آفتابنیوز : آفتاب: درشرایطی که در اوایل سال جاری شاهد رکود بخش مسکن در کشور بودیم اما همزمان با نزدیک شدن به تابستان و فصل قراردادهای جدید بین موجر و مستاجر همچنان سایه سنگین افزایش اجارهبها بر سر مستاجران سنگینی میکند.
به گزارش ایلنا، در حالی که فروردین هر سال به عنوان دوره خواب مسکن نامیده میشود، امسال برای اولین بار در فروردین ماه شاهد افزاریش ۱۵ درصدی نرخ اجاره نسبت به اسفندماه ۹۰ بودیم. افزایشی که در ماه اردیبهشت شتاب بیشتری به خود گرفت و حالا در اوایل خرداد بحران را برای اجارهنشینها به اوج خود رسانده است.
بازار اجاره بها در حالی آشفته است که همزمان با ورود به خردادماه و آغاز رونق در بازار اجاره افزایش چشمگیر نرخها خودنمایی میکند..
به گزارش خبرنگار ایلنا از سطح شهر، یک واحد مسکونی در منطقه نارمک با متراژ ۳۵ متر، یک خوابه با قیمت ۲۲ میلیون تومان رهن کامل واگذار می شود، در حالی که ودیعه و اجاره یک واحد ۸۰ متری در همین منطقه ۴۵ میلیون تومان با اجاره ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
واحد دیگری با همین متراژ در یکی از میادین منطقه نارمک با ۱۰ میلیون تومان ودیعه و ماهانه ۸۰۰ هزار تومان اجاره داده می شود.
همچنین بهای اجاره یک واحد ۴۳ متری یک خوابه در منطقه تهرانپارس ۱۰ میلیون تومان ودیعه و ۴۹۰ هزار تومان اجاره ماهانه تعیین شده است؛ این درحالی است که واحد دیگری در همین منطقه با متراژ ۸۰ متر و ۲ خوابه ۲۰ میلیون تومان ۷۵۰ هزار تومان است.
براساس این گزارش یک واحد مسکونی ۵۰ متری در منطقه پیروزی با ودیعه ۲۰ میلیون تومانی و ۲۵۰ هزار تومان ماهانه اجاره داده می شود و درهمين حال قیمت یک واحد مسکونی ۸۵ متری در نبرد شمالی واقع در خیابان پیروزی ۶۰ میلیون تومان رهن کامل است.
در منطقه یوسف آباد نیز واحدی با متراژ ۴۸ متر مربع ۸ میلیون تومان ودیعه و ۸۰۰ هزار تومان اجاره داده میشود.
همچنين یک واحد مسکونی ۵۰ متری در اقدسیه با ۳۰ میلیون تومان و با اجاره ۴۰۰ هزار تومان واگذار می شود.
اجاره بهای یک واحد مسکونی در منطقه سهروردی شمالی ۶۰ میلیون تومان رهن کامل است؛ درحالی که رهن واحد مسکونی دیگری با ۷۰ متر مربع ۵۰ میلیون تومان تعیین شده است.
در منطقه بلوار کاوه نیز یک واحد ۵۰ متری یک خوابه با سه میلیون تومان ودیعه و ۷۰۰ هزار تومان اجاره داده می شود.
یک مشاور املاک در گفتوگو با ایلنا، درباره تعیین نرخ بالای ودیعه و اجاره بهای مسکن توسط موجر گفت: وقتی مالک یک واحد مسکونی با مراجعه به مشاور املاک نرخ ملک خود را تعیین میکند دلیل افزایش اجاره و نرخ ودیعه خود را افزایش عمومی قیمتها در کالاهای اساسی مطرح میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، با یک نگاه اجمالی به اجاره بها در کلانشهر تهران، وضعیت نابسامان مسکن کاملا ملموس است.
در نرخهای مذکور، نرخ ودیعه و اجاره بهای مسکن در حالی نگران کننده است که حقوق کارگر برای سال جاری تنها ۳۹۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است كه اين امر بيانگر اين مساله است كه یک کارگر توانایی اجاره یک واحد مسکونی با حداقل امکانات در تهران را ندارد. علاوه بر آن اقشار متوسط رو به بالای جامعه نیز هر ساله بارسیدن به فصل نقل و انتقال مسکن بابحران افرایش اجاره مواجه میشوند.
در این شرایط مسوولان دولتی سال گذشته موضوع کنترل اجاره بها را به مردم وعده دادند وعدهای که با طرحهای غیر منطقی و غیر عملی نظیر تعیین درصدی سقف افزایش اجاره بها و تعزیراتی کردن ماجرا رنگ تحقق به خود نگرفت و در این مدت نرخهای اجاره با سرعت بیشتری رو به صعود گذاشتهاند.
در این شرایط همچنان مسوولان بر وعدههای خود تاکید دارند.
ابولفضل صومعلو معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در اواخر اسفندماه سال گذشته در یک گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه مردم نگران اجارهبها نباشند، گفته بود: کسانی که در گذشته به تبع کاهش نرخ سود سپرده بانکی بیشتر به سمت دریافت پول نقد بودند و این امر موجب فشار اقتصادی به مستاجران میشد امیدواریم با سیاست افزایش نرخ سود سپرده بانکی بازار اجاره بها کنترل و تنظیم شود.
اما سیاست افزایش نرخ سود سپردههای بانکی هم به کمک کنترل اجاره بها نیامد و افزایشی ۳۰ درصدی در بهای اجارهها احساس میشود.
در هر صورت وضعیت بازار مسکن همچنان در سایه بیتوجهی دولت مردان به سر میبرد.
به نظر میرسد سرنوشت مسکن را باید از سر نوشت.
گزارش از: محمد جندقی
خیلی رنگ باخته و دچار جنون مادی گرائی شده ایم . فقط ایمان
واقعی و برنامه ریزی های اساسی و پایه ای ، میتواند سرلوحه
اصلاحات واقعی ، برای مردم باشد . انشاءالله .
متاسفانه با رکود کشاورزی و صنعت و چشم و همچشمی ، خیلی از مردم از روستاها و شهرهای کوچک ، به تهران مهاجرت
کرده اند که یکی از مشکلات ، همین کرایه خانه ها و بعد هم
ترافیک و آلودگی هوا و مشکلات دیگر می باشد که مستلزم این
است که مسئولین ، بیشترین اولویت ، امکانات و رسیدگی ها را به روستاها و شهرهای کوچک ، اختصاص دهند و تهران را از
حالت عروس شهرهای ایران ، در بیاورند .