آفتابنیوز : آفتاب: شبكه تلویزیونی فرانس 24 لحظاتی پیش در خبری فوری اعلام كرد: كوفی عنان نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه از سمت خود كناره گیری كرد.
به گزارش آفتاب به نقل از ایرنا، این شبكه خبری به جزئیات بیشتر در این رابطه اشاره ای نكرد.
بانکیمون با استعفای کوفی عنان موافقت کرد
به گزارش فارس به نقل از راشاتودی، «بانکیمون»، دبیر کل سازمان ملل متحد با درخواست کوفی عنان برای استعفا از سمت خود به عنوان فرستاده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه موافقت کرد.
راشاتودی گزارش داد استعفای کوفی عنان از 31 آگوست امسال (10 شهریور) به اجرا درخواهد آمد.
سازمان ملل و اتحادیه عرب در اوائل سال میلادی امسال کوفقعنان را به این سمت منصوب کرده بودند؛
دبیر کل سازمان ملل امروز پنجشنبه، با ابراز «تأسف عمیق» اعلام کرد کوفیعنان خواستار کنارهکیری از سمت خود شده است.
روسیه و چین مسوول تشدید بحران کنونی در سوریه هستند
«مارک لیال گرنت»، سفیر انگلیس در آمریکا، در آخرین اظهارات خود تلویحا اظهار داشت: روسیه و چین مسوول تشدید تنش ها و وخامت اوضاع در سوریه هستند.
به گزارش شفقنا، سفیر انگلیس، مستقیما از روسیه و چین نام نبرد اما در پاسخ به سوال خبرنگاران اشاره کرد: به دنبال عدم رسیدن به توافق در خصوص مساله ی سوریه در شورای امنیت، شرایط برای لندن بیش از پیش نگران کننده شده است.
در جلسه ی اخیر شورای امنیت سازمان ملل، درخواست آمریکا و دیگر کشورهای مخالف سوریه مبنی بر تشدید تحریم ها علیه این کشور، با مخالفت چین و روسیه روبرو شده و در نهایت رد شد.
«گرنت» ضمن اشاره به نارضایتی کشورش از وخامت و تشدید ناآرامی ها در سوریه، اظهار داشت: گروه های ضد دولتی و مخالف در سوریه بیش از پیش فعال و مجهز به تسلیحات نظامی شده و در برابر حملات نیروهای دولتی مقاومت نشان می دهند. لندن 6 ماه پیش از این گفته بود که اگر شورای امنیت تصمیم قاطعی برای حل شرایط موجود در سوریه اتخاذ نکند، باید منتظر وقوع چنین حوادثی در این کشور نیز بود. شاید اگر شورای امنیت اقدام مقتضی را اتخاذ کرده بود، امروز شاهد چنین خشونت ها و فجایعی نبودیم.
بر اساس گزارش اسلام تایمز، وی همچنین افزود: هدف از قطعنامه ی پیشنهادی برای تشدید تحریم ها علیه سوریه، حل و فصل مسالمت آمیز شرایط بحرانی موجود در سوریه و برکناری بشار اسد از ریاست جمهوری این کشور بر اساس بند 7 منشور سازمان ملل بوده است که به نیروهای نظامی خارجی اجازه ی مداخله در امور این کشور را می دهد.
سفیر انگلیس ادعا کرد: اینکه گروه های ضد دولتی در سوریه در حال حاضر مسلح هستند به دلیل مخالفت روسیه و چین در جلسه ی شورای امنیت است. آمریکا، عربستان و قطر اذعان داشته اند که از شورشیان ضد دولتی سوریه حمایت کرده و با فراهم کردن تجهیزات نظامی و کمک های اطلاعاتی از این گروهها حمایت می کنند.
سازمان ملل روز گذشته، طی گزارشی که به شدت ادعای پشتیبانی شورشیان توسط افراطی ها را زیر سوال می برد، اعلام کرد: گروه های ضد دولتی در سوریه در حال حاضر مجهز به تسلیحات نظامی سنگین از جمله تانک هستند.
گزارش های گوناگون حاکی از آن است که نزدیک به 40 درصد از اعضای «ارتش آزاد سوریه» به زبان انگلیسی صحبت کرده و سایر اعضای آن، اهل پاکستان، بنگلادش، و چچن هستند و هیچ یک از این نیروها سوریه ای نیستند.