آفتابنیوز : آفتاب: معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان زنجان به دامداران هشدار داد: تب خونریزی دهنده کریمهکنگو (CCHF) بیماری مشترک بین انسان و حیوان است و مهمترین ناقل این بیماری انگلهای خارجی به خصوص کنه است.
"مرتضی پهلوانی" در گفتوگو با ایسنا، منطقه زنجان، با بیان این مطلب اظهار کرد: تب خونریزی دهنده کریمهکنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه و یا تماس خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
وی تصریح کرد: ویروس CCHF به وسیله کنه منتقل میشود و مخزن ویروس در طبیعت اصولاً کنهها میباشند و گاو، گوسفند، بز وخرگوش نیز به عنوان مخزن مطرح هستند. همچنین این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار و لاشه حیوان آلوده سبب ایجاد همهگیریهای ناگهانی میشود.
پهلوانی به شیوع بالایی از بیماری در بین پرسنل نظامی، کارکنان بیمارستانها، کشاورزان و اشخاصی که با دام سر و کار دارند اشاره کرد و افزود: این بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنهها) شیوع پیدا میکند و باید گفت که بیماری در حیوانات بدون علامت است.
این مقام مسئول، ابراز کرد: در هفته اول بیماری و در مرحله تب میتوان با نمونهگیری از خون ویروس را جدا کرد و همچنین میتوان ویروس را از نمونههای بافتی مثل بافت کبد، طحال، کلیه و غدد لنفاوی جدا کرد.
وی در ادامه به دو راهکار در راستای کنترل بیماری کریمهکنگو اشاره کرد و افزود: اولین روش مربوط به کشتارگاهها است که باید گفت اگر اتاق سرد در کشتارگاهها موجود باشد و قرار گرفتن گوشت در این محیط به مدت حداقل 20 ساعت میتواند تأثیر بسزایی در کاهش آلودگی گوشت داشته باشد و همچنین در دامهای زنده نیز سمپاشی راهکاری برای از بین بردن انگلها و کنهها است.
پهلوانی تأکید کرد: مردم باید در راستای پیشگیری از این بیماری از خرید گوشتهای بازرسی نشده بدون مهر دامپزشکی خودداری کنند و اینگونه فرآوردهها را فقط از محلهای مطمئن تهیه کنند.