آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدی نژاد رئیس جمهور در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی و طب سنتی ایران در مصلی تهران گفت: نگاه ما به همه پدیدههای عالم انسانی است و پدیدههای موجود از انسان آغاز می شود و به انسان ختم میگردد.
رئیس جمهور گفت: نظام طبیعت به گونهای است که انسان دائم در معرض آسیبها به خصوص آسیبهای جسمی قرار دارد و به دلیل تولید بیماری داشتن زندگی شایسته از انسان سلب میشود اما خدای حکیم برای این موضوع چاره اندیشیده است.
احمدی نژاد افزود: برای هر دردی درمانی است و امروز دو روش کاملاً مجزای برخورد با بیماریها و آفات و عوارض طبیعی رایج است.
وی یکی از این روشها را پزشکی جدید عنوان کرد و گفت که این علم درایران پیشرفتهای فراوانی کرده و ایرانیان در این عرصه میدرخشند و نوع دوم درمان بیماریها طب سنتی ایرانی است.
رئیس جمهور گفت: به موازات پیشرفتهای پزشکی امراض جدیدتر و پیشرفتهتر به وجود آمده و این یک نبرد دایمی است و لذا باید با تحقیقات و آموزش به روش دقیقتری برای تشخیص و درمان بیماریها روی آوریم.
احمدی نژاد افزود: تنها راه صیانت از سلامت، پزشکی جدید نیست و ایراداتی که برخی مواقع درباره تبعات منفی و سنگین این نوع درمان در عین لزوم برخورداری از آن وارد میشود به حق است. خداوند راههای موثرتر، ماندگارتر و ارزان تری برای درمان در برابر ما قرار داده که همانا درمان امراض با استفاده از ظرفیت عظیم طبیعت است.
حمایت از طب سنتی
رئیس جمهور گفت: ایرانیان هوشمند در طول تاریخ به خوبی از ظرفیت طبیعت برای درمان بیماریها استفاده کردند و طب سنتی را به وجود آوردند اما این روند طی 200 سال انقطاع و شرایط دیگری بر ما تحمیل شد.
احمدی نژاد افزود: باید گفت بزرگترین سرمایه علمی و انسانی ما به حاشیه رانده شد اما امروز وقت آن است که به داشتههای خود برگردیم و سرمایههای عظیم خود را احیا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه طب ایرانی دارای روشهای درمانی خاص خودش است، تصریح کرد: یافتن علت بیماری و تشخیص آن در طب جدید هزینهها و تبعات فراوانی دارد و گاهی دقیق هم نیست.
رئیس جمهور تصریح کرد: روشهای تشخیص طب سنتی دقیقتر، حکیمانه تر و ارزانتر است و ابن سینا در کتاب قانون بیش از 2 هزار نسخه عالمانه برای امراض مختلف با مزاجهای گوناگون ارایه کرده است.
احمدی نژاد با اشاره به مشاهدات خود از نحوه طبابت یکی از پزشکان سنتی در سال 78 خاطرنشان کرد که اکنون نیز حکمایی هستند که با گرفتن نبض کل اشکالات درون بدن را تشخیص میدهند و با معاینه چشم و زبان و یک تست ساده به نوع بیماری یک فرد پی میبرند.
وی در عین حال متذکر شد که در طب جدید تنها عوارض جسمانی تشخیص داده میشوند و با آنها برخورد میشود اما طب سنتی علت بیماری را شناسایی و درمان کرده و عامل مرض را از بین می برد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تجربه تاریخی نشان داده که طب سنتی با محیط زیست سازگارتر و درمان به روش سنتی ماندگارتر است و احیای این طب نیازمند یک حرکت ملی است.
وی گفت: طب سنتی رقیب پرقدرتی چون طب جدید دارد و تا سالهای اخیر هم اختیار تصمیم گیری درباره طب سنتی در اختیار این رقیب بود که عرصه پزشکی را به صنعت و تجارت تبدیل کرده است.
درمان به هر دو شیوه سنتی و علمی
احمدی نژاد افزود: باید در عرصه سلامت به سرعت به شرایطی برسیم که مردم برای درمان و بهداشت و سلامت خود دو گزینه کامل داشته باشند و خودشان نوع درمان را انتخاب کنند.
وی بر همین اساس تاکید کرد: باید از طب سنتی هم به مانند طب جدید به طور کامل حمایت شود و طب سنتی دارای نظام پزشکی و نظامنامه خاص خود باشد که امید است امسال بخش اساسی آن تحقق یابد و جاری شود.
رئیس جمهور از دست دادن مواریث مادی را تاسف بار دانست اما گفت که تاسفبارتر از این موضوع، از دست دادن میراث معنوی و علمی است.
وی گفت: سالانه بیش از 3 میلیارد دلار دارو و تجهیزات غیر از لوازم آرایشی و بهداشتی وارد کشور میشود اما باید تلاش شود تا به همین میزان داروی گیاهی صادر شود که این کار نیازمند عزم و همت جدی است. اگر در عرصه گیاهان دارویی بازار چند کشور آسیایی تصاحب شود 200 هزار شغل ایجاد میشود که این موضوع در عرصه اقتصادی امری قابل توجه است.
رئیس جمهور گفت: ایران دارای تمدن کهن و قدمت هزاران ساله است و نه تنها از کشورهای دیگر کم ندارد بلکه درآمد عرصه علم و فرهنگ و تمدن و عدالت و سنتهای الهی و اخلاق و زیبایی بوده و نباید در این عرصهها ته صف باشد بلکه باید در هر موضوع سازنده و انسانی پیشتاز باشد.
وی با تاکید مجدد بر لزوم پاسداری از طب سنتی و حمایت از فعالان این عرصه خاطرنشان کرد: کارهای صورت گرفته در عرصه طب سنتی افتخارآمیز است و طب ایرانی ظرف 5 سال آینده در جهان جایگاه ممتاز و شایسته خود را به دست خواهد آورد.
به گزارش خبرآنلاین، احمدی نژاد در عین حال این کار را نیازمند عزم جدی با وجود موانع اداری و نظام بوروکراسی دانست و متذکر شد که موانع اداری نباید خللی در تحقق این کار ایجاد کند چرا که نظام بوروکراسی به هر حال وجود دارد و اگر 8 نفر همچون او بخواهند بایستند و نظام بوروکراسی را از بین ببرند، خودشان می روند و نظام بوروکراسی میماند.