کد خبر: ۱۶۶۶۱۴
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۸

سیستان و بلوچستان؛ کودکان فقیر، آرزوهای بلند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وقتی نام مناطق محروم کشور می‌‌‌آید، شاید اولین جایی که به بیشتر ذهن‌ها خطور می‌کند، شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان باشد. 

استانی که گرد و غبار، کمبود آب آشامیدنی سالم و ... تنها گوشه‌ای از واقعیت‌هایی است که زندگی مردم آنجا را تحت تاثیر قرار داده است. حالا دیگر در کنار همه این مشکلات که وجودشان، از این استان یک استان محروم ساخته، این فقر است که حرف اول را می‌زند؛ فقری که از بیکاری مردم این شهرها آمده و چنان دامنه‌اش گسترده شده که دیگر کمتر کسی از اهالی شهرهای این استان است که پای درددلش بنشینی و حرفی از آن نزند. 

هرچند در سالهای اخیر، وعده‌هایی در مورد اجراکردن طرح‌هایی برای بهتر کردن وضعیت مردم این شهرها از سوی دولت و مقامهای رسمی داده شده اما هنوز هم تعداد این فعالیتها آنقدر کم است که به گفته خود مردم این شهرها، هنوز تا رسیدن به مرحله مطلوب، راه زیادی مانده است. اما در کنار تمام این وعده‌های عملی شده و نشده، این موسسه‌های غیردولتی و خیریه‌اند که در سال‌های اخیر با شناسایی مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان، به میان مردم آنها رفته و به اصطلاح، به داد آن‌ها رسیده‌اند. موسسه‌هایی که تعدادی‌شان با هزینه شخصی مدیرانش، افراد فقیر این شهرهای محروم را تعدادشان کم هم نیست، تحت سرپرستی خودشان گرفته‌اند. 

یکی از این موسسات، موسسه مهرآفرین پناه عصر است که با مدیریت فاطمه دانشور، چندسالی است که در حوزه کمک‌رسانی به کودکان و زنان محروم، فعالیت می‌کند. او که کارآفرین برتر حوزه معدن هم هست، در حال حاضر، عضو اتاق بازرگانی ایران و رییس کمیسیون مسئولیت اجتماعی شرکت‌های این اتاق است. 

او از سال 84 موسسه مهرآفرین را تاسیس کرده و تعداد زیادی زن و کودکان فقیر را تحت حمایت دارد. بعد از آن که دانشور به ریاست کمیسیون اخلاق کسب و کار و مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی ایران درآمده، تصمیم گرفته است که با هیئت همراه، شروع به سفر به مناطق محروم کشور کند و با شناسایی زنان و کودکان فقیر، طرح‌های حمایتی‌ای را از آنها به عمل بیاورد که اولین استان برای این منظور، استان سیستان و بلوچستان است. 

او و هیئت همراه که کتایون ریاحی، بازیگر هم به عنوان سفیر نیکوکاری در آن حضور داشت، روز شنبه گذشته به این استان سفر کرده و ضمن بازدید از مناطق محروم این شهر، طی جلسه‌ای با اعضای اتاق بازرگانی زاهدان، مشکلات مردم این استان را بررسی کردند. 

به گزارش خبرآنلاین، دانشور، رئیس موسسه مهرآفرین و عضو اتاق بازرگانی ایران در این جلسه گفت: «خوشبختانه در سالهای اخیر، سنت نیکوکاری و انجام کارهای خیر، رونق بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده اما موضوعی که از آن مهمتر است و ضرورت توجه به آن احساس می‌شود، خَیِرسازی است و نباید این روند را متوقف کرد.» 

او در ادامه در مورد وضعیت مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان گفت: «من و خانم مریلا زارعی، یکی از دیگر سفیران مهرآفرین، چندوقت پیش به منطقه گوتیج و دیگر شهرهای محروم این استان رفتم و دیدم که چقدر وضعیت مردم این شهر و به خصوص کودکان آن بد است؛ فقر فرهنگی و اقتصادی در آنجا بیداد می‌کند و کودکان آن حتی از خوردن آب آشامیدنی و غذای سالم و خیلی چیزهای دیگر که باید از آنها برخوردار باشند، محرومند.»
دانشور ادامه داد: «در حال حاضر تعداد 250 خانواده از این منطقه را تحت حمایت دارم و فعالیتهای دیگری هم مانند بازسازی مدارس، بازسازی زایشگاه‌ها و مراکز درمانی در این مناطق در حال انجام است و امیدواریم روزی برسد که این کودکان هیچ آرزوی به تحقق نپیوسته‌ای مانند یک کودک که در سفر کنونی به من گفت آرزو دارم در خانه‌مان میوه داشته باشیم، نداشته باشند.» 

او در مورد کمیسیون اخلاق کسب و کار و مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی ایران گفت: «این اولین کمیسیونی است که در یک نهاد اقتصادی تشکیل شده و قرار است به موضوعات اجتماعی بپردازد و در ضمن ریاست آن به یک زن سپرده شده است. ما در این کمیسیون سعی داریم که تجار و بازرگانان را با مسئولیتهای اجتماعی‌شان آشنا کنیم و همانطور که در کشورهای خارجی، فعالیتهای اقتصادی در کنار مسئولیتهای اجتماعی در جریان است، در ایران هم این اتفاق بیفتد.» 

عبدالحکیم ریگی، رئیس اتاق بازرگانی زاهدان هم در این جلسه گفت: «با توجه به فقر گسترده موجود در سطح استان سیستان و بلوچستان، نیاز به انجام فعالیت‌های خیرخواهانه بسیار احساس می‌شود و امیدواریم که این‌گونه فعالیت‌ها همه‌جانبه و فراگیر و به دور از هرگونه جانب‌داری باشد.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
0
0
سلام ، تاکی باید فقر این مناطق محروم را ببینیم . انشاءالله که در دولتهای بعدی ، بعد از خودکفایی در کشاورزی و دامپروری و صنعت و تولیدات ، در درجه اول رفاه ، امنیت ، آموزش ، تفریحات ، کار ، هنر و همه گزینه های خوب ، اول به این مناطق محروم و روستاهای کوچک و شهرهای کوچک برسد و بعد به شهرهای بزرگ دیگر . و یادمان باشد که با لطف خداوند ، پیمانی که با امام خمینی و تمامی شهیدان بستیم ، رسیدگی به مستضعفین بود و در بیشتر سخنرانی های مقام رهبری هم ، به این امر توصیه شده است.
باید استانها را ، حالتی رقابتی برای آبادانی ، رفاه ، کار ، ورزش ، آموزش و ........در آورد و همه ساله ، مسابقه هایی برای این رقابتها ، از طرف نظام گذاشته شود و توان فعالیتها و پیشرفتها ، مد نظر گزفته شود .و معیارها ، برای سرمایه داران هر استانی ، رسیدگی به شهر و استان خود باشد . و معیارها ، کارهای نیک و افتخار خدمت به مردم باشد .انشاءالله که آن روزها ، خیلی دور نباشد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
0
0
فکر میکنید با این برنامه رشد جمعیت به 150 میلیون و این وضع اقتصادی
همچین کودکانی تعدادشون در کشور زیاد نمیشه؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین