آفتابنیوز : آفتاب: سوالی که شاید برای پرسیدن آن کمی دیر باشد و در واقع پاسخ آن نیز باید در جیب اقتصادی های دولت باشد نه این که تازه مطرح شود.
از سوی دیگر رئیس کل بانک مرکزی نیز از احتمال برداشت جدید از حساب بانکها بابت "مابهالتفاوت ارز دریافتی" خبر داد و گفت:" گزارشهای مختلفی از انحرافات قابل توجه بانکها در مصرف ارز داریم به طوریکه برخی بانکها در مواردی به صورت مخفیانه ارزهای دولتی را به بازار تزریق کردند." تا معلوم نشود این برخی بانک ها چگونه تخلفات تا این حد گسترده انجام دادند که از زیر نظر وزیر اقتصاد و بانک مرکزی پنهان مانده است؟
ماجرا اما به همان روزهای حبابی شدن قیمت ارز باز می گردد.روزهایی که دلار 2000 تومانی هم شد تا رکورد تاریخی در اقتصاد کشور ثبت کند.
اوایل بهمن ماه سال گذشته بود که بازار ارز در کشور دچار اختلال شد تا جایی که استانبول شاهد تغییر ساعتی و لحظه ای قیمت دلار بود و این وضعیت سایر بازارها را نیز با مشکلات جدی مواجه کرده بود و هنوز با وجود ثابت شدن تقریبی قیمت ارز اثرات سوء آن برای مردم باقی ست چرا که گرانی هایی رو ایجاد کرد که هرگز به قیمت قبل باز نگشت.
در همان زمان اختلالات بازار ارز اما دولتیها معتقد بودند، جو سازی برخی رسانهها البته با رویکرد هدفمند سیاسی در آشفتگی بازار نقش عمده ای داشته است.در همان روزها نیز سخن از دستهایی بود که پنهانی در بازار فعالیت می کنند و می خواهند دولت را با مشکل مواجه کنند هر چند که در مقابل غیر دولتیها نیز معتقدبودند برخی اقدامات خود دولتیها باعث التهابات ارزی در کشور شده است .
یکی از انتقادات جدی منتقدین اقتصادی دولت در آن روزها اما ، ناهماهنگی و عدم نظارت صحیح بر سیستم بانکی کشور بود که نتیجه آن درزخ دادن بزرگترین اختلاس تاریخ ایران نیز مشخص شد.
حالا اما در حالی که هنوز تکلیف حقیقت این ماجرا برای افکار عمومی روشن نیست، وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی در اقدامی هماهنگ از تخلفات ارزی کسترده برخی از بانک ها خبر داده اند.
محمود بهمنی با تاکید بر اینکه تا به امروز گزارشهای مختلفی از انحرافات قابل توجه بانکها در مصرف ارز داشته ایم، اظهارداشت: ما بررسیهایی انجام دادیم و مشخص شد ارزی که دولت برای انجام واردات کالا و کنترل بازار در اختیار شبکه بانکی قرار داد، به صورت مخفیانه در مواردی به بازار تزریق شد و هیچ کس نمی پذیرد که چنین اتفاقی بیفتد و نرخ ارزی به نرخ آزاد فروخته شود و قطعا بانک مرکزی این مسئله را بررسی می کند و اگر لازم باشد نام بانک یا موسسات متخلف را اعلام می کنیم و نمی گذاریم ارز به جاهای انحرافی برویم که نصیب یک عده خاص شود.
رئیس کل بانک مرکزی از تعیین تکلیف میلیاردها دلار ارز دولتی واگذار شده به بانکها برای رفع نیازهای اقتصاد کشور خبر داد و گفت: در این رابطه مجلس نیز بحثهایی را مطرح کرده بود و ما پاسخ آن را در زمان لازم خواهیم داد.از سوی دیگر سید شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد با بیان اینکه در سال 90 بانک مرکزی بیشتر از مصارف ارزی کشور ارز عرضه کرد، گفت: هم اکنون این سئوال مطرح می شود که این ارزها به کجا رفته است؟
وی خاطر نشان کرد: ما وارد جزئیات شدیم و مشخص شد که بخش قابل توجهی از منابع ارزی کشور در بازار فرعی عرضه شده است؛ بنابراین بانک مرکزی موظف شد به حساب و کتاب بانکها به لحاظ ارزی رسیدگی کند و با انحراف بانکها در این زمینه برخورد کند.
حسینی تاکید کرد: بانک مرکزی نیز هم اکنون این موضوع را دنبال می کند و بانکها باید پاسخگوی انحرافات ارزی خود باشند.
وی از تصویب این مصوبه هیات وزیران با حضور رئیس جمهور خبر داد و گفت: اگر کسی ارز گرفته باشد و طبق مقررات عمل نکند ،باید پاسخگو باشد؛ وگرنه به صورت موقت و علی الحساب بدهکار است تا رسیدگی شود.
به گزارش شفاف،به این ترتیب هنوز تکلیف دستگاه اقتصادی کشور با بانک ها مشخص نیست و بعد از گذشت چند ماه ، وزیر اقتصاد تازه دم از اما و اگر می زند و مقصر اختلالات ارزی را به نوعی برخی بانک ها معرفی می کند.برخی بانک هایی که به نظر می رسد دولتی ها هنوز اطلاعات موثقی از آن ندارند!