آفتابنیوز : آفتاب: یکی از اخباری که از روز گذشته تاکنون مورد توجه برخی از رسانه های جهان قرار گرفته، شیوه جدیدی است که ایران برای دور زدن تحریم های نفتی و فروش نفت خود در بازارهای جهانی در پیش گرفته است. به نوشته «تودی زمان»، ایران از برخی شرکت های خصوصی بین المللی بدین منظور استفاده می کند و از طریق ارائه نفت با یک سری تخفیف ها، نفت خود را به واسطه این شرکت ها به بازارهای اروپایی می رساند. این خبرگزاری می نویسد، برای پوشیده ماندن منشأ این نفت، گاهی اوقات اسناد و مدارکی غیرواقعی نیز تهیه می شود تا مشخص نشود که صادرکننده اصلی آن، ایران است.
«پنینسولا» قطر و «رویترز» نیز از دیگر مطبوعاتی هستند که اقدام به انتشار این خبر کرده اند.
اما فضاسازی علیه ایران و اتهام زنی ها درباره دست داشتن ایران در واقعه حمله به اتوبوس اسرائیلی ها در بلغارستان، همچنان ادامه دارد. در آخرین نمونه از این دست، روزنامه «تایمز اسرائیل» مطلبی را منتشر کرده و در آن، از هشدار «موساد» نسبت به احتمال وقوع حملاتی مشابه در جریان بازی های المپیک لندن خبر داده است. به نوشته این روزنامه، سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) مدعی شده این احتمال وجود دارد که ایران یا یک سازمان وابسته به آن، درصدد برآید حملاتی مشابه آنچه در بلغارستان انجام شد را علیه ورزشکاران اسرائیلی انجام دهد.
این جوسازی ها در حالی ادامه دارد که چنین احتمالی به طور جدی از سوی ایران رد شده و بی اساس دانسته شده است. این موضوع، مورد توجه خود غربی ها نیز قرار گرفته؛ به طوری که «فاکس نیوز» در مطلبی که صبح امروز در وبسایت خود منتشر کرده، به پخش برنامه ای در تلویزیون ایران اشاره کرده که طی آن، اتهامات غرب در این ماجرا رد شده و «مضحک» و «احساساتی» توصیف شده است. در این برنامه همچنین اشاره شده که اتهامات مطرح شده از سوی رژیم صهیونیستی، در راستای تلاش این رژیم برای بدنام کردن ایران صورت گرفته است.
از سوی دیگر، روزنامه سعودی «عرب نیوز» در راستای خط همیشگی ضدایرانی خود، مطلبی را درباره وقایع اخیر در سوریه منتشر کرده و این وقایع را به مثابه آغاز کمرنگ شدن نقش ایران در این کشور دانسته است. نویسنده این مطلب که نتوانسته شادی و هیجان خود را از انفجارهای تروریستی دمشق پنهان کند، مدعی شده که این وقایع به منزله ناکامی ایران در رابطه با سوریه است و نشان می دهد که انقلاب های عربی، چیزی جز دردسر و دل نگرانی برای ایران به همراه ندارد. البته در این مطلب به نگرانی شدید عربستان سعودی از سرایت امواج این انقلاب ها به شرق کشور خود و همچنین به بحرین که مناطقی شیعه نشین هستند، اشاره ای نشده است.
به گزارش تابناک،در نهایت، خبرگزاری «رویترز» از سه نرخی شدن ارز به طور رسمی در ایران خبر داده است که به منظور واردات سطح مختلفی از کالاها مورد استفاده قرار می گیرد. بر این اساس، براي كالاهاي اساسي كه جزء اولويت هاي وارداتي كشور هستند، ارز با نرخ مرجع 1226 توماني لحاظ مي شود. براي كالاهاي سرمايه اي و واسطه اي ارز 1500 تومانی در نظر گرفته شده است و كالاهايي همچون خودرو و عروسك هم كه لوكس تشخيص داده شده باشند، با ارز بازار آزاد مي توانند وارد كشور شوند. در این مطلب همچنین به نوسانات نرخ ارز در ایران طی ماه های اخیر نیز اشاره شده است.