کد خبر: ۱۵۷۱۰۹
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۹

مرگ شروری که بسیار می دانست

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: پس شرور قدیمی فوت کرد ! به وقت محلی در طرابلس اواسط روز بود که عبدالباسط المقراحی -عامل اصلی بمبگذاری در هواپیمای پان امریکن بر فراز شهر لاکربی در لیبی- پس از تحمل روزها بیماری و دست و پنجه نرم کردن با سرطان درگذشت.
 
شکی نیست که او شجاعانه با این بیماری جنگید. او را به این دلیل شرور نمی خوانم که در ماجرای لاکربی نخستین متهم بود چرا که بسیاری به حضور او در این ماجرا شک داشتند. شرور است چرا که عضوی از سرویس اطلاعاتی قذافی بود و مردی که قذافی او را افتخار سیستم اطلاعاتی اش خوانده باشد نمی تواند دست های پاک و تمیز داشته باشد. اگر او به واقع متهم در این پرونده نبود پس چرا تمام عمر زیر یوغ حکومت قذافی ماند؟ یک جمله کلیشه ای و اجتناب ناپذیر: رازهای این مرد با او دفن شد.


وکلای متفاوت در این پرونده نظرهای متفاوت دارند. در اسکاتلند وکلایی هستند که سالها در مقام دفاع از المقراحی جنگیدند و اعتقاد دارند که افراد دیگری مسبب بمب گذاری در هوایپمای شماره 103 بودند. با مرگ متهم ، این تیم همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد و از موکل خود که حالا پیشوند مرحوم را یدک می کشد، حمایت می کنند. تعیین هویت همواره مدرک مبهمی بوده است که با استناد به آن در این سالها المقرحی گناهکار شناخته شده است. این ادعا حتی با افشای باج دهی ماموران سیا به شاهدان عینی برای شهادت دروغ هم زیر سوال نرفت.

پیش از این تاریخ وکلای المقرحی در حال مهیا کردن پرونده ای بودند که اثبات می کرد تعدادی جوان المانی در آن بازه زمانی در حال مهیا کردن طرح بمب گذاری در پروازی از مبدا فرانکفورت بودند که می توان آن را به انفجار لاکربی ارتباط داد. المانی ها راه طولانی را رفته اند تا اثبات کنند که فرد لبنانی که در این ماجرا کشته شده از سوی گروهی شبه نظامی در لبنان ماموریت یافته و مقصد نهایی آن هم فراکفورت بوده است. بر اساس این ادعا کیف حاوی بمب توسط همراه مسافر المانی بر روی ریل مخصوص تحویل بار قرار گرفته است. 

من مدت ها پیش این اسناد را خواندم و متوجه شدم که اعتبار چندانی نمی توان به آنها بخشید. درست است که سرنخ هایی دال بر دخالت یک عامل لبنانی یا فلسطینی مشاهده شده است. احمد جبرئیل فلسطینی ساکن در سوریه و متهم به دخالت داشتن در ماجرای المقرحی است و یک بار در شرایطی که هنوز اتهامی متوجه او نبود پیشدستی کرده و در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: من هیچ نقشی در ماجرای لاکربی نداشته ام و آنها تلاش می کنند در دادگاهی خودساخته مرا متهم کنند.

در نهایت این سر و صداها وقتی المقرحی بنا بر تصمیم اسکاتلندی ها به دلیل ابتلا به سرطان مستحق تخفیف در مجازات و بازگردانده شدن به لیبی شناخته شد ، طرفین دعوا به خوبی با یکدیگر همکاری کردند. شواهد امر حاکی از این بود که اروپایی ها نیز از رفتن او به لیبی خوشحال بودند. بر اساس افشاگری های ویکی لیکس کمپانی های نفتی انگلیسی ترجیح می دادند المقرحی در حال مرگ به لیبی بازگردد و به سرمایه گذاری های نفتی آنها ضربه ای نزند.امریکایی ها نیز از این داستان خشمگین بودند اما نه تا آن اندازه که به وکلای المقرحی فرصت بر هم زدن دکوراسیون دادگاه چیده شده را بدهند. 

ترجمه: سارا معصومی -خبرآنلاین

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۲
0
0
شرور است چرا که عضوی از سرویس اطلاعاتی قذافی بود و مردی که قذافی او را افتخار سیستم اطلاعاتی اش خوانده باشد نمی تواند دست های پاک و تمیز داشته باشد !!!!!!!!!!!! .....
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین