آفتابنیوز : آفتاب: وزیر نیرو با اعلام اینکه طرح انتقال آب خزر به مرکز ایران دارای توجیه اقتصادی و کارشناسی شده است، خبر داد: با توجه به تغییرات اعتبارات هدفمندی یارانهها در مجلس، دولت سناریوهای از پیش طراحی کرده خود را در این باره تغییر خواهد داد.
مجید نامجو در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال مهر در خصوص روند اجرایی طرح انتقال آب خزر به مناطق فلات مرکزی ایران و ایجاد برخی حواشی در این زمینه، با ابراز تاسف از بیان برخی مطالب غیرکارشناسی درباره این طرح و همچنین تلاش برای سیاسی کردن یک طرح اقتصادی، گفت: ما هم اکنون دو دریای بزرگ یکی در شمال و دیگری در جنوب ایران داریم.
وزیر نیرو با بیان اینکه نمی توان چنین طرح بزرگی را بدون انجام کار کارشناسی آغاز کرد، اظهار داشت: اما چه چیزی می تواند ما را مجبور به انجام چنین طرح بزرگی کند؟ کشور ما در چندسال اخیر به سمت خشکسالی پیش رفته است و هوای ایران در 50 سال آینده 3 درجه گرمتر خواهد شد.
ایران به سمت خشکسالی نامجو به افزایش شهرنشینی، جمعیت و رشد صنعت در دهه های آینده اشاره کرد و افزود: همه این مسائل ما را مجبور می کند که به فکر تامین آب از دوردست ها باشیم، ضمن اینکه اینگونه طرح ها و انتقال آب از دریا در بسیاری از کشورهای دیگر نیز اجرایی شده است.
وی با تاکید بر اینکه در گذشته انجام چنین طرحی برای کشور اقتصادی و مقرون به صرفه نبوده است، به انجام کارهای کارشناسی و مطالعه در اینباره اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با تغییر نگاه ها و همچنین زمینه های ایجاد شده، امکان انتقال آب خزر به مرکز ایران وجود دارد.
وزیر نیرو با بیان تفاهمنامه امضاء شده بین ایران و برخی کشورهای همسایه در تاجیکستان به منظور ایجاد کریدور دوستی، اظهار داشت: طرح چنین مباحثی نشان دهنده افزایش اهمیت بحث آب و چشم اندازهای آینده آن است.
به گفته نامجو، در شرایط فعلی سازندگان و پیمانکارانی در کشور داریم که می توانند نیازهای اجرای این طرح بزرگ را فراهم و آن را عملیاتی کنند. همچنین رشد تکنولوژی و صنایع داخلی نیز امکان شیرین سازی آب دریا را فراهم کرده است.
این عضو کابینه دولت، تاکید کرد: در گذشته هر مترمکعب شیرین سازی آب 2 دلار هزینه دربر داشت که در حال حاضر به کمتر از 1 دلار کاهش یافته است. بنابراین تکنولوژی در بخش آب به سمت کم کردن هزینه ها حرکت کرده است.
انتقال آب خزر در 3 محور وزیر نیرو با اشاره به این موضوع که آب دریای خزر نسبت به جنوب دارای شوری کمتری است، تصرح کرد: طرح بزرگ انتقال آب دریای خزر را از 3 محور انجام خواهیم داد.
وی خاطر نشان کرد: یک محور انتقال آب دریای خزر به سمت جنوب خراسان رضوی و خراسان جنوبی خواهد بود. محور دوم به سمت اصفهان، یزد و کرمان است.
نامجو مسیر بعدی انتقال آب دریای خزر را سمنان و کاشان اعلام کرد و افزود: در حال حاضر تیم های مشاوره قوی در این زمینه ها مشغول به کار هستند تا بتوانیم با کمترین هزینه این بحث را دنبال کنیم.
این عضو کابینه دولت، اظهار داشت: آنچه که مشخص است اینکه دولت در این زمینه سرمایه گذاری مناسبی را انجام داده و برای جذب سرمایه های بیشتر نیز تلاش می شود.
به گفته وی، هم اکنون اعتبارات خوبی از سوی دولت برای اجرایی کردن این طرح اختصاص یافته است که می تواند برای بخش کشاورزی، صنعت و آب شرب استفاده های اقتصادی تری را به همراه داشته باشد.
نامجو ایجاد اینگونه زیرساخت ها در کشور را برای جذب سرمایه ها ضروری خواند و بیان داشت: وقتی آب و برق در مناطق مختلف کشور تامین شود، امکان سرمایه گذاری نیز بیشتر خواهد شد.
وزیر نیرو تاکید کرد: به صورت کلی اجرای این طرح می تواند زمینه های مناسبی را برای توسعه بخش های مختلف اقتصادی فراهم کند.
هدفمندی فازدوم این عضو کابینه دولت در پاسخ به سئوال دیگری در زمینه آخرین اقدامات صورت گرفته در دولت برای تغییر قیمت حامل های انرژی به ویژه در بخش آب و برق، گفت: با توجه به نظرات مجلس و محدود کردن اعتبارات پیشنهاد شده دولت، باید بررسی دوبارهای در سناریوهای تعریف شده دولت صورت گیرد.
نامجو ادامه داد: تغییراتی که دولت در لایحه بودجه سال 91 کل کشور ایجاد کرده بود باعث شد تا اعتبارات هدفمندی مدنظر دولت تغییر کند و هم اکنون نیاز است تا برای اجرای فازدوم هدفمندی یارانه ها، بررسی ها و مرور دوباره ای روی قیمت انواع حاملهای انرژی صورت گیرد.
افتتاح گتوند وزیر نیرو همچنین در پاسخ به سوال دیگر مهر در زمینه تغییرات ایجاد شده برای حضور احمدینژاد در افتتاح واحد اول 250 مگاواتی نیروگاه برق سد برق آبی گتوند، گفت: پیشتر قرار بود رئیس جمهور پس از کلنگ زنی این سد، افتتاح آن را نیز انجام دهند که به دلیل باقی ماندن برخی بخش های این سد، تصمیم گرفته شد که وی در مراحل تکمیلی تر نیروگاه سد کتوند حضور یابند.
وی این مطلب را نیز افزود که طی امروز جمعه، وی برای بازدید از پروژه و همچنین افتتاح واحد اول نیروگاه سد گتوند در این پروژه حضور خواهد یافت.