کد خبر: ۱۶۶۷۷۶
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۲۲:۱۷

انتقاد سليمي‌نمين از برخورد قوه قضاييه با رسانه‌ها

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر با تأکید بر اینکه بالابردن هزینه انتقاد کمکی به سالم سازی فضای سیاسی نمی‌کند گفت: متأسفانه در ارتباط با برخورد برخی مقامات قضائی با رسانه‌ها شاهد شرایط خوبی نیستیم.

عباس سلیمی‌نمین کارشناس مسائل سیاسی درباره برخورد سنگین قوه قضاییه با فعالان رسانه‌ای کشور اظهار داشت: متأسفانه در ارتباط با برخورد برخی مقامات قضایی با رسانه‌ها شاهد شرایط خوبی نیستیم.

سلیمی نمین با بیان اینکه زمانی این بحث مطرح بود که نباید به محض بروز کمترین خطا راه تعطیلی و مسدود کردن اطلاع‌رسانی را پیش گیریم بلکه راه‌حل‌های دیگری پیش‌روی ماست، افزود: اما دوستان می‌گفتند چون این روزنامه‌ها متعلق به منتقدین نظام است این موضوع اشکالی ندارد؛ اما وقتی اجازه دادیم به هر بهانه‌ای فراتر از قانون عمل شود این شیوه به تدریج به همه تعمیم یافت و در برابر کسی که انتقاد او تحمل نشود همان شیوه به کار گرفته خواهد شد.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران با ابراز تأسف از اینکه قوه قضاییه توسط افرادی که چندان معنای کار رسانه‌ای را نمی‌فهمند اداره شده و شیوه‌های غلطی به کار گرفته می شود، گفت: یکی از نمونه‌های این رویکرد فیلتر شدن سایت الف متعلق به احمد توکلی بود که این امر بسیار نگران‌کننده است. چرا که وی شخصیتی دلسوز و دغدغه‌مند برای سلامت کشور است.

وی خاطرنشان کرد:‌ قوه قضاییه باید بداند که احتمال دارد به خاطر اقتضای کار رسانه‌ای خطایی صورت گیرد اما اینکه یک مقام قضایی به خود اجازه دهد که بلافاصله دستور فیلترینگ یک سایت را صادر کند تأسف‌بار و نشان دهنده عدم درک معنای فرهنگ است.

به گزارش فارس،سلیمی نمین با تأکید بر اینکه مسئولان قضایی در برخورد با فرهنگ باید سعه صدر بیشتری داشته باشند یادآور شد: کار رسانه‌ای بدون سعه صدر ممکن نیست. البته اگر در رسانه‌ای نشان از انحراف یا وابستگی به بیگانگان دیده شود این امر نیازمند کار اطلاعاتی است اما به محض بروز کمترین خطا یا درج مطلبی که به زعم آقایان خوش نیاید، نباید فضای انتقاد را مسدود کرد.

* بالابردن هزینه انتقاد کمکی به سالم سازی فضای سیاسی نمی‌کند

وی با تأکید بر اینکه بالابردن هزینه انتقاد کمکی به سالم سازی فضای سیاسی نمی‌کند خاطرنشان کرد: بلکه این محدودکردن انتقادات فرصت را برای متملقین فراهم می‌کند.

سلیمی نمین با اشاره به عدم واکنش قوه قضاییه در برابر تملق‌های منحرف کننده برخی مسئولان تصریح کرد: تملق افراد تأثیر بسیار شکننده‌تری در فضای جامعه دارد و کسانی که تعابیر آنچنانی برای احمدی نژاد به کار می‌بردند یا می‌گفتند اگر قرار باشد پیامبری در آخرالزمان مبعوث شود قطعا احمدی‌نژاد خواهد بود، باید این افراد مورد محاکمه قرار گیرند نه فردی که انتقادی علیه دستگاهی مطرح می‌کند.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر با بیان اینکه فرد منتقد به یک عنصر برخوردار از قدرت سیاسی اتوماتیک وار از خیلی موهبت‌ها محروم می‌شود، که از این رو قوه قضاییه نباید این محرومیت‌ها را مضاعف کند، گفت: در حالی که روند به این شکل است و این امر نگرانی اهل فرهنگ را برانگیخته است.

وی ابراز امیدواری کرد قوه قضاییه به این مقام قضایی که اینگونه عمل کرده و به محض انتقادی دستور فیلتر شدن سایت الف را داده است، واکنش نشان دهد.

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر یادآور شد: هدف ما از بحثی که در مورد آقای توکلی داریم در واقع تمام کسانی هستند که قوه قضاییه با آنها رفتار ناصواب داشته است که از این رو امیدواریم رئیس قوه قضاییه با برخورد با این مقام قضایی ثابت کند که این رفتارها به دلیل عدم سعه صدر کلیت قوه قضاییه نیست و این کم تحملی‌ها ربطی به رئیس قوه قضاییه ندارد چرا که در غیر این صورت در جامعه جا می افتد که ‌این مسائل به رأس این قوه برمی‌گردد که این خوب نیست.

سلیمی نمین ادامه داد: برخی افراد به صورت ناصواب به رهبری نامه می‌نوشتند که با آنها به درستی برخوردی نمی‌شود اما به محض انتقاد همین افراد از قوه قضاییه، دادستان آنها را بازداشت و زندانی می‌کند. لذا این اقدامات ذهنیتی را ایجاد می‌کند که تداوم چنین مسیری عدم برخورداری از ظرفیت لازم را ترسیم می‌کند.

* قوه قضائیه حکم متخلف روزنامه ایران را دنبال کند

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر در ادامه با اشاره به کانون‌های قدرت تصریح کرد: قوه قضاییه اگر می‌خواهد اقتدار خود را ثابت کند باید حکمی که برای یک متخلف روزنامه ایران صادر کرده را دنبال کند در حالی که متأسفانه به دلیل پشتیبانی کانون‌های قدرت اجرای این حکم پیگیری نشده است.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: شایسته نیست از سویی با عناصر رسانه‌ای که وابسته به کانون‌های قدرت هستند برخورد مسالمت آمیزی صورت گیرد و خطای آنها نادیده گرفته شود و در عین حال با افرادی که از قدرت سیاسی بالایی برخوردار نیستند برخوردهای سنگین شود. از این رو اگر دستگاه قضایی می‌خواهد ثابت کند که طرفدار حق است باید هدف خود را به کسانی که از پشتوانه‌های سیاسی بالایی برخوردارند و فضای سیاسی کشور را بسیار آلوده کرده‌اند معطوف کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین