آفتابنیوز : آفتاب: وزیر بهداشت از حذف کامل بودجه برنامه کنترل جمعیت و جایگزینی برنامه سلامت باروری در کشور خبر داد.
دکتر مرضیه وحید دستجردی شب گذشته در حاشیه مراسم تجلیل از خانواده های شهدای هسته ای که در محل دفتر وزیر بهداشت برگزار شد، درباره برنامه کنترل جمعیت گفت: بودجه برنامه کنترل جمعیت به طور کلی حذف شد و اکنون چنین برنامهای در وزارت بهداشت وجود ندارد.
وی افزود: در عین حال تقاضای بودجه 19 میلیارد تومانی را از دولت برای اجرای برنامه سلامت باروری داریم که با استفاده از آن به سلامت مادران، نوزادان و کودکان کمک کنیم و امیدواریم این بودجه در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.
وزیر بهداشت ادامه داد: سیاست جمعیتی وزارت بهداشت در جهت سیاستهای کلی نظام و منویات مقام معظم رهبری است و در این مسیر سیاست کنترل جمعیت به آن معنا که در گذشته بوده دیگر وجود ندارد و سیاستهای ما سیاست سلامت خانوار و سلامت باروری است که در تمام نقاط کشور اجرا میشود.
وحید دستجردی اضافه کرد: در همین مسیر برای کارکنان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی با توجه به اینکه این دانشگاهها مطابق بند ب ماده 20 هیئت امنایی و مستقل هستند، تلاش کردیم قوانین را در جهت افزایش جمعیت اصلاح کنیم.
به گزارش مهر،وی گفت: همه دستگاهها باید بزودی منتظر لایحهای باشند که به مجلس برود و قوانین مربوط به کنترل جمعیت اصلاح شود ولی ما در وزارت بهداشت محدودیت تا 2 فرزند را برداشتیم و در واقع محدودیت حق فرزندان را اصلاح کردیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: این محدودیت حق فرزند برای تمام کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی اعم از هیئت علمی و غیر هیئت علمی برداشته شده است. در عین حال به شوهران زنانی که زایمان میکنند نیز در وزارت بهداشت 2 هفته مرخصی داده میشود و فکر می کنم وزارت بهداشت در این زمینه اولین دستگاه باشد و این اصلاحات را از اول فروردین امسال اجرا کرده ایم.
اما مثلي مي گويد: رخت خواب فقير فقرا پر بر بار است!
اساسا" نكبت و بدبختي مال فقرا و ندارهاست و شما با اينكارتان آنها را به قعر جدول زندگي مي فرستيد! آنهايند كه آگاهي لازم را ندارند و ناخواسته به ناكجاآباد فرستاده ميشوند!!
بايد رويه تعادل جمعيت پيش گرفته شود و نه عدم کنترل جمعيت
بايد مشوقهایی گذاشته شود تا خانواده به داشتن دو فرزند تمايل داشته باشند در حال حاضر بسياری از خانواده های شهری سياست تک فرزندی را انتخاب نموده اند
در ضمن بايد به اين نکته توجه داشت که به طور غالب افراد تحصيل کرده و باهوش تمايلی به داشتن فرزند زياد ندارند و با اين کار تعادل هوشی يا آی کیو جامعه به هم می خورد و آی کيو جامعه در سالهای آینده پايين خواهد آمد که معضلات اساسی را به همراه دارد