آفتابنیوز : آفتاب: حسین ملکافضلی صبح امروز در کنگره علمی سلامت خانواده که در سالن همایشهای رازی برگزار شد اظهار داشت: متاسفانه درون خانوادهها با شکاف نسلها روبهرو هستیم، بسیاری از خانوادهها از استحکامی که باید برخوردار نیستند چون جوانان و نوجوانان خیلی از افکار بزرگان را قبول ندارند و به همین دلیل گاهی ممکن است مشکلی به وجود بیاید.
رئیس پژوهشکده سلامت خانواده اضافه کرد: ممکن است که سواد کلاسیک ما بالا باشد ولی سواد بهداشت و مهارتهای لازم برای استحکام خانواده را نداریم و قدرت تصمیم در خانواده ایجاد نمیشود.
به گفته ملک افضلی گر چه در برخی حوزهها در دسترسی به خدمات پیشرفتهای خوبی داریم ولی برخی اجزای سلامت خانواده فراموش شده و هنوز به طور جدی در سلامت جوانان و نوجوانان و حتی در پزشک خانواده پکیج مناسبی دیده نشده است.
وی تصریح کرد: هنوز بحثهایی مانند بیماریهای مقاربتی به طور جدی در برنامههای سلامت خانواده نیست و به دلیل ملاحظات مسائل فرهنگی از کنار اینها عبور کرده و آن را در قالب سلامت خانواده ندیدهایم.
ملک افضلی بااشاره به بالا رفتن سن ازدواج در زنان گفت: متاسفانه به دلیل ازدواج که بحث پیچیدهای شده 60 درصد خانمهای 15 تا 25 ساله و 21 درصد خانمهای 25 تا 35 ساله مجرد هستند یعنی به سمت خانوادههای تک نفره میرویم. در این حوزه خطر جامعه را تهدید میکند و برای ازدواج باید فرصتهایی فراهم کنیم.
رئیس پژوهشکده سلامت ملی خانواده گفت: در گذشته از رشد جمعیت بالایی برخوردار بودیم که در نتیجه در حال حاضر 60 درصد جمعیت کشور 15 تا 50 ساله هستند که با یک انبوه جمعیت تاخیر ازدواج مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه باید بحث پزشک خانواده را پررنگ کنیم تا پزشکان سلامتنگری را هم مد نظر داشته باشند افزود: 72درصد جوانان و نوجوانان از طریق دبیرستانها قابل دسترسی هستند به همین دلیل باید از مدارس برای صیانت از خانواده و آموزش استفاده کنیم.
به گزارش فارس،وی خاطرنشان کرد: طبق آمار اخیر به طور میانگین 46 درصد زایمانها در کشور به صورت سزارین انجام میشود که این رقم در روستاها 36 درصد و در شهرها 51 درصد است که ضایعهای در کشور است و بالاترین درصد سزارین در کشورهای پیشرفته 20 درصد است.