آفتابنیوز : آفتاب- مطهر اميری: عباس فلاح اولين دورهي نمايندگي خود را در مجلس دهم تجربه ميكند. وي كه نمايندهي مردم هريس و آهار در دورهي دهم ميباشد طي روزهاي گذشته بيآنكه به مجلس بازگردد مدام در مناطق زلزلهزده ميان مردم به دنبال رفع مشكلات آنهاست. وي در حالي كه در ميان مردمي كه جلوي فرمانداري براي اعتراض به نحوه ي مديريت بحران جمع شده بودند حاضر شده بود و سعي در آرام كردن آنها داشت، قول مصاحبه را به ما داد و دقايقي بعد در سالن كوچك فرمانداري كه هر آن ممكن بود سقف طبقه ي سوم آن كه آسيب جدي ديده بود در زلزله ي نابهنگام بعدي فرو بريزد، در ميان خيل همراهان نظامي، دقايقي به سوالهاي ما پاسخ دادند.
به گفته مسئولين و به استناد به آمار رسمي كه ارائه ميدهند اكنون كه پنج روز از زلزله ميگذرد مرحله ي اول كمك رساني به مردم زلزله زده به پايان رسيده و از اولين بحران بعد زلزله هم رد شدهايم. با توجه به اينكه مردم هنوز هم از امدادرساني ناراضي هستند وضعيت موجود رو چطور ارزيابي ميكنيد؟ هرجايي كه زلزله رخ ميدهد ما شاهد بحران هستيم و اولين اقدام مديريت بحران است. تا به اينجا در مناطق اهر و هريس اين بحران خيلي خوب كنترل و مديريت شده است. ما هرچه كه آذوقه و امداد اوليه داشتيم به مردم داديم به طوري كه زياد هم آمده و روي دستشان مانده. تا به اينجا ما بحران اول بعد از زلزله را خيلي خوب پشت سر گذاشتيم. بحران بعدي بحث سرويس بهداشتي و حمام صحرايي و لباس گرم است. در حال حاضر مديريت بحران متوجه اين موضوعات است. ما الان با فرماندار و امام جمعه جلسه داريم، در طول شبانهروز جلسات زيادي برقرار ميكنيم كه بتوانيم براي اين چيزها كه گفتم بهترين راه حل را پيدا كنيم و به كار ببريم. البته مشكلات ديگري هم هست كه در حال حاضر بحران نيستند و مديريت عملياتي و فوري نياز ندارد كه در حال حاضر دارد در روال عادي به آن ها رسيدگي ميشود.
در مورد آواربرداري چه اقدامي شده؟ فكر ميكنيد كي به روستاهايي كه هنوز هيچ نيروي انساني براي آوار برداري به آنها اعزام نشده رسيدگي خواهد شد؟ آيا اينها نياز ضروري نيست؟ ببينيد، نيازهاي اساسي كه البته هنوز برطرف نشده. نيازهاي اساسي تازه بعد از اين ميآيد. ما حداقل ميخواهيم يك مديريت شش ماهه در منطقه انجام بديم و امكانات بومي قطعا نميتواند پاسخگوي اين نيازها باشد. در تمام روستاه ما حداقل دوتا كمپرسي لودر و بولدوزر داريم ولي كافي نيستند. ما روستاهايي داريم كه دويست يا سيصد خانوار دارد و همه چيزشان ويران شده و امكانات براي رفع بحران آنها كافي نيست. دستور داده شده كه مديريت به نوعي باشد كه تا دوماه كار اين صد و بيست روستا تمام شده باشد و مردم برگردند به زندگي عادي.
در مورد بازسازي روستاها چطور؟ چه مقدار زمان و امكانات مورد نياز براشون پيشبيني ميكنيد؟ ببينيد كاري كه ما ميكنيم اين است كه سعي ميكنيم همه چيز را فراهم كنيم. براي ساختن و بازسازي خانهها ما آجر و سيمان و بقيه چيزها را ميآوريم و مردم هم خودشان منتظر نخواهند ماند. خودشان هم آستين بالا ميزنند براي رفع كردن اين مشكلات. مديريت فضاي روستايي مشكلي نيست. درست است كه در شهرها هم بيشتر از پنجاه درصد ساختمانها هم آسيب ديده اند و داريم به سراغ آنها هم ميرويم. اما مسئلهي اول ما مديريت روستاهاست. براي هركدام از آنها 12 ميليون وام پيشبيني شده و سه ميليون هم بلاعوض داده ميشود. اينها رو كه تزريق كنيم به راحتي ميتوانيم مشكلات را حل كنيم. دوبار وزير بهداشت آمده. معاون رئيس جمهور و مقام معظم رهبري تشريف آورده اند و تمام وزرايي كه به نحوي با مسئلهي اقتصادي مربوطند تشريف آوردهاند. رئيس مجلس و رئيس قوهي قضائيه هم تشريف آوردند. من به مديران كشور دستور ميدهم و من پيگير قولهايي كه دادهاند خواهم بود.
امروز كه تشريف آورديد فرمانداري، در جمع مردم معترضي كه بيرون فرمانداري جمع شده بودند حاضر شديد و حرفهای آنها را شنيديد. اعتراض آنها در مورد چي بود؟ ببينيد عده هستند كه خواستههاي غير ضروري هم دارند. اولويت ما در مديريت بحران اول مديريت فضاي روستا است. به اين خاطر كمبودهايي هم در شهر رخ داده كه مردم ناراضياند. الان كه دارم با شما صحبت ميكنم حدود ده هزار چادر ديگر در راه است و دارد وارد شهر ميشود. عمده مشكلات فعلي مردم در شهر اهر مسئلهي چادر است كه دارد حل ميشود. امشب ده تا اردوگاه راهاندازي خواهد شد. فردا هم ده تا اردوگاه ديگر راهاندازي خواهد شد. عده اي هم كه به آنها چادر نرسيده حق دارند به آنها اطمينان بدهيد كه من قول ميدهم كه اين قضيه در بيست و چهار ساعت آينده حل خواهد شد. سرويس بهداشتي و حمام صحرايي هم سفارش داديم و محمولهي اول هم امروز به هفتاد روستا تحويل داده ميشود و باقي را هم تا فردا و پس فردا حل ميكنيم.
مسئولين كه فقط قول ميدهند. چقد ميشود به اين قول ها اعتماد كرد؟ باتوجه به اينكه دوماه ديگر هم فصل سرما شروع ميشود و مردم نياز اساسي به اسكان دائمي دارند. من كه دولتي نيستم. من نمايندهي مردم هستم. من كه كاملا توسط مردم انتخاب شدم دارم به شما ميگويم كه پيشبيني من اين است كه هيچ مشكلي نخواهد بود. تا دو ماه ديگر دستور داده اند كه اين قضايا حل شود. پولش را هم درخواست داده ايم و پيگير هستيم كه به زودی واريز شود. معاون رئيس جمهور قول داده است و ما هم قول ايشان را ضبط كرده ايم. من هم كسي نيستم كه يادم برود و پيگير مطالبات مردم هستم. شما مطمئن باشيد كه قول داده اند تا دوماه ديگر اين قضيه جمع بشود. الان دارند از روستاها آوار برداري ميشود و مقدمات كار رو فراهم ميكنند.
بالاخره آمار دقيقي در مورد تلفات زلزله به دست آمده است؟ بله حدود 160 روستا آسيب جدي ديدند. 80 روستا از منطقه ي اهر و 80 روستا از منطقهي هريس. تعداد كشته ها هم از سيصد نفر بيشتر شده. تعداد زخمي ها هم حدود دوهزارتا هست. همينطور كه ميبينيد در اين مورد جاي نگراني نيست. 160 روستا كه چيزي نيست. ما ديگر به راحتي ميتوانيم اين قضيه را مديريت كنيم. روستاهاي زلزلهزده البته كه دوماه بازسازي ميشوند. هم مردم داوطلب هستند و هم دولتمردان حمايت ميكنند.
نظر شما در مورد اين كه بسياري از كمك هاي خارجي پذيرفته نشده اند چيست؟ آيا واقعا مديريت فعلي بحران در منطقه به اين كمك ها احتياج ندارد؟
اين حرفها چيست كه ميگوييد! معلوم است كه ما به كمك احتیاج داريم. ما به كمك انساني و به امكانات به لباس گرم به پتو و ... احتياج ضروري داريم. هركس كه ميگويد كه ما احتياج نداريم دروغ ميگويد. در مورد اينكه كمك هاي كشور هاي خارجي پذيرفت نشده است بايد بگويم بعضي از اينها استعمار آني است. مثلا تركيه ميخواهد از اين قضيه بهره برداري سياسي بكند. ما در زلزلهاي كه در تركيه رخ داد بي هيچ چشمداشتي خيلي به آنها كمك كرديم. اينها حالا دنبال اين هستند كه از اين قضيه بهره برداري سياسي بكنند و ايدههاي ناسيوناليستي خودشان را ترويج بكنند. اگر انساندوستانه بيايد ما خيلي استقبال ميكنيم.
در مورد كشورهاي ديگر چطور؟ چرا دولت با اسم اينكه ما به آنها نيازي نداريم و در اين زمينه قابليت هاي مورد نياز را داريم خيلي از كمك هاي ديگر آنها را رد ميكند؟ مسايل سياسي پشت پرده و امور خارجي به نوعي است كه احتمالا من هم خبر نداشته باشم. من نميتوانم در اين مورد دخالت كنم. حتما چيزي بوده كه اين كمك ها رو قبول نكردند. البته الان از مسئولين استان پيگير اين هستند كه به طور مثال كمكهاي امارات رو كه رد كردهاند بفهمند چرا و كمك رو دريافت كنند.
خود ببینند ، کلی برایشان روحیه می آورد . و نمایندگان هستند که باید ، پیگیر ، مسائل پشت پرده ، باشند و از حق مردمی که
به آنها رای داده اند ، دفاع و پشتیبانی کنند .