آفتابنیوز : آفتاب: «سوزان پاوزل»، تحلیلگر پایگاه خبری ICH، بر این باور است که چه اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دوباره برگزیده شود و چه نشود، تهدید علیه ایران تا هنگامی که این کشور ارزش دلار را به چالش طلبیده، پابرجا خواهد بود.
بنا بر این گزارش، پاوزل در این باره نوشته است: تحریمهای اوباما علیه ایران با این ادعا آغاز شد که ایران به سلاح اتمی دستیابی دارد. از سویی بنیامین نتانیاهو، با تهدید ایران به جنگ پیشگیرانه برای نابودی تأسیسات اتمی ایران، تأکید میکند که تاکنون هیچ کدام از تحریمها و اقدامات دیپلماتیک برای توقف ایران پاسخگو نبوده و از همین روی، نیاز به اقدام به گزینه نظامی علیه ایران است.
وی ادامه میدهد: تحریمهای اعمالی علیه ایران مستقیم اقتصاد و ارزش پول این کشور را نشانه گرفته است، زیرا ایران در مبادلات خود به جای دریافت پول نفت به دلار، طلا دریافت میکند.
پاوزل با اشاره تحریم اخیر بانک چینی و عراقی نوشته است: دور جدید تحریمهای اوباما علیه ایران، با هدف محدودیت در سازوکار انتقال پول نفت ایران در راستای گسترش تحریمهای موجود بود؛ بنابراین، با این کار و تحریم بانک کونلون و الاف، اوباما درصدد است تا مطمئن شود که نقل و انتقالات میلیون دلاری با بانکهای ایرانی متوقف شود.
در همین راستا، آمریکا اعلام کرده است که هر بانک یا مؤسسه مالی، در هر جای دنیا را که با ایران به مراوده مالی بپردازد، شناسایی کرده و مورد تحریم قرار خواهد داد. در عین حال، آمریکا از هر ابزاری از جمله ابزار نظامی نیز برای متوقف ساختن ایران و جلوگیری از کاهش ارزش دلار انجام خواهد داد. این امر شامل تهدید سایر مؤسسات مالی میشود که با ایران مراوده داشته یا خدمات و تسهیلات جابجایی پول به ایران با ارزی به غیر از دلار را صورت میدهند.
سوزان پاوزل پس از اشاراتی به واکنشهای ایران از جمله تهدید بستن تنگه هرمز در این میان، اشاره کرده است: از ماه گذشته رسانهها شروع به انتشار گزارشهایی از جنگ کردهاند. مانورهای هوایی اسرائیل با ناتو، ایالات متحده و اروپا بخشی از این بازی است. پاوزل سپس اشاره به سخنان جو بایدن میکند که گفته بود: آمریکا نمیتواند اسرائیل را مجبور به حمله کردن یا نکردن به ایران کند، که این امر شاید حاکی از چراغ سبزی به اسرائیل باشد.
در پایان سوزان پاوزل اشاره کرده است که: نتانیاهو، نگران است که ریاست جمهوری جدید آمریکا، اما علاقهای به یک جنگ زمستانی نداشته باشد و بر همین اساس، خواهان آن است که تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این حمله نظامی صورت بگیرد.
اما این یک لفاظی بیشتر نیست، زیرا اساساً طرح تجاوز به ایران، حول مرکز ذخایر ارزی جهانی است و نه تأسیسات هستهای. در این میان، انتخاب دوباره اوباما برای ریاست جمهوری و تاریخ آن، تا زمانی که ارزش دلار بر اثر اقدام این ملت به استفاده و مراوده تجاری با طلا در حال کاهش است، اساساً موضوعیت ندارد.
به گزارش تابناک، در ماههای اخیر، بسیاری از رسانههای منتقد سیاستهای آمریکا، در خصوص تحریم و تهدید ایران به گزینه نظامی بحث «جنگ دلار نفتی» را مطرح کردهاند. این تحلیلها همگی بر این باور هستند که اقدام ایران برای جایگزین کردن طلا در مراودات تجاری به ویژه در نفت به جای دلار، موضوع اصلی تحریم و تهدید ایران است، نه برنامه هستهای این کشور.