آفتابنیوز : آفتاب: ايده مزارع عمودي كه در سال 1999 مطرح شده، به حقيقت پيوسته است.
به گزارش ايسنا، شش ميليون ساكن كره زمين به مزارعي نياز دارند كه سرزميني معادل مساحت آمريكاي جنوبي را ميطلبد.
اين امر منجر به بروز ايده جديد ساخت مزارع توسط دانشجويان دانشگاه كلمبيا در سال 1999عمودي و ايجاد نخستين مزارع عمودي در آمريكا، كره جنوبي، ژاپن و سنگاپور شد.
دكتر «ديكسون دسپومير» ميكروبيولوژيست و زيستشناس دانشگاه كلمبيا طي سخنراني از تحقق ايده مزارع عمودي ابراز خرسندي كرد.
خوشآتيهترين مزارع در كشورهاي آسيايي چون كره جنوبي، ژاپن و سنگاپور قابل مشاهدهاند كه شهرهاي پرجمعيت و كمبود زمين نياز به آنها را دوچندان ميكند.
كره جنوبي از ايده دسپومير براي ساخت يك مزرعه عمودي سه طبقه با استفاده از روبات و لامپهاي ال اي دي در شهر سوان بهره برد. ديگر مزرعه عمودي هفت طبقه در يونگين و تحت رهبري كمپاني اينسونگ تك (Insung Tech) ايجاد شد.
يك شركت ژاپني هم بر اساس روشهاي كشاورزي هيدروپونيك كه نياز به خاك ندارند، اقدام به ساخت يك مزرعه عمودي در كيوتو كرده است.
در همين راستا دولت ژاپن از طراحي يك مزرعه عمودي نزديك واقعه هستهاي فوكوشيما (ناشي از زلزله عظيم و سونامي سال 2011) به عنوان بخشي از فرايند پاكسازي روباتيك مزارع كشاورزي اين ناحيه خبر داد.
كشورهاي اروپايي و آمريكا نيز اقدام به ساخت اين مزارع كرده و در اين بين سوئد، هلند و شهر شيكاگو پيشرفت قابل توجهي داشتهاند. سوئد اخيراً طرحهايي براي يك مزرعه عمودي آسمانخراش 17 طبقه ارائه داده است.
اين مزارع روياي كاشتن هر نوع محصول در هر مكاني را محقق ساخته و با استفاده از آن محصولات در تمام طول سال و بدون خشكسالي و يا وقايع مرتبط با آب و هوا در درون ساختمانها ميتوانند پرورش يابند.
تعدادي از طرحها حتي استفاده از آب را در مقايسه با كشاورزي در فضاي باز ممكن ميسازد و ميتوان از فضاي بيرون براي ايجاد زيستگاههاي طبيعي بهره برد.
دسپومير همچنين در سخنراني خود از ايده انتقال مزارع عمودي به مكانهاي قرباني بلاياي طبيعي سخن به ميان آورد.