آفتابنیوز : آفتاب: ریس ستاد دیه کشور با وجود اینکه از اختصاص 100 درصدی اعتبارات دولت برای آزادسازی زندانیان محکومان مالی جرائم غیرعمد خبرداد, اما نسبت به افزایش زندانیان مهریه در کشور هشدار داد و گفت: در سال 89 و 90 حدود 20 هزار کانون خانواده به دلیل شکایت زوجه علیه زوج برای دریافت مهریه از هم پاشیده است.
سید اسدالله جولایی رییس ستاد دیه کشور در جمع خبرنگاران در مورد دارندگان خودروهایی که هنوز الحاقیه بیمه را پرداخت نکرده اند، گفت: متاسفانه مردم نسبت به پرداخت الحاقیه خودرو حساسیت لازم را ندارند، این در حالی است که بارها مشاهده شده مردم برای غیرضروری ترین مسائل خود هزینه می کنند، اما برای بیمه کردن خودرو حساس نیستند. بطور مثال زمانی که چند روز تعطیلات در کشور وجود دارد مردم به مسافرت می روند و طبیعتا احتمال تصادف در مسیرها وجود دارد.اگر بیمه آنها کامل نباشد هم برای خود دردسر ایجاد می کنند و هم نهادهایی چون ستاد دیه درگیر این مسائل می شوند.
رییس ستاد دیه در کشور ادامه داد: قیمت بیمه نامه در ایران به نسبت برخی از کشورهای اروپایی که قیمت بیمه نامه هم اندازه قیمت خودرو است، قیمتی ناچیز و در حد صفر است.
وی درباره پیگیری وضعیت اعسار محکومان مالی جرائم غیرعمد گفت: همچنان پیگیر این موضوع هستیم و به مدیران کل ستاد دیه در سراسر کشور ابلاغ کردیم به کسانی که گرفتار می شوند، یاداوری کنند که پس از محکومیت درخواست اعسار خود را به دادگاه ارائه دهند.
جولایی در پاسخ به این پرسش که رایزنی ستاد دیه با وزارت آموزش و پرورش برای گنجاندن مباحث مربوط به بیمه در کتب درسی مدارس به کجا رسید، اظهار کرد: متاسفانه تاکنون به نتیجه ای نرسیده ایم. فرهنگ سازی در این رابطه از سنین پایین یک ضرورت است و دانش اموز باید بگیرد که برای رانندگی داشتن گواهینامه، مدارک کامل و بیمه نامه لازم است.
جولایی درباره میزان اعتبارات اختصاص یافته از سوی دولت به ستاد دیه، از اختصاص 120 میلیارد تومان اعتبار برای کمک به آزاد سازی زندانیان محکومان مالی جرائم غیرعمد خبرداد و گفت: خوشبختانه امسال با تاکید دستورات رییس جمهور،صد در صد اعتبارات ذکر شده در بودجه به طور کامل اختصاص یافت ما نیز به اداره کل های ستاد در سراسر کشور دستور دادیم که پرونده های محکومان را زود رسیدگی و با ارائه گزارش، روند آزادسازی محکومان را سرعت بخشند.
رییس ستاد دیه کشور امار زندانیان دیه در سراسر کشور را تا پایان سه ماهه اول سال جاری، 12 هزار و 500 نفر ذکر کرد و افزود: در صورت وقع حادثه، ابتدا بیمه ها موظف به پرداخت هزینه خسارات و دیه هستند. در صورتی که بیمه این خسارات را پرداخت نکرد، این امر به صندوق تامین خسارت بدنی محول می شود که هم اکنون نیز موجودی زیادی دارد. در مرحله سوم و چنانچه این دو نهاد طبق قانون نتوانستند تمام مبلغ را چرداخت کنند، ستاد دیه مازاد مبلغ را پرداخت می کند.
وی در خصوص اینکه برخی از کلانتری ها با وجود اینکه طبق قانون بیمه نامه وصیقه محسوب می شود آن را نپذیرفته و راننده را بازداشت می کنند، گفت: طبق قانون اگر فرد تخلف رانندگی اعم از سبقت غیرمجاز و ورود ممنوع مرتکب نشده باشد و مدارک اعم از گواهینامه، کارت ماشین و به بیمه نامه را به همراه داشته باشد، کلانتری ها موظف هستند که طبق قانون بیمه نامه را به عنوان وثیقه بپذیرند.
جولایی از افزایش زندانیان مهریه خبرداد و گفت: این مسئله باید از مردم پرسیده شود که چرا مهریه را بالاتر از حد توان پسر تعیین می کنند. در سال 89 و 90 حدود 20 هزار کانون خانواده به دلیل شکایت زوجه علیه زوج برای دریافت مهریه از هم پاشیده است.
به گزارش ایلنا، وی تاکید کرد: باید این ضرب المثل «مهریه را کی داده و کی گرفته» از زبان خانواده های ایرانی برچیده شود چراکه ما شاهد هستیم خانواده ها با شکایت مهریه را می گیرند و طرف مقابل نیز مجبور به پرداخت آن است.
رییس ستاد دیه همچنین از افزایش زندانیان چک بلامحل خبرداد و از نیکوکاران خواست که کمک های خود را برای آزادی محکومان مالی غیر از کلاهبرداری به حساب 74/74 جام بانک ملت به نام ستاد دیه واریز کنند.
اين قانون من در آوردي تابه كي ميخواهد اجراء شود ؟
....