آفتابنیوز : آفتاب: مرجع تقلید شیعیان گفت: ملتفت شدم که قرار است همایشی در شاهرود به عنوان عرفان ملّی شرق برای ابوالحسن خرقانی و بایزید بسطامی برگزار کنند اگر ما بخواهیم مثل بایزید را معرفی کنیم و بگوییم سابقه ما این است واقعاً اسباب خجلت میشود.
به گزارش خبرگزاری حوزه، مرجع تقلید شیعیان در دیدار جمعی از مسئولان، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد مقدس، با بیان اینکه وظایف روحانیت و دانشگاهها این است که علم و قدرت جامعه را افزایش دهند، گفت: علمی که انسانیت انسان را کامل، فضایل معنوی انسان را بالا برده، دوستی و همکاری بین بشر را ارتقاء، و اصلواً اساس دعوت اسلام و هدایتهای اهل بیت (ع) است، بر تعاون در بقا است؛ یعنی بشر همه با هم باشند، و نباید تنازع در بقا داشته باشند که این خلاف این چیزی که الان بر بشریت و دنیا حاکم است که همه برای بقا تنازع دارند؛ طوری است که بقای همدیگر را نمیخواهند و بقای دیگران را منافی با بقای خودشان میدانند.
آیت الله صافی گلپایگانی اظهار کرد: این اوضاع ناامن برخی کشورها برای این است که همه تنازع در بقا دارند؛ ولی اسلام این را نمیگوید.
*انتقاد از برگزاری همایش عرفان ملی شرق
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به آیه «تَعَاوَنُوا عَلَی البِرِّ وَ التَّقوی»، گفت: اگر این طور باشد مطمئناً دنیا به سمت خیر و سعادت پیش میرود، ولی متأسفانه الان دنیای اسلام و بلاد مسلمانان به این مکتب و شعارها توجه نمیکنند، و راههای دیگری پیش گرفتهاند؛ راههایی که نهایتش ضلالت و گمراهی است.
وی خاطرنشان کرد: به طور مثال همین چند روز ملتفت شدم که قرار است همایشی در شاهرود به عنوان عرفان ملّی شرق برای ابوالحسن خرقانی و بایزید بسطامی برگزار کنند. شما اگر تذکرة الاولیاء را ببینید، متوجه خواهید شد که اینها چه عقایدی دارند. اگر ما بخواهیم مثل بایزید را معرفی کنیم و بگوییم سابقه ما این است واقعاً اسباب خجلت میشود؛ حرفهایی در تذکرة الاولیاء از قول او نقل شده است که انسان واقعاً خندهاش میگیرد، و هیچ توجیه و تأویلی نمیپذیرد.
آیت الله صافی گلپایگانی افزودند: ما هیچ وقت، خودمان را به این سوابق معرفی نمیکنیم. همه از اطراف و اکناف بیایند و در این معرفیها چه چیزی را ببینند؟!
وی افزود: اگر بخواهید کسی را مثلاً در منطقه شرق؛ طوس و خراسان معرفی کنید شیخ طوسی را معرفی کنید که آن همه علوم و خدمات داشته است.
این مرجع تقلید اضافه کرد: در مورد ابوالحسن خرقانی هم بزرگترین کاری که توانسته انجام دهد این است که میگوید با خدا چند مرتبه کشتی گرفتم و در مرحله آخر خدا بر من غالب شد. اینها حاکی از جوّ جهل و جهالتی است که وجود دارد.
آیت الله صافی گلپایگانی با بیان اینکه شما اگر واقعاً به دنبال علم و معرفت هستید، نهج البلاغة را ترویج کنید، گفت: مکتب اهل بیت (ع) که مغفول عنه واقع شده است را معرفی کنید و همین عهدنامه مالک اشتر را که نمیشود برایش قیمتی تعیین کرد به مردم بگویید.
وی افزود: جرج جرداق آن دانشمند بزرگ مسیحی در کتاب «الامام علی صوت العدالة الانسانیة» منشور ۲۸مادهای سازمان ملل را با این عهدنامه مقایسه میکند؛ عین عبارت آن منشور را نوشته و در مقابل هر ماده یک جمله از همین عهدنامه نوشته است. آن وقت در آنجا گفته که شما بیایید این را مقایسه کنید ببینید که بعد از هزار و چهارصد سال که دنیا با این همه تحرکات و انقلاب روبرو بوده است، این عهدنامه بسیار کاملتر از این منشور است.
این مرجع تقلید اضافه کرد: سپس جرج جرداق چهار فرق عمده بین این دو میگوید که دو جهت آن این است: یکی اینکه وقتی میخواستند منشور بنویسند به قول خودشان همه حقوقدانان و دانشمندان و اشخاص مطلع را در جلسات و کنفرانسهایی جمع کردند و به ادعای خود جملههایی نوشتند که کاملتر از آن نباشد. بعد هم در روزنامهها نوشتند که هر کس نظری دارد ارائه بدهد ولی این عهدنامه را امیرالمؤمنین علی علیه السلام بدون مقدمه فیالبداهه نوشتند و به مالک دادند.
وی افزود: یک فرق دیگر اینکه اینهایی که این منشور حقوق بشر را نوشتند اول کسی که به آن عمل نمیکند خودشان هستند و اوضاع دنیا گواه آن است، اما اینکه امیرالمؤمنین عهدنامه را نوشتند اول کسی که متعهدتر از همه به آن بود به شهادت تاریخ زندگانی حضرت، خود ایشان بود.
این مرجع تقلید تصریح کرد: غرض اینکه قدر اهل بیت (ع) و هدایتهای آن را ندانستیم و نشناختیم و به همین خاطر به حرفهای دیگر که گمراهی است دچار شدیم.
*دعاهایی که میخوانیم همه علم و معرفت است
آیت الله صافی گلپایگانی در ادامه خطاب به جوانان دانشجو گفت: باید از خدا بخواهید که در خدمت به اسلام و کسب عنایت حضرت ولی عصر (عج) از آنچه در توان دارید کوتاهی نکنید؛ خصوصاً در عرصه دانش و معرفت، باید اهتمام ما بیشتر شود و مجهولاتی که بشر دارد، از آن کاسته و روز به روز رو به پیشرفت و ترقی باشیم.
مرجع تقلید شیعه با بیان اینکه امام رضا (ع) توانستند بسیاری از مطالب و علوم اسلامی را که تا آن وقت حتی مخفی مانده بود به مردم برسانند و تبلیغ کنند، گفتند: ما از جنبه ذخائر علمی هیچ چیز کم نداریم؛ یعنی همه مایههای علمی اعم از قرآن مجید، نهج البلاغه، کتب اربعه و سایر آثاری که از اهل بیت (ع) به ما رسیده، در اختیار شیعه است.
این مرجع تقلید افزود: ما حتی این دعاهایی که میخوانیم همهاش علم و معرفت بوده و انسان را میسازد و تربیت میکند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به حدیثی مبنی بر اینکه «به اخلاق خداوند متخلق و آراسته شوید» و بیان اینکه حیثیت بشر به علم است، گفت: دو صفت از صفات خداوند متعال که از همه صفات بالاتر است و میشود گفت که سایر صفات ثبوتیه هم به این دو برمی گردد، صفت علم و قدرت بوده و تخلّق به این دو صفت، تخلق به اخلاق خداوند است. از این رو هر چه بروز این دو صفت در جامعه بیشتر باشد، آنجامعه بیشتر حیات دارد.
آیت الله صافی گلپایگانی در ادامه با بیان اینکه امت اسلام در ظلمتها و تاریکیها درخشندگی دارد و مسلمان هر کجا برود به علم و دانش و به معرفتش جلوه میکند، تصریح کرد: ما مسلمانان از دیگران بینیازیم و دیگران به معارف ما نیازمند هستند و باید از ما کسب علوم و معرفت کنند.
*هشدار نسبت به دین گریزی جوانان
معظم له با تأکید بر اینکه دشمنیها و هجومهای مختلفی که الان علیه دین اسلام مطرح شده است زیاد است و باید در دانشگاهها جواب همه اینها مطرح شود، گفتند: باید برای این دین ستیزی و دین گریزی که در بعضی جوانان پیدا شده، فکری کرد؛ البته نمیخواهیم بگوییم تحت چه عواملی این ایجاد شده است و طوری شده که
این مرجع تقلید افزود: هر کجا نقصی باشد، از جهت این است که ما به اسلام و هدایتهای ائمه (ع) عمل نکردهایم و اگر خوب عمل شود مردم و جوانان به دین و قرآن روی میآورند.
وی افزود: نواقص موجود در جامعه نه تنها هیچ ارتباطی به دین و قرآن ندارد، بلکه همه از عمل نکردن به قوانین شرع مقدس و عدم پایبندی به احکام میباشد.
استاد حوزه در پایان سخنان خود با اشاره به فعالیتهای دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد، گفت: این دانشگاه باید مرکزی جهانی برای علوم اسلامی بوده و آوازه آن در بین دانشگاهها در شعب مختلف تفسیر، حدیث، رجال، اصول، فقه و علوم دیگر، بیشتر اسباب افتخار عالم اسلام باشد.
چه کسی خوب است و یا خوبتر و یا بدتر ، فقط خداوند می داند.
و طبق گفته قرآن بزرگ ، قضاوت با خداوند است .
و ضمنا" از حضرت علی (ع) نقل شده است که اگر فقر ار دری
تو برود ، ایمان از پنجره فرار می کند .
و تمامی پیامبران ، امامان ، فرشتگان ، آمدند که بگویند فقط پروردگار یکتا را بپرستید و کمک به همنوعان خود بکنید .
( عملوالصالحات )
با کمی مشورت و شورا ، از طرف مراجع محترم ، پلیس و مسئولین ذیربط ، خواستار رسیدگی به باندهای قاچاق که در
داخل مملکت فعالیت دارند و همینطور جلوگیری از واردات این مواد منکراتی، به داخل کشور ، کنند .
اگر متخصص در امر دین مراجع معظم تقلید هستند دیگر مقابل یک تخصص ایستادن، نشان جهالت است. کمی تأمل کنید
جناب آیت الله در مورد دین اسلام که پیامبرش حضرت محمد(ص) است که جز احترام به او و محتوای دین هیچ حرف و بحثی نیست ولی در مورد دینی که شما و امثال شما آورده اید همین قدر بس است که بگویم امروز برکات معنوی و مادی اش در جوانان ایرانی بطور کامل و روشن تر از خورشید تابان مشهود است!
ما چه میدانیم از بایزید که همه دور وی را عارف دانسته اند
دوستدارت ابوالحسن خرقانی به امید دیدار احتمالی
در آخر هم به این دوستمون که خودشون رو آقای خرقانی نامیدن بگم که عزیزم، ب نظرم با این نگاه زیاد نباید به دیدار احتمالی امید داشته باشی. مگه اینکه ان شاءالله بیای اینور مرز و دست ب دامان اهل بیت بشی. چون اونور قطعا خبری نیست.
خدا را آن بیند که خود نبیند
آن دوست که دیدنش بیاراید چشم بی دیدنش از گریه نیاساید چشم
مارا ز برای دیدنش باید چشم گر دوست نبیند به چه کار آید چشم
با همین چشم که غیر از دوست را نمیبیند از شیخ پرسیدند که جوانمردی چیست؟ گفت آن سه چیز است اول سخاوت دوم شفقت بر خلق سوم بینیازی از خلق؛ و اوج این انسان دوستی شعاری است که گویند در خانقاه شیخ نوشته بود:
هر که در این سرا درآید نانش دهید و از ایمانش مپرسید چه آنکس که به درگاه باریتعالی به جان ارزد البته بر خوان بوالحسن به نان ارزد
در نوشتههای منسوب به شیخ ابوالحسن خرقانی خواهیم دید که نتیجه فرهنگ خاص عرفان ایشان چگونه به خدامداری میرسد.
کاش من هم میتونستم ذره ای از علم ودانش این شیخ بزرگوار) شیخ ابوالحسن خرقانی را داشته باشم.واقعا که یاعث افتخار هست