کد خبر: ۱۶۱۲۳۲
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۱
نفع شخصی یا خدمت به مردم، مساله این است

دلیل اصرار برخی نمایندگان برای حضور در کمیسیون های خاص چه بود؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در حالیکه که هنوز ماجرای گروکشی اعتبار نامه ها در مجلس نهم از یادها نرفته بود اعتراض عده ای از نمایندگان روبه رو شد چرا که این بار، این انتخاب به مذاق برخی از نمایندگان که در کمیسیون متبوعشان انتخاب نشدند خوش نیامد.

در همان روزها بود که موج اعتراضات بالا گرفت و حتی صحبت از لابی گری و پارتی بازی نیز به میان آمد.

در آن روزها اما، رضا عبدالهی نماینده ماهنشان و رئیس دو دوره کمیسیون برنامه و بودجه آغازگر تذکرات به تصمیمگیریهای عضو پذیری در کمیسیونها بود که گفت: چگونه کسانی با دو سه دوره سابقه نمایندگی مجلس و عضویت در کمیسیونهایی همچون برنامه و بوجه و امنیت ملی، از ادامه فعالیت در این کمیسیونها باز ماندهاند؟ این چه روش تصمیم گیری برای عضو پذیری است؟ چرا برخی با لابی با روسای شعب توانسته اند به عضویت این کمیسیونها در بیایند و افراد با سابقه نتوانستهاند؟
او که عضویتش در کمیسیون برنامه و بودجه پذیرفته شده بود، ادامه داد: باید روسای خاطی شعب تصمیم گیر در این زمینه پاسخگو باشند و رئیس مجلس با استفاده از اختیاراتش به این موضوع ورود یافته و به احقاق حقوق نمایندگان بپردازد.

موسوی لارگانی نماینده فلاورجان نیز که میگفت حتی یک دقیقه هم در جلسات صحن علنی و کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم غیبت نداشته و بالاترین درصد رای را در سراسر کشور داشته است، اظهار داشت: با این حال با لابیگری، من از عضویت در کمیسیون مورد نظر حذف شدم و نمایندگانی که با روسای شعب لابی کرده بودند و دم آنها را دیده بودند، به این کمیسیون راه یافتند !

وبه این ترتیب بود که اعتراضات ادامه داشت و تشلاش برخی نمایندگان برای حضور در کمسیون های خاص عجیب به نظر می رسید.

سوال اصلی برای افکار عمومی اما این بود که چرا برخی نمایندگان اصرار بر عضویت در یک کمیسون خاص دارند و آیا مجال خدمت در سایر کمیسیون ها فراهم نیست؟

مثلا در حالیکه کشور از مشکلات عدیده اجتماعی و فرهنگی رنج می برد و این حوزه ها نیز نیازمند قوانین درخور و به روز می باشند، چرا کمیسیون های اجتماعی و فرهنگی و شوراها طرفدار چندانی بین نمایندگان ندارند و اصرار آنها برای حضور در کمیسیون های اقتصادی و امور خارجه است؟

حالا بعد از گذشت روزها از این انتخابات و مشخص شدن تکلیف کمیسیون ها در مجلس، احمد توکلی به این سوال پاسخ داده است. پاسخی که به نظر می رسد به مذاق بسیاری از مجلسی ها خوش نیاید.

وی در پاسخ به این سوال که به‎نظر شما چرا نمایندگان اشتیاق بیشتری برای عضویت در کمیسیون‎‎هایی مثل امنیت ملی و سیاست خارجی یا کمیسیون‎‎های صنایع و انرژی دارند؟، یک دلیل را بی اطلاعی نمایندگان دانست و دلیل دیگر را مزایای برخی کمیسیون هاخواند و گفت:

اولین علت این است که برخی از نماینده‎‎های جدید، ‎شأن کمیسیون‎ها را در ساختار مجلس نمی‎دانند.

به‎عنوان مثال من با بعضی از دوستان صحبت کردم و گفتم که کمیسیون اجتماعی که شما تمایل به عضویت در آن ندارید، تمام قوانین و عملکرد بیمه‎ها، تأمین اجتماعی، وزارت کار و قوانین استخدامی در آن بررسی می‎شود و کسی که تحصیلات و تخصصی در این زمینه دارد جایگاهش این کمیسیون است و همین بی‎دقتیهاست که باعث تضعیف ‎شأن برخی از کمیسیون‎ها شده است.

علت دیگر اینکه متأسفانه جاذبه‎‎هایی در میان است که به‎ نظر من جاذبه‎‎های رحمانی نیست و به همین دلیل است که بعضی از نمایندگان به‎دنبال سفر‎‎های خارجی برای کسب تجربه هستند و یا برخی دیگر تمایل به عضویت در کمیسیون‎‎های صنایع و یا انرژی دارند تا منابع مالی را به حوزه انتخابیه خود سرازیر کنند. متأسفانه این عملکرد ناشی از ديدگاه برخی از نمایندگان است که ملی نیست و فقط مسائل و مشکلات حوزه انتخابیه خود را مدنظر دارند.

البته ناگفته نماند در این دوره مجلس، تعداد افرادی که تخصص‎‎های مرتبط با حوزه‎‎های امنیت ملی و سیاست خارجی و همچنین حوزه اقتصاد داشتند، نسبت به ادوار گذشته بیشتر بود.

به گزارش شفاف،بنابراین ترکیب تخصص‎ها و تجربه‎‎های نمایندگان هم می‎تواند در اشتیاق نمایندگان به بعضی کمیسون‎ها اثرگذار باشد تا به این ترتیب، احمد توکلی از این واقعیت تلخ پرده بردارد که برخی نمایندگان به دنبال نفع شخصی خود در عضویت در کمیسیون ها هستند و این اصرار ها در برخی موارد با هدف خدمت رسانی به مردم نیست.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین