کد خبر: ۱۵۸۷۵۳
تاریخ انتشار : ۱۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۴
در سالروز ارتحال امام (ره)

سید حسن خمینی: حل مشكلات، تنها با حضور صالحان در مسند حكومت امكان‌پذير است

صالحان باید استضعاف را در جامعه ریشه‌کن کنند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یادگار امام (ره) گفت: صالحان باید استضعاف را در جامعه ریشه کن کنند و اگر در جامعه اسلامی رنگ و بویی از استضعاف به چشم می‌خورد، این وظیفه صالحین است که آن را برطرف کنند.

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در مراسم یادبود ارتحال امام خمینی که در حرم آن بزرگوار سخنرانی می‌کرد، با اشاره به اینکه روز سالگرد امام طبیعی است که باید در کنار مرقد امام (ره) از یاد و خاطره آن بزرگوار سخن گفت، افزود: حضرت ابراهیم بنا بر نص صحیح قرآن دعایی دارد که می‌فرماید خداوندا به من حکم عطا کن و مرا از صالحین قرار ده و برای من لسان صدقی در میان آیندگان قرار بده. 

یادگار امام با اشاره به اینکه باید بدانیم مراد از لسان صدق در میان آیندگان چیست؟ تصریح کرد: برخی گفته‌اند، مراد حضرت ابراهیم در این فراز این است که خداوند نام نیک من را در میان آیندگان برقرار بدارد.

وی افزود: برخی نیز گفته‌اند آنچه که من به عنوان یکی از پیامبران تو مامور به آن شده‌ام آن را به صورت مستمر در میان نسل‌های بعدی هم برقرار بدار.

سید حسن خمینی خاطرنشان کرد: طبیعی است که در میان همه امت‌ها، پیامبر یکی از کسانی است که در میان انسان‌ها همراه و همدوش در پیام الهی است.

یادگار امام افزود: کسی که همراه پیام بر ملتی نازل می‌شود از خداوند تقاضا می‌کند این پیام را میان آیندگان برقرار بدارد.

وی با اشاره به اینکه همه ما زندگی حضرت علی را به خاطر داریم، گفت: یکی از مطالع بزرگ این آیه حضرت علی است.

سید حسن خمینی افزود: در روزگار ما نیز وقتی امام بزرگوار خودمان را می‌بینیم، مشاهده می‌کنیم این بزرگوار نیز مصداق بزرگی ازاین آیه است. 

یادگار امام تصریح کرد: امروز روز ارتحال امام (ره)، امام در میان ما نیست، اما بی‌شک دعای حضرت ابراهیم برای همه مردمان و کسانی است که در این مسند قرار می‌گیرند. 

وی با اشاره به اینکه خداوند امام را به صالحین ملحق کرد و به او حکمت عطا کرد و نام او را در میان آیندگان رواج داد، افزود: پیام او و وصیت او وی را در کنار نسل‌های بعدی باقی و مستمر قرار می‌دهد.

خمینی با تاکید براینکه از فراز دعای حضرت ابراهیم درس بزرگ دیگری نیز باید بگیریم، خاطرنشان کرد: کلمه حکم را برخی از مفسرین به معنای حکومت گرفته‌اند و برخی به عنوان حکمت و در این فراز دو صفت همراه هم است اول ادای حکمت و دیگری الحاق به صالحین.

یادگار امام بیان داشت: حضرت ابراهیم می‌فرمایند حکم و حکمت باید در کنار الحاق به صالحین باشد و امام با وام گذاشتن در این مسیر توانست خط بطلانی بر اندیشه‌های نادرست بکشد و خواستار ظهور دین در عرصه حکومت بود.

وی افزود: اندیشه متعالی امام در آن دوره بر این بود که صالحین بر مسند حکم و حکومت قرار بگیرند، اگر صالحی بر مسند کار بیاید و همه دنیا دست به دست هم بدهد که او را ذلیل کند، اگر خدا نخواهد این اتفاق نمی‌افتد و مشاهده می‌کنیم که امام عزیز بود و عزیز ماند.

یادگار امام بیان داشت: این نکته بسیار مهمی است که چرا باید صالحین در مسند حکومت بنشینند.

وی افزود: ابتدای انقلاب واژه مستضعف یکی از واژه‌های پرمعنا در فرهنگ سیاسی امام بود و بار معنایی خود را داشت.

سید حسن خمینی خاطرنشان کرد: مستضعف در جامعه اسلامی یعنی کسی که جامعه باید همراه او باشد ولی نیست و اگر کسی به ضعف دچار شده چامعه موظف است او را بلند کند.

وی گفت: استضعاف تنها یک واژه در حوزه اقتصادی نیست و ممکن است یک جامعه مستضعف اجتماعی داشته باشد و آن‌ها کسانی هستند که در حوزه خبر دستشان از آنچه که باید به آن دست پیدا کنند، کوتاه است.

وی در پایان تاکید کرد: صالحان باید استضعاف را در جامعه ریشه کن کنند و اگر در جامعه اسلامی رنگ و بویی از استضعاف به چشم می‌خورد، این وظیفه صالحین است که آن را برطرف کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین