آفتابنیوز : آفتاب: به دنبال حمله به دبیرخانه شورای امنیت ملی سوریه که مرگ چند مقام عالیرتبه این کشور را به دنبال داشت، آمریکا، بریتانیا و فرانسه بر ضرورت کنارهگیری بشار اسد، رئیس جمهور، از قدرت برای پایان دادن به خشونتها در سوریه تاکید کردهاند. ایران و روسیه نیز خواهان برخورد با عاملان این حمله شده اند.
لئون پانهتا، وزیر دفاع آمریکا گفته است که به نظر میرسد خشونت در سوریه در حال خارج شدن از کنترل است. او بر ضرورت کنارهگیری بشار اسد از قدرت نیز تاکید کرد.
دولتهای بریتانیا و فرانسه نیز واکنشهای مشابهی داشتهاند؛ وزیر امور خارجه فرانسه گفته است که حمله امروز دمشق لزوم اقدام سیاسی فوری برای حل مناقشه سوریه را نشان میدهد.
وزیر دفاع بریتانیا نیز گفت که وضعیت سوریه وخیم و بیش از پیش غیرقابل پیشبینی شده است. اما روسیه خواهان تنبیه کسانی شده است که در این حمله نقش داشتهاند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته است که تصویب قطعنامه سازمان ملل متحد به معنای حمایت مستقیم از مخالفان مسلح او خواهد بود.
در قطعنامه پیشنهادی جدیدی که به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه شده، افزون بر تحریم سوریه، بر کنارهگیری بشار اسد از قدرت نیز تاکید شده است، اما به دنبال حمله امروز، رسانههای روسیه گزارش دادند که این انفجار موضع روسیه را برای وتو کردن قطعنامه پیشنهادی علیه سوریه تغییر نمیدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز امروز حمله به مقامات سوریه را "شریرانه" خواند و آن را محکوم کرد. او گفت: "مسکو تروریسم را در هر شکل آن محکوم میکند."
وزارت امور خارجه ایران ساعاتی بعد از انفجار در دمشق، با صدور بیانیهای این حادثه را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است که ایران "هر گونه خشونت و توسل به اقدامات تخریبی را محکوم کرده و بر این باور است که تنها راه عبور از بحران جاری در سوریه، انجام گفتوگو به منظور یافتن راههای سیاسی برونرفت از مشکلات جاری است."
وزارت امور خارجه ایران تاکید کرده است: هر گونه بیثباتی در سوریه میتواند تشنج و بحران را در منطقه دامن زده و به گسترش بیشتر خشونت و ناآرامی بیانجامد.
در این بیانیه آمده است: "مداخلات خارجی و ارسال سلاح و مهمات به داخل این کشور و حمایت برخی طرفهای منطقهای و بینالمللی از اقدامات تروریستی که ثبات و امنیت سوریه" را هدف قرار میدهد، راه به جایی نخواهد برد و این فعالیتها باید در اسرع وقت متوقف شود.
علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران هم امروز با ولید معلم، وزیر خارجه سوریه، تماسی تلفنی داشته و حمله به دبیرخانه شورای امنیت ملی سوریه در دمشق را محکوم کرده است.
تاخیر در بررسی قطعنامه کوفی عنان، فرستاده مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه نیز خواهان به تاخیر افتادن نشست اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی وضعیت سوریه شده است.
قرار بود اعضای شورای امنیت در نشست امروز خود درباره قطعنامه جدیدی که علیه دولت سوریه تدوین شده است، رأیگیری کنند.
بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز اندکی بعد از حمله در دمشق و پس از دیدار با هو جیانتائو، رئیسجمهور چین در پکن، از شورای امنیت خواست تا در قبال سوریه به طور واحد وارد عمل شوند.
او گفت که تمام مقامات ارشد چین قبول دارند که وضعیت در سوریه به شدت جدی است.
مقصران حمله ارتش آزاد سوریه، از گروههای مسلح مخالف دولت بشار اسد، مسئولیت این بمبگذاری در دمشق را به عهده گرفته است.
با این حال، دولت سوریه اعلام کرده است که بیش از پیش برای مقابله به مثل با آنچه "تروریستهای تحت حمایت آمریکا و اسرائیل" خواند، مصمم است.
با این حال، برخلاف حملههای مشابه پیشین، تلویزیون دولتی سوریه تاکنون از محل حمله تصویری پخش نکرده است.
همچنین یک گروه اسلامگرا هم مسئولیت حمله امروز در دمشق را بر عهده گرفته است.