آفتابنیوز : 
بيان جبری زبيدی، وزير کشور در دولت انتقالی عراق، با رد سخنان امير سعودالفيصل، وزير خارجه عربستان در اين مورد که سياست آمريکا در عراق باعث بروز شکاف فرقه ای در اين کشور شده و راه را برای نفوذ ايران گشوده است، شرايط اجتماعی و سياسی عربستان را به باد انتقاد گرفت.
آقای جبری گفت که مردم عراق به کشور خود، که مهد تمدن است، افتخار می کنند و افزود آنان هرگز حاضر نمی شوند از، به گفته وی، يک شتر سوار باديه نشين درس دموکراسی و حقوق بشر فرا بگيرند.
وی شرايط داخلی عربستان سعودی را مورد انتقاد قرار داد و گفت که سعودی ها بايد اول به زنان خود لااقل اجازه رانندگی بدهند همانگونه که در عراق زنان از حق رانندگی برخوردارند.
اشاره وزير کشور عراق به ممنوعيت رانندگی زنان در عربستان و اقدام گروهی از زنان آن کشور برای رانندگی اتومبيل در چند سال پيش است که توسط مقامات به شدت منع شد.
وزير کشور عراق همچنين گفت که عربستان سعودی با چهار ميليون شيعه ساکن آن کشور به صورت شهروندان درجه دو رفتار می کند.
سخنان بيان جبری، که از اعضای شيعه دولت و وابسته به مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق است، در نشستی خصوصی با خبرنگاران در عمان در روز يکشنبه، 2 اکتبر، ايراد شده بود.
ادامه خشونت در عراق که گروه های سنی مخالف دولت انتقالی و حضور نظامی خارجی در آن کشور مسئول آن دانسته می شوند با ابراز نگرانی مقامات سعودی و ساير کشورهای عرب در مورد گسترش نا امنی همراه بوده است.
همچنين، در حاليکه گروه های سياسی و مذهبی شيعه اکثرا از قانون اساسی پيشنهادی عراق، که قرار است دو هفته ديگر به همه پرسی گذاشته شود، حمايت کرده اند گروه های عمده وابسته به اقليت اعراب سنی، که در زمان رژيم سابق قدرت سياسی را در دست داشتند، اين قانون را مردود دانسته اند.
عذرخواهی وزير خارجه
سخنان وزير کشور عراق در انتقادی گزنده از عربستان سعودی با واکنش سرزنش آميز هوشيار زيباری، وزير خارجه اين کشور، مواجه شده است.
آقای زيباری گفته است که "سخنانی اين چنين به شدت تاسف آور است به خصوص اينکه از سوی يکی از همکاران ما در دولت عراق اظهار شده باشد."
وی گفت که مردم و دولت عراق همواره برای پادشاهی سعودی، به ويژه شخص امير سعودالفيصل، وزير خارجه، احترام خاصی قايل بوده و هستند.
ماه گذشته وزير خارجه سعودی در سخنانی در نشست شورای روابط خارجی آمريکا، که يک سازمان پژوهشی معتبر در آن کشور است، در مورد سياست آمريکا در عراق هشدار داد.
امير سعودالفيصل در اين سخنان گفت که سياست ايالات متحده می تواند به بروز شکاف فرقه ای در عراق منجر شده و اين کشور را عملا تحت نفوذ ايران قرار دهد.
وی از ايالات متحده خواست تا بين گروه های سنی و شيعه عراق تفاهم ايجاد کند و مانع از آن شود که اختلاف بين اين دو گروه مذهبی زمينه ادامه تنش در اين کشور را فراهم آورد.
مقامات سعودی پيشتر نيز در مورد قانون اساسی پيشنهادی عراق، که به باور اعراب سنی اين کشور باعث محروميت آنان از مشارکت موثر سياسی و برخورداری عادلانه از منافع اقتصادی می شود، نظر انتقاد آميزی ابراز داشته بودند.
سخنان وزير خارجه عربستان با واکنش مقامات ايران نيز مواجه شد که با تاکيد بر روابط دوستانه ايران و عربستان سعودی، اين اظهارات را تعجب آور خواندند.
در آن زمان رييس مجلس ايران گفت که هيچ دليلی حاکی از مداخله جمهوری اسلامی در امور داخلی عراق وجود ندارد و افزود که مبنای سخنان وزير خارجه سعودی اطلاعات نادرستی است که در اختيار وی قرار گرفته است.