آفتابنیوز : اين تحقيق كه از سوي مركز مطالعات استراتژيك دانشگاه اردن انجام شده همچنين نشان مي دهد كه هر تغيير و بهبود در روابط دنياي عرب و كشورهاي غربي، به تحول در سياست هاي خارجي غرب بستگي دارد.
مردم كشورهاي سوريه، لبنان، مصر، فلسطين و اردن كه در اين نظرسنجي مورد توجه قرار گرفته اند اعلام كرده اند كه تلاش آمريكا براي تغيير دروني در كشورهاي عربي، پايه و اساس اختلافات عمده اين كشورها با آمريكا را تشكيل مي دهد. اما تغيير در سياست خارجي آمريكا به خصوص در مورد مناقشه فلسطين و اسرائيل و جنگ عراق، از اهميت خاصي در اين خصوص برخوردار است.
از سوي ديگر، نتايج تحقيق نشان مي دهد كه اعراب، همه كشورهاي غربي را به يك صورت مورد انتقاد قرار نمي دهند مثلاً فرانسه نسبت به آمريكا و انگليس، با انتقادات كمتري از سوي اعراب مواجه شده است زيرا اعراب از خط مشي فرانسه در خاورميانه تا حدودي رضايت دارند.
برخلاف اظهارات مقامات غربي مبني بر وجود «برخورد تمدن ها» ميان اعراب و كشورهاي غربي، اين تحقيق همچنين نشان مي دهد كه اعراب ديگر از مقابله «صليبيون و مسلمانان» حمايت نمي كنند.
اما در عين حال، مشخص شده است كه نارضايتي عميقي از سياست هاي كشورهاي غربي در ميان جوانان عرب وجود دارد. مثلاً تنها 15 تا 20 درصد از جوانان 16 تا 24 ساله عرب، ديدگاه مثبتي نسبت به غرب دارند در حالي كه در ميان افراد بالاي 45 سال، اين ميزان بين 35 تا 40 درصد است.
از سوي ديگر، يكي از مهمترين اختلافات اعراب با غرب را مي توان تعريف غرب از تروريسم دانست. بسياري از گروه هايي كه از سوي غرب به عنوان گروه هاي تروريستي معرفي مي شوند در ميان اعراب به عنوان گروه هاي مشروع و مبارز شناخته مي شوند.