییکه در برخی بخش‌ها، فاصله امتیازها به اندازه‌ای نزدیک بود که انتخاب اثر برتر دشوار می‌کرد.

مهدی لبیبی، رئیس کمیته‌ي بین‌المللی اجلاس رادیو نیز گفت: بخش داخلی جشنواره با دریافت 512 اثر از مجموع شبکه‌های رادیویی نسبت به دوره‌های قبل رشد 11 درصدی داشته است . از این تعداد 266 اثر در بخش روتین و 246 اثر مربوط به بخش رویش بوده است که براساس آیین‌نامه‌ي اولیه، 72 اثرِ بخش روتین مستقیماًً از آنتن شبکه‌های رادیویی براساس شش موضوع و رویکردهای صبحگاهی، آموزشی، اقتصادی، اذان گاهی، دفاع مقدّس و گفت‌وگو محور همسو با چهار مؤلفه‌ي دین، اخلاق، امید و آگاهی دریافت شده است.

به گزارش ایسنا، محمدحسین صوفی، معاون صدا نیز در سخنانی دوباره، بر خلاقیت در رادیو تاکید کرد و گفت: جشنواره دو پیام دارد که به تحقق اهداف آن در دو شب گذشته انجامید. ارزیابی عملکرد برنامه‌سازان، رسیدن به رسانه‌ي مطلوب، بررسی نقاط ضعف و قوت رادیو و ارائه‌ي ایده‌های خلاقانه و نوآورانه در حوزه‌ي تولید و تئوری تعدادی از آنها به حساب می‌آید. معاون صدا هدف دوم برگزاری جشنواره را ابلاغ سیاست‌ها و راهکارهای یک ساله رادیو خواند و گفت: سال 90 زمان خوبی برای رادیو بود. بخشی از برنامه‌ریزی‌های ما اجرا شد و با تدوین اصول و خط مشی‌ها توانستیم جامعه‌ي مخاطب و میزان رضایتمندی آنها را افزایش دهیم.

صوفی 1391 تا 1400 را دهه‌ي تحول و دیده شدن رادیو معرفی و اظهار کرد: در این دهه تجلی بیشتر رادیو در صحنه‌های اجتماعی را شاهد خواهیم بود. همینطور 13 جشنواره برگزار می‌کنیم که این جشنواره بین‌المللی به همراه جشنواره‌ي اذان و ابتهال، مسابقه‌ي بین‌المللی اقرأ، یا تلاوت من، جشنواره جوانه و... از جمله آن هستند.

معاون صدا همچنین درباره‌ي حضور نيافتن عزت‌الله ضرغامی در مراسم گفت: برخلاف سنت همه ساله در جلسات اختتامیه این‌بار ریاست سازمان موفق به حضور در مراسم نشدند. وی که برای اجلاسی به عراق رفته بودند، پیش‌بینی می‌کردند به مراسم برسند، اما از آنجایی که همواره پروازهای بغداد و نجف تأخیرهای چند ساعته دارند، توفیق حضور در جمع شما از ایشان سلب شد. اما سلام رساندند، از زحمات شما تشکر کردند و به برندگان تبریک گفتند.

در پایان این مراسم، جوایز برگزیدگان اهدا شد. همراه با هر برگزیده، پسربچه‌ای با لباس محلی به روی سن می‌رفت که موجب تعجب حاضران شد و احسان کرمی آن را نوعی مهمان نوازی دانست.

پایان بخش مراسم شب گذشته، کلیپی از «شب بخیر کوچولو» بود که حاضرین، مریم نشیبی را تشویق کردند. نشیبی در طول مراسم، برگزیدگان را با علاقه تشویق می‌کرد و حتی به احترام برخی از آنها، ایستاده تشویق می‌کرد.

اما از نکات جالب روز گذشته‌ي جشنواره، مجسمه‌های زیبای شنی در ساحل زیباکنار بود که میدان گاهی یزد، ساختمان قدیمی رادیو در سیدخندان و یک رادیوي قدیمی با شن در محوطه ساحلی ساخته شده بودند.

به گزارش ایسنا، برگزیدگان اختتامیه جشنواره رادویو عبارتند از:

** بخش سردبیری: جايزه‌ي اول براي «منصوره توحیدلو» برای برنامه‌ي «به افق ماه» از رادیو البرز جایزه‌ي دوّم سردبیری «مجید خسرواَنجُم» برای برنامه‌ي «صبح تهران» از رادیو تهران جایزه‌ي سوّم سردبیری «فیروز سراب» برای برنامه «عشق، اوّل نام تو بود»

** بخش تهیه‌کنندگی: جايزه‌ي اول براي «رضا ساکی» از رادیو تهران برای برنامه «صبح تهران» جایزه‌ي دوّم «انسیه سمیع‌پور» برای تهیه‌کنندگی برنامه «شب‌نشینی» از شبکه جهانی صدای آشنا جایزه‌ي سوّم «بهرام رحمانی» برای برنامه «مصطفای عشق» از شبکه جهانی صدای آشنا

** بخش نویسندگی: جايزه‌ي اول براي «منصوره توحیدلو» برای برنامه‌ي «مهارت العمارت» از رادیو البرز جایزه‌ي دوم نویسندگی «لیلا یارعلی» برای نویسندگی برنامه «نیمه‌ي پنهان ماه» از شبکه ایران صدا جایزه‌ي سوم نویسندگی براي آقای «فیروز سراب» برای نویسندگی برنامه‌ي «عشق، اوّل نام تو بود» از رادیو فرهنگ

** جوایز ویژه‌ي نویسندگی: حسین خلیل‌نژاد برای نویسندگی برنامه‌ي «صحّتِ آب گرم» از رادیو البرز حسین یونسی برای نویسندگی برنامه‌ي «سرگذشت ایران» از شبکه جهانی صدای آشنا علیرضا همراز برای نویسندگی برنامه‌ي «برش‌هایی از سینما» از رادیو فرهنگ

** بخش صدابرداری: جايزه‌ي اول براي «حسین خلیل‌نژاد» برای برنامه «کودک، مادر، دریا» از رادیو البرز جایزه‌ي دوّم براي «داریوش گودرزی» برای برنامه‌ي «پلاک 5» از رادیو ایران جایزه‌ي سوم براي «هادی ابوالفضلی» برای صدابرداری برنامه‌ي «شب‌نشینی» از شبکه جهانی صدای آشنا

** بخش گویندگی: جايزه‌ي اول براي «فاطمه آل‌عباس» برای برنامه‌ي «رادیو، رادیوست» از رادیو ایران جایزه‌ي دوم براي «احسان کرمی» برای برنامه‌ي «مکث 94» از رادیو تهران جایزه‌ي سوّم براي «فاطمه فراهانی» برای گویندگی برنامه‌ي «کودک، مادر، دریا» از رادیو البرز

** بخش گزارشگری: جايزه‌ي اول براي «ناصر ترکیان» برای برنامه‌ي «به دنیا بگویید کمی بلندتر» از رادیو البرز جایزه‌ي دوم براي «سمیرا صدیقی» برای برنامه‌ي «مستند 94» از رادیو تهران و «سمانه حیدرزاده» برای برنامه‌ي «نرسیده به شب» از رادیو ایران جایزه‌ي سوّم براي «ملیحه کیان» برای گزارشگری برنامه «تلنگر» از رادیو سلامت

به گزارش ایسنا، اسامی برگزیدگان بخش بین‌الملل دوازدهمین جشنواره‌ي بین‌المللی رادیو نیز به شرح ذيل است:

** بخش نمایش کوتاه: «وفا مصطفی‌پور»، برنامه‌ساز برتر بخش نمايش كوتاه «تاتیانا مارتیننکو» و خانم «اسوتلانا کورنیکووا»، منتخبان بخش نمايش كوتاه   ** بخش PSA «وانگ يوجين»، برنامه‌ساز برتر بخش PSA «الهه بیات»، منتخب بخش PSA «مرضیه طبرستانی»، منتخب بخش PSA «مسعود حسنی» و «مهدی صالحی بیک»، شايسته‌ي تقدير بخش PSA «سعید لواسانی»، شايسته‌ي تقدير بخش PSA

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۹
0
0
دوست عزیز گاف شما که خیلی بزرگتره معنی اون میشه "گلف فارسی" نه خلیج گلف -بیایید تو ده ما کلاس زبان هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۹
0
0
گاف شما که بزرگتره ‏persian golf میشه خلیج گلف؟؟؟یا گلف فارسی ،حال کردید مچتونو گرفتم؟!‏
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین