کد خبر: ۱۶۷۸۷۶
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۱

ورود کلاه‌قرمزی و ضدگلوله در میان اختلاف شهرداری و حوزه هنری با ارشاد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:‌ فیلم‌های اکران عید فطر سرانجام بدون سینماهای حوزه هنری و شهرداری نمایش خود را آغاز کردند و همچنان حوزه هنری و شورای صنفی نمایش تاکید دارند که بر مواضع‌شان پایدار هستند.

به گزارش ایسنا، در حالیکه چهارشنبه 25 مرداد ماه آغاز نمایش سه فیلم «ضدگلوله»، «کلاه قرمزی و بچه ننه» و «بی‌خداحافظی» بود این سه فیلم به دلیل چالش میان حوزه هنری و شورای صنفی نمایش اکران نشدند اما روز پنج‌شنبه اکران خود را در سینماهای به غیر از حوزه هنری و شهرداری آغاز کردند.

با این شرایط فیلم‌های اکران عید فطر سینماهای کمتری در اختیار دارند چون تعداد سینماهای حوزه هنری و شهرداری قابل توجه است. مثلا «کلاه قرمزی و بچه ننه» در روز پنج‌شنبه و اولین روز اکرانش فقط 6 سینما در تهران در اختیار داشت.

با توجه به گستردگی تبلیغات این فیلم‌ها در شهر، این تعداد محدود سینما، مخاطب را قطعا سرگردان خواهد کرد که برای فیلم مورد علاقه‌اش باید به کدام سینما مراجعه کند.

اما منبتی مدیر موسسه تصویر شهر همچنان تاکید دارد که تا تکلیف سینما «آزادی» معلوم نشود و به آن فیلم ندهند، هیچ کدام از فیلم‌های عید فطر را اکران نمی‌کند.

از سوی دیگر حبیب کاوش معتقد است: «اکنون تنها چند نفر که منافعشان در شهرداری یا حوزه هنری درگیر است، در مقابل مواضع قانونی شورای صنفی نمایش ایستاده‌اند اما ما سینماگران مستقل که با بودجه شخصی و عرق جبین فیلم می‌سازیم در مقابل آن‌ها و هر سازمانی که بخواهد زور بگوید، می‌ایستیم.»

سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره انتقادهای مطرح پیرامون وضعیت فعلی اکران به ایسنا گفت:«موضع‌گیری افرادی مانند آقای منبتی و یا دیگران شبیه موضع‌گیری‌هایی حواشی اکران نوروزی است.

در اکران عید نوروز علی رغم آنکه حوزه هنری و شهرداری خودشان اصرار به سرگروهی برخی فیلم‌ها را داشتند اما در ادامه با بهانه‌تراشی، فیلم‌ها را پایین کشیدند و وقتی شورای صنفی نمایش بیانیه‌ای را در این زمینه منتشر کرد همین آقایان بودند که گفتند هتاکی شده و سعی کردند علت را فراموش کرده و تنها به معلول توجه کنند.»

کاوش خاطرنشان کرد:« اکنون هم همان افرادی که منافع‌شان با حوزه هنری و شهرداری است و در یکجا تعریف می‌شود، حرف‌های آقای هاشمی را بهانه کرده‌اند تا علت که همانا اقدامات فراقانونی حوزه و شهرداری از عید امسال است را نادیده بگیرند.»

سخنگوی شورای صنفی نمایش با انتقاد از اینکه رویه در پیش گرفته شده توسط برخی از منتقدان گفت:« مگر ما به خواسته وزیر ارشاد حواله فیلم‌ها را برای سینماهای حوزه هنری صادر نکردیم و کنار نایستادیم؟ اما آیا حوزه هنری هم به سخنان وزیر تمکین کرد؟ الان به حوزه و شهرداری دوباره فشار آمده و به سمت ارشاد رفته‌اند.»

و در ساعات پایانی شب 25 مرداد ماه نیز سازمان توسعه سینمایی که در چند روز اخیر موضع‌اش را درباره‌ی وضعیت اخیر اکران اعلام نکرده بود، صراحتا اعلام کرد:« حوزه هنری بر حق قانونی خود در اکران فیلم‌هایی که با صاحبان آن‌ها قرارداد دارد، مصر است.»

سازمان توسعه سینمایی سوره در یادداشتی با اعلام مواضع خود نسبت به شرایط اکران افزود:« سازمان توسعه سینمایی سوره حوزه هنری به دلیل توافقی که با وزیر ارشاد دکتر سید محمد حسینی مبنی بر خودداری از اظهارنظرهای رسانه‌ای داشته، در روزهای اخیر درباره مسائل اکران، حاشیه‌های آن و عملکرد غیرقانونی شورای صنفی نمایش واکنش و موضع‌گیری نداشت، اما نامه جمعی از صاحبان فیلم‌های اکران عید فطر و درخواست آنها برای پایان دادن به مسائل و اختلاف‌های موجود ارائه توضیحاتی را ضروری می‌سازد.

شرایط موجود سینمای ایران به گونه‌ای است که در این آشفته بازار حقوق صاحبان فیلم، مخاطبان سینما و دلسوزان این هنر - صنعت نادیده گرفته می‌شود، سازمان سینمایی و زیر مجموعه‌های آن از جمله شورای صنفی نمایش، در برخوردی غیرقانونی و غیراخلاقی صاحبان فیلم‌ها را تحت فشار قرار داده، با استفاده از امکانات مالی و دولتی آنها را وادار به پذیرفتن خواسته‌هایشان می‌سازند.

سازمان سینمایی سوره علاقمند به اکران بی قید و شرط فیلم‌های سینمایی «کلاه قرمزی و بچه ننه»، «ضد گلوله» و «بی خداحافظی» در سینما آزادی، استقلال و زیرمجموعه‌های این دو سینما در تهران و شهرستان‌ها است، همانند سال‌های گذشته این سازمان طبق مقررات به تعهداتی که در قبال فیلم‌ها، تهیه‌کننده‌ها و پخش کننده‌ها دارد پای‌بند است و استفاده از ظرفیت‎های سینماهای حوزه هنری برای رونق دادن به مجموعه سینمای ایران را از وظایف خود می‌داند. اما شورای صنفی مصر است تا حقوق مسلم این سازمان و خواسته صاحبان فیلم ها را زیر پا بگذارد.

ناگوار است که در نظام جمهوری اسلامی و در فضای فرهنگی شرایط به گونه‌ای رقم خورده که نهادی که از ارزش‌ها و پاسداری از اخلاق، معنویت و نهاد خانواده صحبت می‌کند، مورد تمسخر قرار گرفته تا از آرمان هایش عقب نشینی کند. امکانات دولتی برای ایجاد فضایی صرف می‌شود که حاصلی جز تهمت‌زنی و رواج بی اخلاقی ندارد. شرایط به گونه‌ای پیش رفته که اختیارات و امکانات دولتی برای فسخ قرارداد صاحبان فیلم با سینماهای حوزه هنری هزینه می‌شود و کمک مالی به این سینماگران در صورتی تعلق می‌گیرد که همسو با اهداف سازمان سینمایی و شورای صنفی نمایش حرکت کنند. حواله نمایش فیلم به سینما آزادی داده نمی‌شود و حتی فیلم‌های ارزشی در این جدال آسیب می‌بینند. امروز بیت‌المال و بودجه دولتی برای رویارویی با یکی از نهادهای دیرپای فرهنگی، انقلابی صرف می‌شود که تنها خواسته‌اش صیانت از سینمای ارزشی و بنیان مقدس خانواده است.

در این فضا است که شورایی که وظیفه‌اش سامان دادن به وضعیت اکران فیلم‌ها و برنامه‌ریزی برای رونق سینماها و جذب مخاطب است، عرصه‌ای برای تنگ نظری و اعمال فشار بر بدنه سینمای ایران شده و هر روز این وضعیت پیچیده‌تر می‌شود. سازمان سینمایی سوره همچنان بر حفظ اهداف و آرمان‌های خود اصرار دارد و هدف خود را حفظ سینمای سالم، ارزشمند و اخلاق مدار می‌داند، اگرچه زیرمجموعه‌های وزارت ارشاد پا را از محدوده قانون فراتر می‌گذارند و سینمای ایران را رو به تعطیلی می‌برند، اما بر عهده همه نهادها و سازمان های فرهنگی و هنری است که در مقابل این بی‌قانونی واکنش نشان داده و مانع پایمال شدن حقوق معنوی و مالی صاحبان فیلم شوند.»

به گزارش ایسنا، با اعلام و تاکید حوزه هنری، شهرداری و شورای صنفی نمایش بر مواضع‌شان حال باید منتظر ماند این چالش که از عید نوروز آغاز شده،سرانجام به پایان می‌رسد یا همچنان سینمای ایران قربانی می‌شود و مخاطب هر روز سرگردان تر!
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
0
0
وقتی خجالت از مردم برایشان مفهومی نداشته باشد منتظر بدتر از این باید باشیم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین