آفتابنیوز : آفتاب: دوستداران سینما 10 سال بود وقتی از چهارراه عباسآباد میگذشتند تنها تلی از خاک را میدیدند و خاطرات خود را از سینما آزادی مرور میکردند. فیلمهای هنری که در این سینما به نمایش درمیآمد و سینما «شهر قصه» و شلوغی صف سینما آزادی به خصوص در روزهای جشنواره برای اهالی سینما خاطرهانگیز بود. ناامیدی و یاس سال 85 به امید تبدیل شد و پس از فعالیتی دو ساله، بالا رفتن بنای ساختمان سینما، نویدبخش بازگشایی مجدد این سینما بود. با یک کار منسجم و دقیق بالاخره سینما آزادی که برای سینمایی استاندارد طراحی شده بود با 5 سالن و ظرفیت مناسب با شروع جشنواره بیست و ششم فیلم فجر افتتاح شد.
سینما آزادی با توجه به موقعیت جغرافیایی و فضای مناسب یکی از سرگروههای سینمایی شد. اکثر فیلمها، فروششان در این سینما تضمین شده بود و دفاتر پخش تلاش میکردند تا بتوانند فیلمشان را در این سینما به نمایش بگذارند.
از ابتدای سال اختلافات حوزه هنری و شورای صنفی نمایش باعث شد تا سینما آزادی توسط شورای صنفی نمایش با صادر نکردن حوالههای نمایش تحت فشار قرارگیرد و این فشارها در زمان اکران فیلم سینمایی «شور شیرین» بالا گرفت. رئیس شورای صنفی نمایش اعلام کرد اجازه نمایش فیلم «شور شیرین» در سینما آزادی داده نمیشود. دعواها بالا گرفت تا بالاخره وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این میان پا در میانی کرده و از شورای صنفی نمایش خواست به خاطر حفظ منافع سینما حواله سینماهای حوزه هنری صادر شود. با این تصمیم وزیر، شورای صنفی نمایش از مواضع خود عقبنشینی کرد.
اختلافات میان ارشاد و حوزه هنری به برنامه تلویزیونی هفت کشید و رئیس حوزه هنری و رئیس سازمان سینمایی در برنامههایی جداگانه مواضع خود را مطرح کردند و اختلافات نه تنها حل نشد بلکه هر دو مدیر بر مواضع خود تاکید داشتند و اتفاق خاصی برای رفع اختلافات صورت نگرفت. این بار نیز شورای صنفی نمایش از حربه خود (صدور حواله نمایش) استفاده کرد و سید ضیاء هاشمی در گفتوگو با فارس گفت: «سینما آزادی از سرگروهی سینماها حذف شده است و ما تلاش میکنیم تا یک سرگروه دیگر جایگزین سینما آزادی خواهیم کرد.»
در همین راستا سعیدیپور مدیر سینما آزادی در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها اعلام کرد: «ما خودمان هم نمیدانیم در چه وضعیتی قرار داریم. یک روز اعلام میکنند که آزادی فقط باید فیلمهای ارزشی اکران کند، روز دیگر میگویند از سرگروهی خارج میشود و... هنوز برای خارج شدن این سینما از سرگروهی نامهای به ما ابلاغ نشده است.»
«محمدرضا فرجی» مدیر امور سینماها اداره نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در این باره گفت: «هرگونه اقدام قطعی بر اساس تخلفات سینماها از جمله حذف از سرگروهی و یا تنبیه تنها باید از سوی اداره کل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی انجام شود. تخلفات سینماها و تصمیم شورای صنفی نمایش از طریق نامه باید به اداره کل نظارت و ارزشیابی ارسال شود که گویا این اتفاق افتاده است».
به گزارش فارس،در همین راستا علیرضا سجادپور مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی نیز در گفتوگویی با خبرگزاری فارس اعلام کرد: «به نظر میآید تصمیم شورای صنفی نمایش در خصوص حذف سرگروهی سینما آزادی خلاف قانون و آئیننامه نیست. اگر اشکالی داشت ناظر ما حتما تذکر میدادیم و مداخله میکردیم. ظاهرا به نظر میآید این تصمیم اشکالی ندارد ما مغایرتی با قانون در آن ندیدیم.»
با پیگیریهای خبرنگار سینمایی فارس از رئیس انجمن سینماداران و سخنگوی انجمن سینماداران مطلع شدیم دوستان منتظر جلسه روز دوشنبه شورای صنفی نمایش هستند تا نتیجه اعلام شود.
در شرایطی که سینما آزادی لقب پرفروشترین سینماها را به خود اختصاص داده است و از ابتدای سال با چیدمان غلط فیلمها، با فروش نامناسب فیلمها مواجه بودیم و ماههای خوب اکران سال را با اختلافات و مشکلات پشت سر گذاشتیم و نتوانستیم اکران مناسبی را داشته باشیم، اکران طرح ویژه ماه رمضان نیز بدون حضور سینماهای حوزه هنری و از جمله آن آزادی بیرونق و با شکست مواجه شد؛ حال این سؤال مطرح است که آیا با تصمیم شورای صنفی نمایش و اداره کل نظارت و ارزشیابی باز هم ما شاهد سوختن دوباره سینما آزادی خواهیم بود. سینما آزادی که پس از ده سال دوباره قد علم کرد و سینما دوستان را به یاد خاطرات گذشته انداخت، آیا اختلافات مسئولین باعث میشود تا این سینما دچار مشکل شود. آیا باید برای بار دوم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رفع اختلافات و تنها به خاطر حفظ منافع سینما پا در میانی کند؟
گزارش از: زهرا قزیلی