آفتابنیوز :
آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ممکن است مسائلی میان ایران و عربستان وجود داشته باشد، اما نباید میان رابطه ایران و عربستان سردی به وجود بیاورد.
به گزارش ایلنا، علی لاریجانی رئیس مجلس در همایش حج و اقتصاد با بیان اهمیت حج در روایات اسلامی اظهار کرد: حج به اندازهای مهم است که در روایات داریم اگر افراد نتوانند خود به حج مشرف شوند اولیای حکومت وظیفه دارند مقدمات سفر را برای آنها فراهم کنند تا حج به نیکویی برگزار شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شرایط ویژه مکه وضعیتی را به وجود آورده که روابط ما با عربستان فراتر از روابط دیپلماتیک باشد.
وی افزود: ما به سرزمین حجاز تعشق داریم و هیچ چیزی نباید مانع رابطه خوب ایران و عربستان بشود.
لاریجانی گفت: ممکن است مسائلی به وجود آمده باشد، اما نباید باعث سردی میان رابطه ایران و عربستان شود، زیرا رابطه با حجاز برای ایران فراتر از رابطه با کشورهای دیگر است و اختلافات موجود نیز باید از راه گفتوگو و مذاکره حل و فصل شود.
وی افزود: مسئولین سعودی باید توجه داشته باشند به حقوق مردم در حجاز و نجد و مناطق شرقی عربستان رسیدگی کنند.
لاریجانی تاکید کرد: روابط ایران و عربستان به خاطر قداست حجاز فراتر از روابطی است که ایران با کشورهای دیگر دارد و از این رو استراتژی جمهوری اسلامی همیشه همکاری مناسب با همه کشورهای اسلامی به خصوص با عربستان است.
وی افزود: مکه و مدینه به لحاظ سیاسی همیشه وضعیت ثابتی نداشتند، اما همواره در مرکز توجه ودر قلوب مسلمان قرار داشتهاند.
وی با اشاره به عنوان همایش اقتصادحج، گفت: اقتصاد را باید از دو وجه خرد و کلان مورد توجه قرار داد. برخی از مسائلی که درباره اقتصاد حج گفته شد ممکن است در کوتاه مدت حل نشود و از بعد سیاسی و یا فرهنگی باید منافع بلند مدت را مدنظر داشت.
لاریجانی به ایده تشکیل بازار مشترک اسلامی میان کشورهای مسلمان اشاره کرد و گفت: این ایده مطرح است، اما اینکه این اتفاق نمیافتد که به علت آن نسبتی است که کشورهای اسلامی با ابرقدرتها دارند و نیز وجود برخی رقابتهای کور میان این کشورها مانع از تحقق این ایده میشود. اما باید این شعله را روشن نگه داشت تا یار جمع شود و نباید انتظار سریع برای تحقق این موضوع داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حجم عظیم مالی در گردش در جریان حج اشاره کرد و یادآور شد: ساماندهی این حجم بزرگ در سرمایه گذاری در حج امری عقلایی است که البته منوط به همکاریهای سیاسی است. البته دورنمای خوبی نمیتوان برای آن متصور شد اما با وجود تحولات اخیر در منطقه و دموکراتیزه شدن کشورها شاید در آینده محقق شود.
وی افزود: اعزام زائر به کشورهای دیگر همیشه با مناقشاتی همراه است و داشتن مرکزیتی که بتواند با سرعت مسائل به وجود آمده را حل و فصل کند، مهمتر از صرفه جوییهای اقتصادی است.
رئیس مجلس با اشاره به بحث خرید سوغات توسط زائران ایرانی با بیان اینکه البته این وقت گذرانی در بازار، کار مطلوبی نیست، خاطرنشان کرد: باید بگذاریم مردم در این زمینه خودشان تصمیم بگیرند و بدانیم این امور با دستور دادن حل نمیشود و تنها آزردگی به وجود میآورد.
لاریجانی گفت: اگر حجم کل درامدهای کشور را صد میلیون دلار در نظر بگیریم باید بدانیم مجموع خریدهای مردم در عمره و حج واجب از ۵۰۰ میلیون دلار فراتر نمیرود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آثار تربیتی حج تصریح کرد: اگر بتوانیم حج را به صورت کارگاه تربیتی در بیاوریم که افراد آراستگی پیدا کنند و بتوانند حقوق دیگران را درک کنند نتیجهای دراز مدت خواهد داشت، و هزینههای زیادی را در کشور کاهش میدهد.
وی افزود: حداقل دو یا سه میلیون پرونده جدید در هر سال در قوه قضاییه داریم در حالی که میتوان با فرهنگ سازی مطلوب این موضوع را به حداقل رساند.
باید ورود کالا از عربستان به ایران گرفته شود و درعوض در داخل کشور خود ، این سوغاتیها فروخته شود و فرقی هم ندارند و 90% ساخت چین هستند ولی حداقل اینکه ، به جای اینکه فروشنده عربستان سود ببرد ، فروشنده ایرانی ، سود می برد .
ضمنا" سخنانی از خواجه عبداله انصاری که خیلی جالب است :
نماز زیادی ( زیادتر از حد شرعی ) کار پیرزنان
روزه زیادی ( زیادتر از حد شرعی ) ، امساک
زیارت حج ، سیاحت
و اما ، نان رساندن ، دستی گرفتن ، کار مردان خدا .