آفتابنیوز : آفتاب: با گذشت بیش از 18 روز از بیآبی مطلق بیشتر نواحی هامونشهر متاسفانه هیچ اقدام موثری از سوی نهادهای وابسته صورت نگرفته است. اين در حالي است كه مسولان ذيربط، وعدههاي بسياري براي حل اين معضل را در فواصل زماني مختلف اعلام نمودهاند.
مهندس درویشزاده مسول روابط عمومی آب و فاضلاب روستایی استان سيستان و بلوچستان در گفتوگو با آفتاب، مشكل بيآبي را نه تنها در شهر هامونشهر بلكه در بسياري از نقاط سيستان عنوان نمود و علت اصلي بروز افت فشار را انشعابهاي غير مجاز و استفادهي غيرضروري و نادرست مردم دانست.
وي از اتصال روستاهای حاشیهی کمربندی زابل به خط آب شهری خبر داد و افزود: «با کم شدن بار فشار این مناطق از انشعاب اصلی وضعیت آب در منطقهی هامونشهر بهتر خواهد شد.»
این در حالی است که مهندس حسن پور، مدیر آب و فاضلاب شهری سیستان، تعويض كامل شبكه داخلي هامون شهر و پيگيري مجدانه براي راه اندازي شبكه ي مجزاي انتقال آب به اين شهر را از جمله اقدامات انجام شدهي ادارهي خود عنوان داشت و از حل مشکل بي آبي هامون شهر در روز پنج شنبهی گذشته خبر داده بود!
مهندس عباس زاده مسول آب و فاضلاب روستايي شهرستان زابل، طي تماس تلفني از اقدامات همكاران تابعهي خود براي تامين فشار لازم آب در اين منطقه خبر داد و عنوان نمود به سبب بهسازي و تقويت خط لولهي هامونشهر انشعاب كمكي در حوزهي بنجار به اين خط لوله تزريق شده است.
اين در حالي است كه مهندس جهانتيغ مسئول اداره آب و فاضلاب هامون شهر از عدم دريافت حق آبهي كافي از سوي خط لولهي آب وفاضلاب روستايي خبر داده و افزود: تمامي پرسنل اين نهاد به صورت شبانهروزي در منطقه حضور دارند و اندك آب واصله از خط روستايي را مديريت مي نمايند.
وی ميزان آب ورودي به شهر را براي تامين و پر نمودن شبكه داخلي ناكافي دانست و برونرفت از وضعيت فعلي را تنها در گرو اقدامات شركت آب و فاضلاب روستايي در خصوص تامين آب شرب اين منطقه دانست.
حسين كيخا، فرماندار زابل نيز در گفتوگو با آفتاب از بسيج همگاني ادارت تابعه براي حل اين مشكل خبر داد و يادآور شد كه فرمانداري به صورت روزانه از ادارات مذكور گزارش عملكرد دريافت مي كند.
كيخا از صبوري مردم در گرماي طاقتفرساي منطقه تشكر نموده خاطر نشان نمود، همهي مسئولين منطقهاي با جديت تمام مشغول رفع كامل اين بي آبي هستند.
وی از مردم صبور و ولايت مدار هامون شهري به سبب بروز چنين معضلي عذرخواهي نموده است.
دكتر سيد باقر حسيني، نماينده زابل، زهك و هيرمند در مجلس شوراي اسلامي نيز علت بروز اين معضل و عدم حل آن با گذشت بيش از 18 روز را در فقدان اتصالات لازمه در سطح استان دانست و عنوان نمود كه مديران ابفاي استان، اتصالات لازم را بايد از شهرستان تبريز خريداري كنند و فاصلهي مكاني اين شهر تا سيستان، به نوبهي خود معضلات متعددي را به وجود آورده است.
حسيني از وضعيت آب شرب خود شهرستان زابل هم گلايه نمود و عنوان داشت با گذشت 33 سال از انقلاب شكوهمند ايران، جاي تاسف دارد كه شهروندان زابلي از نعمت داشتن آب شرب با كيفيت مطلوب برخوردار نيستند.
وی خاطر نشان كردند كه تا دو روز آينده وضعيت آب هامون شهر نيز بهتر خواهد شد.
متاسفانه بازار وعد های مکرر برای حل این موضوع بسیار داغ است اما در مقام عمل هیچ گونه اقدام موثری صورت نمی پذیرد.
از سوي ديگر تارنماي شركت آب و فاضلاب شهري استان سيستان و بلوچستان در طي اقدامي تاملبرانگيز تمامي درخواستهاي مكرر مردم براي حل مشكل بيآبي منطقهي خود را از قسمت نظرخواهي سايت خود حذف نموده است. اين اقدام در پي عملكرد رسانههاي منطقه در عدم پوشش خبري اين بي آبي قدري سوال برانگيز است؟!
نكتهي قابل تامل ديگردر خصوص اين معضل - با توجه به سابقهي بيش از يك ساله ي آن – تسامح و تساهل دست اندركاراني است كه وقوع حتمي چنين شرايط بحراني را ميدانستهاند و با گذشت زماني قريب به يك سال براي رفع آن اقدام موثري صورت نداده اند.
اميد است مسولان گرامي با توجه به نزديك شدن به ايام مباركه رمضان، فعاليت هاي سازماني خود را به گونه اي ساماندهي كنند تا ساكنان صبور و بي ادعاي اين شهر در ايام متبركهي رمضان با خاطري آسوده به عبادت شان پرداخته و حداقل دغدغه ي تامين آب نداشته باشند.
گفتني است هامون شهر از شهر هاي بسيار كوچك شهرستان زابل است كه با جمعيتي نزديك به 7000 نفر در 19 كيلومتري اين شهرستان قرار دارد.
مردم این شهر خیلی مظلوم واقع شدند خیلی
فکرش رو بکنین 18 روز رو تو گرما باشین . روزانه دنبال تنها تانکر حمل آب با دبه های بیست لیتری بدوی ...
آخر سر هم سر یه دبه آب با همسابه ات دعوات بشه!!!
خدایا ما درد مون رو به کی بگیم
با کلی درخواست حتی صداو سیما یک گزارش هم از وضعیت اینجا تهیه نکرد
یعنی آب دادن به این شهر اینقدر سخته ....؟!
منظورم به مردم سیستان بلوچستان نیست
به کل ایرانه که با بارندگی امسال فکر میکنن مسئله خشکسالی حل شده و این قدر راحت آب و حروم میکنند
استان گلستان که مثلا استان شمالی کشور هست ، 4متر کاهش سطح آب های زیر زمینی رو تجربه کرده
ما 10 سال تو خشکسالی هستیم و مردم هنوز اینو باور نکردن