آفتابنیوز : آفتاب: در حالی قیمت خرمای درجه یک در بازار کیلویی 9000 تومان گزارش شده که بنا به گفته رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی، خرما به اندازه کافی در سردخانه های کشور موجود است.
احتیاجی به واردات خرما نداریم
سید رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی درگفتگو با مهراظهارداشت: امسال خوشبختانه یا متاسفانه ماه مبارک رمضان قبل از تولید خرما در کشورمان حلول کرده است، بنابراین از خرماهای سال گذشته که در سردخانه ها نگهداری می شود، استفاده خواهد شد.
وی با بیان اینکه خرما به اندازه کافی در سردخانه های کشور موجود است، درعین حال گفت: البته غیر از خرمای مضافتی، خرماهای دیگری مثل خرما خرک در این ایام به بازار می آید که مردم می توانند از آن استفاده کنند.
نورانی با اشاره به اینکه ایران کشوری خرما خیز است به طوریکه رتبه دوم تولید خرما را در دنیا دارد، گفت: براین اساس، بسیار دور از ذهن است که مسئولان برای تنظیم بازار به سراغ واردات خرما بروند.
وی درعین حال تصریح کرد: البته اگر روزی نیاز باشد اقدام به واردات خرما کنیم، مسئولان می توانند از کشور عراق که قیمت محصول خرمایش نصف قیمت خرمای ایران است، این محصول را به کشور وارد کنند.
قیمت انواع خرما در بازار/خرمای پیارم کیلویی 9000 تومان!
در همین حال، حسین مهاجران رئیس اتحادیه سراسری فروشندگان میوه و تره بار استان تهران در رابطه با این موضوع به مهر گفت: متاسفانه سال گذشته همه کسانی که اقدام به ذخیره سازی خرما کرده بودند، متحمل خسارت شدند ،چون بنا به دلابلی در آن مقطع کسی زیاد نسبت به خریدن خرما از خود رغبتی نشان نمی داد.
وی اضافه کرد: به همین علت افراد کمتری نسبت به سال گذشته اقدام به ذخیره سازی خرما در سردخانه ها کرده اند.رئیس اتحادیه سراسری فروشندگان میوه و تره بار استان تهران درعین حال تصریح کرد: البته وقتی 15 روز از ماه رمضان بگذرد ،خرمای نوبرانه به بازار خواهد آمد و از این بابت مشکلی نخواهیم داشت.
وی درخصوص قیمت فعلی خرما در بازار گفت: درحال حاضر قیمت هرکیلوگرم خرمای مضافتی بین 3200 تا 3500 تومان، قیمت هرکیلوگرم خرمای چنگالی صادراتی دورج بین 4200 تا 4500 تومان، قیمت هرکیلوگرم خرمای زاهدی بین 2000 تا 2500 تومان، قیمت هرکیلوگرم خرمای دشتستانی و کریدر هم بین 2200 تا 2500 تومان است.
مهاجران با اشاره به قیمت خرماهای صادراتی در بازار داخلی گفت: این نوع خرماها به دلیل کیفیت بالا و نوع بسته بندی که دارند با قیمت هرکیلوگرم بین 5000 تا 5500 تومان در بازار به فروش می روند. وی درعین حال تصریح کرد: البته قیمت هرکیلوگرم از خرمای صادراتی پیارم در بازار 9000 تومان است.
سوء استفاده دلالهای خرما
در این رابطه عنایت الله بیابانی قائم مقام خانه کشاورزبه مهر گفت: سالیانه در حدود یک میلیون خرما از 4 استان "فارس، خوزستان، کرمان و سیستان و بلوچستان" به دست می آید که درحدود 250 هزارتن آن خرمای مضافتی بم کرمان است. به گفته وی، با توجه به این میزان تولیدات خرما در کشور، هیچ مشکلی در تامین بازار نداریم.
این عضو هیئتمدیره اتحادیه باغداران مازندران درعین حال تصریح کرد: البته به دلیل هجوم آفات در برخی مناطق کمی ریزش محصول داشته ایم که چندان قابل توجه نیست، ضمن اینکه استان سیستان و بلوچستان به دلیل خشکی آب وهوا امسال مقدار کمتری خرما تولید کرده است.
وی در ادامه درخصوص علت افزایش قیمت خرما دربازار اظهارداشت: متاسفانه در افزایش قیمت محصولات کشاورزی عوامل مختلفی مانند نقش آفرینی واسطه ها و همچنین گران بودن دستمزد کارگر دخیل هستند.
بیابانی با ابراز تاسف از عدم نظارت برقیمت خرما در بازار، گفت: درحال حاضرکه مردم کشورمان در ماه مبارک رمضان تقاضای بیشتری خرید خرما دارند، دلالها و واسطه ها به هر میزان که دلشان بخواهد خرما را به بازار عرضه می کنند و این مسئله موجب افزایش قیمت نهایی خرما در بازار می شود.