کد خبر: ۱۶۴۴۶۰
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۱ - ۱۸:۴۸

رفاقت ميمون‌ها

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مطالعات اخير دانشمندان روي بابون‌ها كه نوعي ميمون دم‌كوتاه است، نشان داد اين ميمون‌ها رفتارهاي اجتماعي بسيار شبيه انسان‌ها دارند و روابط دوستانه حاكم بر آنها مشابه بخشي از رفتارهاي انساني در جامعه امروز است. 

برخي دانشمندان معتقدند روابط اجتماعي دوستانه و صميمي حاكم بر جمعيت ميمون‌ها پشتوانه محكمي براي بقاي آنها و كاهش فشارهاي زندگي در طبيعت است، در اين ميان رفتار‌ ميمون‌هاي ماده همواره نسبت به ميمون‌هاي نر قابل تامل بوده است.

ميمون‌هاي ماده در مقابل روحيه رقابت‌جويانه ميمون‌هاي نر در تلاش هستند كه به روابط دوستانه خود استحكام ببخشند، يكديگر را تيمار كنند و دايره ارتباطات خود را حتي با آن دسته از ميمون‌هايي كه ارتباط ندارند، گسترش دهند.

ميمون‌ها اگرچه براي برقراري روابط دوستانه خود با يكديگر تلفني صحبت نمي‌كنند، به سينما نمي‌روند يا همديگر را در مكان‌هايي مانند كلاس درس ملاقات نمي‌كنند، اما همواره دوستاني دارند كه براي كمك و همدلي آماده‌اند و مي‌توانند به آنها تكيه كنند.

همچنين آنها از انگشتان بلند و دندان‌هايشان براي تميز كردن گرد و خاك و حشرات روي پوست يكديگر استفاده مي‌كنند.

براساس تحقيقات يك بيولوژيست از دانشگاه نيويورك، چنين رفتار‌ها و آدابي براي تميز كردن يكديگر مانند نوازش كردن و در آغوش گرفتن از روي محبت است، آنها سخاوتمندانه براي يكديگر وقت مي‌گذارند و روابط دوستانه خود را حفظ مي‌كنند.

به اين ترتيب ميمون‌ها با جوريدن (جستجو کردن ) يكديگر در طول شبانه‌روز باعث تميز شدن بدن همنوعان خود مي‌شوند و براي نجات يكديگر در مواقع درگيري به كمك ديگران مي‌شتابند.

جالب است كه رفتار جوريدن علاوه بر تميز كردن و يافتن حشراتي مانند شپش و انگل نوعي ماساژ نيز براي كسب آرامش محسوب مي‌شود.

از اين‌رو آنها زماني را كه مي‌توانند به استراحت بگذرانند، صرف جوريدن همنوع خود مي‌كنند و در طول روز اين رفتار چندين بار تكرار مي‌شود.

بررسي‌ها نشان داد، تميز كردن يكديگر خود حاكي از نوعي رابطه دوستانه به شمار مي‌رود. آنها اغلب قسمت‌هايي از بدن حيوان ديگر را تميز مي‌كنند كه او خود مي‌توانست آن را انجام دهد.

از سوي ديگر همواره فرض دانشمندان بر اين بود كه اين رابطه بيشتر ميان حيواناتي غالب است كه با يكديگر ارتباط و وابستگي دارند و اين فرهنگ رفتاري ميان ديگر گروه‌ها براي بلندمدت پايدار نيست، اما مطالعه روي اين نوع از ميمون‌ها نشان داد اين رفتار اجتماعي بسيار گسترده‌تر از محدوده افراد آشنا و گروه بستگان است.

همچنين تحقيقات دانشمندان نشان داد ميمون‌هاي ماده تجربيات خوب خود را با يكديگر به اشتراك مي‌گذارند و مادر و دختر داراي پيوندهاي بسيار قوي عاطفي با يكديگر هستند. همچنين به شكل شگفت‌انگيزي خواهران و ديگر خويشاوندان زن نيز مراقب يكديگر هستند و به ديگر بستگان كمك مي‌كنند.

دانشمندان ديگر مستندات مشابهي را براي اسب‌ها‌ و شامپانزه‌ها به دست آورده‌اند. آنها معتقدند، انگيزه بشر براي ايجاد رابطه دوستانه نزديك و درازمدت ناشي از تجربه‌اي است كه به طور غريزي در طول تاريخ طولاني تكامل طبيعي خود به دست آورده است.

به گزارش جام جم آنلاین، آنها تلاش مي‌كنند با مطالعه چگونگي رابطه دوستي بين حيوانات نسبت به رابطه ميان انسان‌ها آشنايي بيشتري پيدا كنند.

Science News - حميده سادات هاشمي
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین