کد خبر: ۱۶۵۱۹۵
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۲۳:۵۵

احتمال تعطيلی واحدهای بزرگ توليدی در خوزستان

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دبیر خانه کارگر خوزستان درباره تعطيلي واحد‌هاي بزرگ توليدي در اين استان هشدار داد.

آقایار حسینی با اشاره به اينكه کارگران كارخانه لوله سازی خوزستان بیش از دو سال است بلاتکلیف‌اند، گفت: این در حالیست که لوله سازی خوزستان در گذشته از شرکت‌های نمونه بخش دولتی محسوب می‌شد و از زمان واگذاری به بخش خصوصی وضعیت نابسامانی یافت.

اين فعال كارگري اضافه كرد: کارخانه لوله سازی در دو سال گذشته هیچ تولیدی نداشته و از پرداخت بیش از ۲۰ ماه حقوق کارگران خود ناتوان بوده است و این کارگران همچنان بلاتکلیف هستند.

حسيني در ادامه به كارخانه قند اهواز اشاره كرد و گفت: بیش از ۱۴۰ کارگر کارخانه قند اهواز بیش از یکسال است که حقوقي دریافت نکرده‌اند.

این فعال کارگری همچنین درباره مشكلات کارگران زیر مجموعه شهرداری‌های استان خوزستان و کارگران قطار شهری اهواز اظهار داشت: حقوق این کارگران معمولا با تاخیر ۳ الی ۴ ماهه پرداخت می‌شود.

به گفته حسینی بسیاری از این واحد‌ها به دلیل بی‌توجهی مسئولان تعطیل شده‌اند و با وجود اطلاع‌رساني از طريق رسانه‌های جمعی هنوز هیچ اقدامی از سوی دولت در این خصوص انجام نشده است.

دبير خانه كارگر خوزستان توجه خاص نمایندگان مردم در مجلس و مسئولان را به مشکلات کارگران استان خواستار شد و افزود: شایسته نیست در خوزستانی که منابع عظیم نفت و گاز و منابع طبیعی دارد و هشت سال در مقابل دشمن دفاع كرده است، کارگران با این مشکلات مواجه باشند. 

70 کارگر کارخانه کامکار سیرجان بيكار شدند

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار کرمان اعلام کرد: ۷۰ کارگرقراردادی کارخانه پیچ مهره سازی کامکار سیرجان پس از خاتمه مدت قراردادشان بیکار شدند.

علی اکبر رواقی با اعلام این خبر گفت: کارخانه پیچ مهره سازی کامکار سیرجان به جهت کاهش سفارش دهندگان محصولاتش، ۷۰ کارگر قراردادی خود را بعد از اتمام قرارداد کاری‌شان تمدید قرارداد نکرده است.

او با اشاره به اینکه بیشترین سفارشات تولید پیچ مهره به این واحد از سوی کارخانه‌های بزرگ خودرو سازي صورت مي‌گرفته است، اظهار کرد: به تبع کاهش یک سومی تولید محصولات کارخانه‌های بزرگ خودرو سازي، سفارشات کار این واحد قطعه‌ساز (تولید کننده پیچ و مهره) نیز به حداقل رسیده است.

این مقام کارگری افزود: این واحد تولیدی با ۲۰ کارگر رسمی و ۱۸۰ کارگر قراردادی به جهت کاهش سفارشات پیچ مهره ناچار شده است تعداد ۷۰ کارگر قراردادی خود را با سوابق ۲ تا ۱۷ سال از تاریخ یکم تیر ماه سال جاری تمدید قرار داد نکند.

او با ابراز نگرانی از عدم امنیت شغلی کارگران قراردادی اظهار داشت: به جهت افزایش مشکلات این کارخانه سایر کارگران قراردادی نیز تهدید به عدم تمديد قرارداد و اخراج شده‌اند.

اين مقام كارگري معتقد است فقدان امنیت شغلی و بیکاری کارگران تبعات غیر قابل جبرانی براي جامعه در پي خواهد داشت.

رواقي در خاتمه گفت: اخراج کارگران در ماه مبارک رمضان بدون در نظر گرفتن وضعیت معیشت خانواده‌های آنان غیر قابل قبول و نگران کننده است. 

احتمال تعطيلي واحدهاي توليد آب‌معدني در پر كارترين فصل سال
دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی در نامه‌ای به وزیر صنعت خواستار رفع مشکل کمبود شدید مواد اولیه برای تولید بطری‌های PET شد.
به گزارش ايلنا به نقل از روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی، پیمان فروهر، دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی در این نامه خطاب به وزير صنعت، معدن و تجارت نوشته است: کاهش مواد اولیه، قیمت هر کیلو مواد اولیه به عنوان مهم‌ترین ماده اولیه در صنایع آشامیدنی را به ۲ هزار و ۷۵۰ تومان رسانده و شرکت بازرگانی پتروشیمی نیز ناتوان از عرضه مقادیر کافی در بورس بوده و شرکتهای تولیدی در صنایع آشامیدنی کشور بحران شدید تأمین مهم‌ترین ماده اولـیه خـود آن هم در پرکار‌ترین ایام شـغلی در سال را تجربه می‌کنند.

در بخش دیگری از نامه آمده است: بحران تأمین مواد اولیه علاوه بر سایر مشکلات از جمله محدودیت در تأمین منابع مالی، رشد حداقل ۳۰ درصـدی در هـزینه‌های تـولید طی سـه ماهه اول سال، افـزایش شدید نرخ مواد اولیه، بحران در واردات ماشین آلات و لوازم یدکی و افزایش شدید نرخ ارز منجر به خروج واحد‌ها از گردونه کار و تولید خواهد شد.

دبیر انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی در بخش پایانی نامه خود خطاب به غضنفری نوشته است: تولیدکنندگان در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام گرفت از شما و سایر مسئولان انـتظار حـمایت و پـشتیبانی از طریق رفع موانع موجود در تولید را داشته و این در حالی است که صنعتگران کشور با تحمل شرایط دشوار و تنگناهای موجود و تداوم فعالیت، سهم خود را درمقابله با فشارهای بین المللی ادا نموده‌اند و اکنون لازم است با حمایت به موقع خود در جهت رفع مشکلات و تأمین مواد اولیه کارخانجات صنایع آشامیدنی از تعطیلی قریب الوقوع آن‌ها و بیکاری جمع کثیری از شاغلین این صنعت در سطح کشور جلوگیری شود.

تعطيلي سه واحد بزرگ توليد لوازم خانگي در يك سال گذشته 

رئيس هيات مديره انجمن صنفي توليدكنندگان لوازم خانگي ايران از تعطيلي سه واحد بزرگ توليدكننده لوازم خانگي كشور به واسطه مشكلات شديد اقتصادي خبر داد و نسبت به تعطيلي باقي واحدهاي توليدي كه اكنون با يك دوم ظرفيت عملياتي سال گذشته خود فعاليت مي‌كنند، هشدار داد.

محمدرضا فريوري، با اشاره به اولويت‌بندي تخصيص ارز دولتي به كالاهاي وارداتي، به ايلنا گفت: اخيرا جلساتي با وزير صنعت، معدن و تجارت در اين خصوص داشتيم كه به ما قول دادند لوازم خانگي را به اولويت چهارم و پنجم منتقل كنند، اما ما همچنان بلاتكليف هستيم و قول‌هاي داده شده تنها در حد وعده است.

او ادامه داد: در صورت عدم تامين ارز مرجع براي توليدكنندگان لوازم خانگي، فعالان اين صنعت با يك ضعف مضاعف مواجه خواهند شد.

فريوري اضافه كرد: در صورتي كه قرار باشد تمام توليدكنندگان اين صنعت براي تامين ارز خود به بازار ارز مراجعه كنند، آن وقت ديگر حتي ارز روي قيمت 1800 يا 1900 تومان باقي نخواهد ماند، چرا كه با افزايش تقاضا، قيمت ارز هم در بازار آزاد به مراتب افزايش مي‌يابد. به تبع اين امر توليدكنندگان وارد يك دور تسلسل افزايش بهاي تمام شده توليد و قيمت فروش خواهند شد.

رئيس هيات مديره انجمن صنفي توليدكنندگان لوازم خانگي ضمن تاكيد بر نياز توليدكنندگان به نقدينگي، اگر نقدينگي مورد نياز فعالان از طريق سيستم بانكي براي آنها تامين نشود، شيب نزولي توليد لوازم خانگي در كشور افزايش مي‌يابد. به واسطه اينكه هم‌اكنون توليدكنندگان زير ظرفيت توليدي خود، فعاليت مي‌كنند، به زيان‌دهي افتاده و به تبع آن مسير اضمحلال اين صنعت فراهم خواهد شد.

او در خصوص وضعيت حاشيه سود فعالان اين صنعت، مطرح كرد: از سال گذشته، حاشيه سود فعالان اين صنعت به ميزان قابل ملاحظه‌اي كاهش يافت كه وضعيت كنوني اقتصاد كشور، موجب حذف كامل حاشيه سود شده و حتي مي‌تواند منجر به زيان‌دهي آنها شود.

به گفته وي؛ در سال گذشته سه واحد بزرگ توليدكننده لوازم خانگي كشور به واسطه مشكلات شديد اقتصادي تعطيل شدند. كما اينكه باقي واحدهاي توليدي نيز هم‌اكنون با يك دوم ظرفيت عملياتي سال گذشته خود فعاليت مي‌كنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۵
0
0
وقتی به ........واحد های کوچک نمیتوانند مواد اولیه را تهیه کنند و مجبور به اخراج کارگران و در نهایت تعطیلی اجباری واحد کاری خود میشوند کارخانه های بزرگ جای خود دارند. تمام این کارگران شب دست خالی به خانه های خود برمیگردند . تنها کسانی که مستمری بگیر هستند خیالشان نیست و .......... راه می اندازند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین