کد خبر: ۱۶۴۶۰۹
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۰
گفته‌ها و نا‌گفته‌های روزنامه‌های صبح امروز

ایران: تحریم عامل گرانی‌هاست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رمضان الکریم هم آمد و جایش در روزنامه‌های صبح امروز ایران، تنها نامواره‌ای در صفحه نخست روزنامه است؛ اما اخبار روزنامه‌ها همان‌هایی است که هر روز منتشر می‌کنند.

متفاوت‌ترین گزارش روزنامه‌های صبح امروز، گزارش یک روزنامه ایران است که در مطلبی با نام «همدستی مرموز علیه دولت» از جنگ رسانه‌ای علیه دولت خبر داده که گرانی‌ها را ناشی از سوءمدیریت دولت می‌دانند.

این روزنامه در گزارش خود می‌نویسد: «موجی که در این گزارش به بررسی آن می‌پردازیم، تقریباً از آغاز نیمه دوم تیر ماه با مصاحبه آقای علم‌الهدی، امام جمعه مشهد با روزنامه خراسان و سرمقاله حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان آغاز شد؛ هرچند پیش از این هم جسته و گریخته چنین تحلیل‌هایی از سوی برخی افراد ارائه می‌شد و این را هم مانند هزاران موضوع و مشکل دیگر به گردن جریان موهوم انحرافی و یا به عبارت بهتر، نزدیکان رئیس جمهور و دولت می‌انداختند، موج اخیر از همین نقطه فراگیر شد و در فاصله کمتر از دو هفته به بیشتر نمایندگان مجلس، چهره‌های سیاسی اصولگرا، روزنامه‌های اصلاح‌طلب و رسانه‌های ضد انقلاب رسید.

روزنامه کیهان در نخستین موارد از این دست مدعی شده بود، جریانی در دولت تعمداً به گرانی‌ها دامن می‌زند و جریان مرموزی در درون کشور تحریم‌های اقتصادی دشمنان بیرونی را فلج‌کننده و راه برون رفت از آن را تن دادن به خواسته‌های غیرقانونی و باج‌خواهانه حریف قلمداد می‌کند.

در همین حال علم الهدی، امام جمعه مشهد در مصاحبه‌ای با روزنامه خراسان با تکرار عبارت‌هایی همچون گرانی، هیچ ربطی به تحریم‌ها ندارد، بر این بحث تأکید کرد و افزود: «تحریم‌ها بهانه‌ای برای گرانی شده است. او همچنین مدعی شد که متولیان امر، پس از تعطیلات نوروز، کشور را‌‌ رها کرده‌اند و به همین دلیل، شرایط این گونه شده است. او در پاسخ به پرسش خبرنگار که «آیا این شرایط را از ضعف دولت می‌دانید؟» ،پاسخ داد: «ضعف هم نیست؛ چه بسا عمد باشد. من ضعف نمی‌دانم».

ایران در این گزارش، افزون بر این دو مورد ،گزاره‌های فراوانی را در چند هفته گذشته یادآور می‌شود که در آن رسانه‌های وابسته به جریانی خاص یا مسئولان در رده‌های گوناگون، گرانی‌ها را ناشی از بی‌تدبیری دولت دانسته‌اند و نقش تحریم‌ها را در آن بی‌اثر خوانده‌اند.

ایران در گزارش خود نوشته: «حلقه وصل این طیف ناهمگون اما به مانند گذشته یک چیز است و آن حمله و مخالفت با دولت است. این بار نیز محور این است که به افکار عمومی چنین القا کنند که تحریم‌ها در گرانی‌ بی‌اثر است و دولت از خود سوءمدیریت نشان داده است؛ بنابراین، دولت نه تنها مقصر گرانی‌های اخیر است، بلکه به گرانی‌ها دامن می‌زند تا به هدفی خاص برسد».

و پس از متهم کردن خبرگزاری‌های فارس و مهر و رسانه‌های منتسب با قالیباف و روزنامه‌های کیهان و جوان به همدستی با هم برای بی‌تدبیر نشان دادن دولت در پایان می‌نویسد: «اما سناریوی اخیر از لحاظ زمانی، تقریباً مقارن با پایان نخستین مرحله از رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی کلید می‌خورد و هنوز از حافظه افکار عمومی پاک نشده است که چه تلاش‌هایی از سوی طراحان همین سناریو صورت گرفت تا دولت را در ماجرای فساد مالی تخریب و متهم کنند و می‌بینیم که هنوز فشار آن اتهام‌زنی‌های بی‌اساس از شانه‌های دولت پایین نیامده که موج جدیدی به راه می‌افتد».

این در حالی است که در هفته‌های اخیر، بیشتر رسانه‌ها و مسئولان با تأکید بر اینکه تحریم‌ها تأثیری در گرانی‌ها نداشته، از متولیان امر درخواست کرده بودند تا بازار را کنترل کنند. حتی علی لاریجانی در سفری که به قم داشت، تأثیر تحریم‌ها را بر گرانی‌های اخیر، 20 درصد خوانده بود. با این همه این نخستین بار است که ارگان دولت بر خلاف دیگر رسانه‌های مکتوب و تصویری، تحریم‌ها را دلیل اصلی گرانی‌ها می‌داند.

یک میلیون و ششصت هزار خانه خالی، تیتر گزارش یک روزنامه دنیای اقتصاد است. دنیای اقتصاد با اشاره به اظهارات نیکزاد از بررسی نتایج سرشماری نفوس و مسکن می‌نویسد: در تهران از هر ده خانه ‌مسکونی، یکی خالی است.

این روزنامه در گزارش خود، علت رشد خانه‌های خالی را چنین بیان می‌کند: «مطالعه دقیق بازار مسکن، ریشه رشد شدید خانه‌های خالی را روشن می‌‌کند. مطالعه تجربی کار‌شناسان اقتصاد مسکن، نشان می‌دهد معمولا نوسان تعداد خانه‌های خالی با منحنی نوسان قیمت مسکن ارتباط معکوس دارد. در دو سه سال گذشته قیمت مسکن چه در تهران و چه در کشور تحت کنترل بوده و رشد هیجانی نداشته است. این پدیده به صورت نامحسوس سوداگران بازار و حتی انبوه‌سازان را از فروش املاکشان منصرف کرده است و آن‌ها را به امید افزایش قیمت در آینده، عملا به مالکان خانه‌های خالی تبدیل کرده است. به همین خاطر است که در سال‌های ۸۵ و ۸۶ همزمان با تشکیل بزرگترین حباب قیمتی در بازار مسکن تعداد خانه‌های خالی به نصف رقم طبیعی خود می‌رسد. کار‌شناسان برای کنترل این پدیده سیاست اخذ مالیات را پیشنهاد می‌کنند».

محمد باقر قالیباف هم که در هفته گذشته، هیاهوی رسانه‌ای در خصوص کاندیداتوری‌اش بر پایه انتخابات ریاست جمهوری شکل گرفته بود، در مشهد و در یادواره سردار شهید نظرنژاد سحنانی گفت که در روزنامه‌های همشهری و تهران امروز، بازتاب گسترده‌ای داشت.

تهران امروز از قول قالیباف نوشت: «اگر امروز در زندگی شخصی و جامعه خود با مشکلاتی برخورد می‌کنیم، یقینا به این دلیل است که از سنت‌های الهی فاصله گرفته‌ایم؛ وقتی در جامعه‌ای ربا در عرصه اقتصادی، اصل قرار گیرد، هر نامی که بر این جامعه باشد، برکت نخواهد داشت و گره‌گشایی در این جامعه نیست. جامعه‌ای که بر دروغ، تزویر، ریا و تهمت شکل گیرد، این جامعه به موفقیت نخواهد رسید و مال حرام از گلوی هر انسانی و در هر رده‌ای که پایین رفت، اثر وضعی خودش را خواهد داشت. این در حالی است که خون شهید در فرهنگ و سنت الهی از بین رفتنی نیست و ماندگار است».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۳۱
0
0
پس این گرانیها نعمت است. خداوند این گرانیها را از ما نگیرد...
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین