آفتاب: رئیس مرکز آمار ایران با اعلام اینکه به رعایت تعریف جهانی از بیکاری و شاغل دانستن افراد با 1 ساعت کار در هفته اصرار داریم، گفت: نرخ بیکاری، از شاخص هایی است که هنوز برای آن تعریف بومی ارائه نشد.
عادل آذر در گفتگو با مهر در ارتباط با اینکه تعریف سازمان جهانی کار در مورد اشتغال افراد و اینکه اگر فردی در هفته 1 ساعت کار داشته باشد، شاغل محسوب می شود با شرایط فعلی بازار کار کشور همخوانی ندارد، گفت: ما در این زمینه موظف به رعایت تعاریف بین المللی و سازمان جهانی کار هستیم.
رئیس مرکز آمار ایران، در این ارتباط که آیا برنامه ای برای بومی شدن تعریف اشتغال و بیکاری در کشور وجود دارد و یا خیر؟ اظهار داشت: واقعیت این است که ما به وفادار ماندن چارچوب ها و تعاریف بین المللی اصرار داریم.
آذر ادامه داد: اینکه ما بخواهیم خود را جدا فرض کنیم امکانپذیر نیست چون بسیاری از این شاخص ها در مقایسه معنا می دهد به عنوان نمونه وقتی در تمام دنیا رکود اقتصادی وجود دارد، نرخ بیکاری 12 درصدی می تواند نرخ خوبی تلقی شود.
این مقام مسئول در مرکز آمار ایران، بیان داشت: البته در جایی هم که رونق اقتصادی وجود داشته باشد نرخ بیکاری 9 درصد هم بسیار نرخ نامناسب و بدی خواهد بود.
وی تاکید کرد: ما برای اینکه این مقایسه پذیری را از دست ندهیم نه مرکز آمار ایران بلکه هیچ جای دیگری هم از نهادها اصراری به اینکه بخواهیم تعاریف را تغییر دهیم، نداریم.
به گفته آذر، البته کارهای جانبی تحقیقاتی در این زمینه انجام می شود. ما آمدیم گفتیم که اگر تعریف نرخ بیکاری را از 1 ساعت در هفته به 8 ساعت تغییر دهیم چه اتفاقی می افتد و چقدر نرخ بیکاری عوض می شود؟ دیدیم که این نرخ حدود 1 درصد تغییر می کند.
رئیس مرکز آمار ایران، تصریح کرد: بنابراین با ایجاد تغییر در ساعت اشتغال افراد اتفاق عجیبی در وضعیت نرخ بیکاری نخواهد افتاد. پس نمی توان گفت اگر ساعت کار افراد جا به جا شود نرخ بیکاری ناگهان چند درصد بالا می رود.
وی خاطر نشان کرد: با این حال یکی از نرخ هایی که هنوز در کشور بومی سازی نشده، نرخ بیکاری است که بر مبنای تعریف جهانی و یک ساعت کار در هفته است. این تعریف از سال 84 در کشور مورد استفاده قرار می گیرد و به آن عمل می شود.
منم ميتونم بدون ارائه سند بگم بر مبناي تعريف جهاني هركس در طول سال 1 دقيقه!! كار كند بيكار محسوب نميشود!!
ضمنا ايشون بايد تعريف درستي از كار ارائه بدن و بگن منظور از كار طبق تعريف جهاني چيه؟