کد خبر: ۱۶۷۷۲
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۸۴ - ۱۰:۵۷

اصولگرایان هم حزب فراگیر تاسیس می کنند

آفتاب‌‌نیوز : علی لاریجانی و محمد رضا باهنر از رهبران ارشد جناح محافظه کار در نشست مسئولان شورای هماهنگی اعلام کردند بزودی برای تاسیس حزبی فراگیر و مبتنی بر ساز و کارهای دموکراتیک، شورای هماهنگی نیروهای انقلاب را با ساختاری جدید و اساسنامه ای مشخص ثبت قانونی خواهند کرد.

در این نشست که با حضور مسئولان شورا ازسراسر کشور برگزار شد، در غیاب علی اکبر ناطق نوری که از حضور در این تشکل کناره گیری کرده، باهنر و لاریجانی سخنرانی کرده و ضمن تشریح وضعیت موجود سیاسی و اجتماعی کشور، جدیدترین مواضع خود را اعلام کردند.

باهنر در این نشست گفت که حزب جدید که هنوز اسمی برای آن انتخاب نشده با حضور همه اعضای قبلی و کنونی شورا و با نقش آفرینی بیشتر شهرستانها و دخالت بیشتر آنها در تصمیم گیریها تاسیس خواهد شد.

او نوید داد که همه افرادی که عضو شورا بودند و در جریان انتخابات از این تشکل فاصله گرفته اند بار دیگر دور هم جمع خواهند شد تا جبهه فراگیر اصولگرایان در سطح کشور را ایجاد کنند.

اشاره باهنر با افرادی بود که در پی شکاف در جبهه اصولگرایان در جریان انتخابات ریاست جمهوری، راه خود را از شورای هماهنگی جدا کرده و از نامزد دیگری جز علی لاریجانی حمایت کرده بودند.

جریان آبادگران و جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی از جمله گروههایی بودند که در جریان انتخابات از اعلام حمایت از لاریجانی سرباز زده و از احمدی نژاد و قالیباف پشتیبانی کردند.

باهنر گفت 15 عضو موسس شورای هماهنگی در دوره ای که نیاز به همدلی و وحدت است، بار دیگر باز خواهند گشت و همراه با افراد جدیدی که از سوی دفاتر شهرستانهای شورا انتخاب می شوند مرکزیت حزب جدید را تشکیل خواهند داد.

او گفت که احمدی نژاد نیز با احیای شورای هماهنگی موافق است.

خبرنگار فردا می گوید اگرچه تاکنون باهنر سازماندهی اصولگرایان در سراسر کشور را بر عهده داشته و نقش محوری در شورای هماهنگی ایفا کرده است، اما در دوره جدید حضور علی لاریجانی در حزب فراگیر، پررنگتر و جدی تر است.

به گفته وی، لاریجانی با جدیت به دنبال احیای شورای هماهنگی اما در قالب جدید است که بتواند چتر فراگیری را برای فعالیت و حضور موفق اصولگرایان در سراسر کشور ایجاد نماید.

پیش بینی می شود با حضور جدی تر لاریجانی، حزب جدید اصولگرایان که تاکنون با ساختارهای سنتی و در دایره ای محدود اداره می شده، ساختاری مدرن و کاملا دموکراتیک یافته و از قواعد مرسوم سیاسی و حزبی پیروی کند.

لاریجانی در نشست عصر دوشنبه برای حاضران گزارش مبسوطی از وضعیت پرونده هسته ای ایران ارائه کرد و گفت جمهوری اسلامی ایران از مواضع جدید خود در زمینه هسته ای کوتاه نخواهد آمد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی مخالفان سیاست هسته ای دولت جدید را به بزدل و ترسو بودن متهم و بر پافشاری ایران بر حق خود در استفاده از تکنولوژی هسته ای تاکید کرد.

اما باهنر و لاریجانی در این نشست تنها به تشریح دیدگاههای خود درباره حزب جدید و برنامه اتمی ایران نپرداختند بلکه آنها به صراحت از دولت جدید، برنامه های آن و انتخاب وزرای کابینه احمدی نژاد دفاع کرده و برحمایت خود از دولت تاکید کردند.

لاریجانی احمدی نژاد را رئیس جمهوری «عملگرا» و «کاری» و وزیران کابینه اش را «وزیران خوبی» توصیف کرد.

باهنر نیز گفت که کابینه احمدی نژاد نسبت به کابینه های گذشته «همگراتر»، «تخصصی تر» و دارای «تناسب بیشتری» است.

او تصریح کرد در کابینه احمدی نژاد 15 وزیر با حوزه فعالیت وزارتخانه خود تناسب مستقیم دارند در حالی که در کابینه های قبلی این رقم حداکثر 7 وزیر بوده است.

رهبر فراکسیون اکثریت مجلس در عین حال از نحوه بررسی صلاحیت کابینه در مجلس شورای اسلامی و رای اعتماد نمایندگان دفاع کرد و گفت که "مجلس هم خیلی جدی با این موضوع برخورد کرده است."

او رای عدم اعتماد نمایندگان به چهار وزیر پیشنهادی احمدی نژاد را نمونه جدیت مجلس توصیف کرد و گفت در مجموع دوره های قبل تنها سه وزیر پیشنهادی از مجلس رای عدم اعتماد گرفتند در حالی که در این دوره به تنهایی چهار وزیر پیشنهادی توسط مجلس رد شدند.

باهنر گفت که "البته این جدیت مجلس هزینه هایی هم داشته است".

او به سخنان اخیر رئیس جمهوری در نقد رای عدم اعتماد به علی سعیدلو اشاره کرد و آن را نمونه ای از این هزینه ها دانست.

احمدی نژاد در سخنرانی اخیر خود مافیای نفتی را عامل بازداشتن نمایندگان از دادن رای اعتماد به وزیر پیشنهادی اش برای وزارت نفت معرفی کرده بود.

باهنر این اتهام رئیس جمهوری را رد کرد و گفت عامل اصلی عدم رای اعتماد به سعیدلو نداشتن تخصص کاری وی در این زمینه بوده وگرنه "در صورتی که آقای سعیدلو برای وزارتخانه ای که در آن تخصص داشت معرفی می شد بیشترین رای را از مجلس می گرفت".

باهنر در بخش دیگری از سخنانش اتهام مخالفانش مبنی بر حمایت او از کابینه به دلیل حضور نیروهایش در دولت را رد کرد و گفت "در حالی که همه می گویند آقای پورمحمدی نیروی ما است اما با اینکه من خودم نماینده کرمان بودم اما ایشان اولویتهای اول و دوم ما برای استانداری کرمان را انتخاب نکرد و نفر سوم را منصوب کرد".

به رغم آنکه اعلام شده بود مصطفی پورمحمدی وزیر کشور در این نشست حضور خواهد یافت اما وی به دلایلی که احتمالا پرهیز از فعالیت حزبی باشد از شرکت در نشست خودداری کرد. موسی پور معاون پارلمانی وزیر کشور نیز که از مسئولان شورای هماهنگی است ترجیح داد تا در پایان مراسم و زمانی که نصفی از حاضران محل را ترک کرده بودند به جمع بپیوندد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین