کد خبر: ۱۶۰۷
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۸۳ - ۱۳:۳۲
آصفي

هيچ دليلي براي حضور آمريكا در مذاكرات وجود ندارد

آفتاب‌‌نیوز : حميدرضا آصفي سخنگوي وزارت امورخارجه، امروز در يازدهمين نشست فصلي خانه احزاب ايران در وزارت كشور همچنين با اشاره به استراتژي آمريكا حول محور اسرائيل دور مي‌زند گفت: در صورتي كه آمريكا وارد اين مذاكرات شود، اگر جلسه را خراب نكند، آباد نخواهد كرد.

وي با اظهار اميدواري نسبت به ارتباط مستقل اروپا در مذاكرات هسته‌اي با ايران تأكيد كرد: اروپايي‌ها بايد نشان دهند كه مي‌توانند در مذاكرات با ايران، به‌طور مستقل مشكل را حل كنند.

آصفي با بيان اينكه «ما از رفتن پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل نگراني و ترس نداريم»، گفت: اميدواريم اروپا باتوجه به فشارهاي آمريكا درخصوص پرونده هسته‌اي ايران، بتواند مستقلانه عمل كند چرا كه موفقيت در اين مذاكرات، هم براي جمهوري اسلامي ايران و هم براي اروپاست.

سخنگوي وزارت امورخارجه تصريح كرد: اروپايي‌ها مي‌خواهند زمان را درخصوص مذاكرات هسته‌اي با ايران، طولاني كنند ولي ما به آنها گفته‌ايم كه صبر و حوصله تا يك حدي خوب است.

سخنگوي وزارت امورخارجه با اشاره به اين موضوع كه در مذاكرات هسته‌اي درپي امتياز نبوده‌ايم بلكه به دنبال حقوق خود هستيم، تصريح كرد: «بعضي از غربي‌ها به صراحت گفته‌اند كه چون شما با ما نيستيد نبايد چنين تسليحاتي را داشته باشيد.»

وي افزود: فشارها و چالش‌ها عليه ايران درخصوص تسليحات و سلاح‌هاي كشتار جمعي، ريشه‌اش واقعاً در سلاح و كشتار نيست چرا كه خيلي از همسايه‌هاي ما از آن برخوردارند.

آصفي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اوضاع منطقه خاورميانه، عراق را درسي براي آمريكا دانست كه به جايي حمله نكند و عاقبتش هم مشخص نيست.

وي همچنين گفت: مشكلات داخلي ما مربوط به خودمان است و بايد خودمان آن را حل و فصل كنيم و كسي از بيرون نمي‌تواند به خود اجازه دخالت دهد.

سخنگوي وزارت امورخارجه با بيان اينكه همه مشكلاتي كه ايران با آن روبه‌رو است ريشه در صلح خاورميانه و صلح با اسرائيل دارد، گفت: يكي از مشكلات آمريكا براي بهبود روابط خود با ايران، صلح خاورميانه است.

وي افزود: آمريكا در مقاطع گوناگون تاريخي همواره سه سياست همسوسازي مهار و براندازي را در برابر ايران دنبال كرده است، ولي همواره در هر سه سياست ناكام بوده است.

آصفي گفت: شرايط كشور اكنون يكي از حساس‌ترين مقاطع در بعد از انقلاب است به‌طوري كه حساسيت آن كمتر از دوران جنگ نيست و شرايط كنوني جهان و روابط بين‌الملل هم در وضعيتي خاص قرار دارد و هيچ وقت جهان به اندازه كنوني در شرايط انتقالي، سرگرداني و بلاتكليفي نبوده است.

وي تأكيد كرد: در چنين شرايطي، انتخابات رياست جمهوري از اهميت بسيار زيادي برخوردار است و مشاركت و حضور حداكثري مردم و همچنين تعدد گرايش‌ها در انتخابات، موجب خواهد شد تا توان كشور براي مقابله با توطئه‌هاي خارجي بيشتر شود.

سخنگوي وزارت امورخارجه با بيان اينكه نيروي انساني، جغرافياي سياسي، ذخاير و منابع ايران مي‌تواند معادلات منطقه را به هم بزند، گفت: آمريكا باتوجه به مشكلاتي كه از ناحيه عراق با آن روبه‌رو شده است، در برابر اروپا با لفظ «بايد» و به صورت تهديدآميز صحبت مي‌كند.

آصفي با اشاره به وضعيت آمريكا در افكارعمومي كشورهاي مختلف جهان به ويژه كشورهاي منطقه خاورميانه افزود: آمريكا الان در منطقه با يك تناقض روبه‌رو شده به‌گونه‌اي كه از يك‌سو خواستار ايجاد دموكراسي است و از طرف ديگر نمي‌داند پايان چنين درخواستي به كجا ختم مي‌شود.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین