آفتابنیوز : آفتاب: سرانجام یک ماه عبادت و روزهداری با برپایی پرشکوه نماز عید فطر در جای جای ایران به پایان رسید و تعطیلات دو روزه عید فطر، فرصتی را در اختیار مردم گذارد تا به سفر بروند؛ اما همین تعطیلات چند روزه به اندازه نصف فاجعه زلزله آذربایجان کشته بر جای گذاشت.
هرچند بیانات مقام معظم رهبری در نماز عید فطر، سفر بان کی مون و مرسی به تهران و ادعاهای جنگطلبانه اسرائیلیها، مهمترین رویدادهای روزنامههای صبح امروز بود، کشته شدن نزدیک به یکصد و پنجاه نفر در تصادفات جادهای چند روز اخیر، نکته مهم و دردناک روزنامههای امروز بود که شادی را به کام ایرانیها تلخ کرد.
تحولات اخیر دنیای اسلام، راه آینده را تعیین میکند بیانات مقام معظم رهبری در نماز عید فطر و پس از آن، دیدار با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی، فصل مشترک روزنامههای صبح امروز بود. رهبر انقلاب در خطبههای نماز عید سعید فطر، تحولات اخیر در دنیای اسلام را عجیب و بینظیر دانستند و افزودند: این تحولات که مسیر آینده دنیای اسلام را تعیین میکند، به فضل الهی، با همین آهنگ ادامه خواهد یافت.
روزنامه کیهان در گزارش خود درباره بیانات مقام معظم رهبری نوشت: «رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبههای عید سعید فطر، با هشدار درباره خطای در تحلیل، تأکید کردند: سعی کنیم در تحلیلهایمان و در شناخت حوادث، دچار خطا و اشتباه نشویم. بدانیم که آمریکا و صهیونیسم، دشمنان امت اسلامیاند؛ سردمداران رژیمهای جبار، دشمنان امت اسلامیاند. اگر دیدیم در یک جایی آنها در یک جهت قرار گرفتند، بدانیم که آن جهت، جهت باطلی است».
رخدادهای جادهای: مترقبه یا غیر مترقبه تعطیلات چهار روزه منتهی به عید سعید فطر ـ که با افزایش سفرهای جادهای همراه بود ـ منجر به وقوع ۸۰۵ فقره تصادف شد که در این میان، بیش از ۱۳۰ تن از هموطنانمان در پی این سوانح جان دادند.
در این باره، سرهنگ محمدرضا مهماندار، رییس پلیس راه کشور در گفتوگو با مهر با اشاره به حوادث رانندگی روز شنبه گفت: روز شنبه ۲۶ فقره تصادف فوتی رخ داد که در جریان آنها ۳۴ نفر جان خود را از دست دادند. همچنین ۲۱۶ نفر بر اثر ۱۳۴ تصادف جرحی مصدوم شدند.
روزنامه تهران امروز در گزارش خود در این باره نوشته است: «پایان ماه مبارک رمضان و تعطیلات چند روزه عید فطر، فرصت مناسبی برای خانوادهها بود تا پیش از بازگشایی مدارس به تعطیلات بروند. اما این تعطیلات همچون تمام تعطیلات گذشته به دلیل بیمبالاتی برخی رانندگان، باعث شد تا تصادفات زیادی در جادههای کشور رقم بخورد. ۸۹ فقره تصادف منجر به فوت و ۶۱۶ فقره تصادف جرحی آخرین آماری است که تا بعد از ظهر روز گذشته از سوی پلیس راه کشور مخابره شد.
اما روزنامهها در گزارشهای خود بیشتر به بازتاب سخنان فرماندهان نیروی انتظامی ـ که به ارائه آمار کشته شدههای حوادث جادهای پرداخته بودند ـ اشاره کردند.
اعتماد در گزارش خود به نقل از سرهنگ محمدرضا مهماندار، فرمانده پلیس راه کشور نوشت: «در مدت تعطیلات حدود شش هزار و دویست دستگاه خودرو و موتوسیکلت متخلفان توقیف و گواهینامه ۲۶۰ راننده متخلف نیز ضبط شده است. به گفته فرمانده پلیس راه کشور، از آغاز تعطیلات اخیر تاکنون با حدود ۶۰ هزار مورد سرعت غیرمجاز، ۵۰ هزار مورد عدم استفاده از کمربند ایمنی، ۱۲ هزار مورد سبقت غیرمجاز و بیش از 7 هزار و ۵۰۰ مورد تجاوز به چپ در جادههای کشور برخورد شده است. او گفت: در این مدت، حدود سه هزار و ۲۰۰ دستگاه خودرو و سه هزار دستگاه موتوسیکلت رانندگان و راکبان متخلف توقیف و روانه پارکینگها شدهاند».
پاسخ قاطع ایران، تهدیدات اسرائیل وزیر دفاع از آمادگی کامل نیروی نظامی ایران برای پاسخ قاطع و کوبنده به هر حملهای خبر داده و در عین حال تأکید کرده که مقامات رژیم صهیونیستی دچار اختلافات شدید سیاسی در میان خود هستند و اظهارات آنان مبنی بر حمله به تأسیسات اتمی ایران هیچ ارزشی ندارد.
سردار وحیدی این سخنان را پس از آن بر زبان جاری ساخت که به تازگی برخی مقامات صهیونیستی مانند نتانیاهو، نخست وزیر و ایهود باراک، وزیر دفاع صهیونیستها از قریب الوقوع بودن حمله به تأسیسات اتمی ایران سخن گفته و رسانههای صهیونیستی هم بر آتش این تهدیدات میدمند. با وجود این، اختلافات میان مقامات اسرائیلی به اندازهای شدید است که شیمون پرز، رئیس نود ساله رژیم صهیونیستی گفته به دلیل پیامدهای چنین حملهای، شبها خواب ندارد.
از سوی دیگر، برخی صهیونیستها در فلسطین اشغالی مقابل منزل ایهود باراک تجمع کرده و مخالفت خود با حمله به ایران را اعلام کردهاند. تمام نگرانیها این است که با حماقت اسرائیل در حمله به ایران با پرتاب هزاران موشک به مناطق تحت تسلط صهیونیستها، چنین حماقتی پاسخ داده خواهد شد.
روزنامههای صبح امروز هم پر بود از بازتاب پاسخ ایران به تهدیدات اسرائیلیها درباره جنگ با ایران. روزنامه ابتکار نوشت: «به دنبال ادعاهای وزیر دفاع غیر نظامی رژیم صهیونیستی مبنی بر آماده بودن اسرائیل برای حمله به ایران، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با تأکید بر اینکه مقامات جنگطلب رژیم غاصب صهیونیستی با اظهارات جنگافروزانه خود در مسیر انهدام و فروپاشی ارتش و ماشین جنگی این رژیم قدم برمیدارند، گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هم اکنون در بالاترین سطح آمادگی دفاعی و نظامی قرار دارند و به هر متجاوزی پاسخ کوبنده خواهند داد».
کیهان اما در این باره، علاوه بر سرمقالهای به قلم حسین شریعتمداری در گزارشی به واکنش سید حسن نصرالله در این خصوص پرداخت و از قول وی نوشت: حمله صهیونیستها به ایران، پایان ۳۲ سال انتظار برای نابودی اسرائیل است.
این روزنامه در گزارش خود نوشت: «دبیرکل حزب الله لبنان طی سخنانی به مناسبت روز قدس به رژیم صهیونیستی هشدار داد که هر گونه حمله آنها، ۳۲ سال انتظار ایران برای نابودی اسرائیل را فراهم خواهد کرد.
سیدحسن نصرالله در این سخنان که مستقیم از شبکه خبری المنار پخش شد، با اشاره به لحن تند اخیر مقامات رژیم صهیونیستی در قبال ایران گفت: همانند گذشته، بار دیگر سخنان مقامات اسرائیلی علیه ایران و نوار غزه تند شده است و موضوع سوریه را به کنار کشانده و روزنههای قاچاق اسلحه [به درون سوریه] را باز کردهاند.
وی افزود: در یک سال و نیم گذشته، موضع اسرائیلیها بنا بر برداشتهای مختلف برای حمله به برنامه هستهای ایران است. این در حالی است که تمامی جهان میداند برنامه هستهای ایران صلح آمیز بوده و ایران نیز بارها اعلام کرده که به برنامه صلح آمیز هستهای صلح آمیز پایبند است».
مرسی و بان کی مون در راه تهران با نزدیک شدن به زمان برگزاری اجلاس سران کشورهای عدم تعهد در تهران، گمانهزنیها درباره حضور مقامات بلندپایه کشورهای گوناگون در این زمینه، بالا گرفته است. در حالی که در آغاز هفته، خبرهایی از عدم حضور بان کی مون به گوش میرسید، روزنامههای صبح امروز از حضور قطعی دبیر کل سازمان ملل و محمد مرسی، رئیس جمهور مصر در این نشست در تهران خبر دادند.
روزنامه ابتکار در این باره نوشت: «در روزهای گذشته، رسانههای دولتی مصر و همچنین برخی از شبکههای خبری از جمله بیبیسی اعلام کردند، سفر مرسی به تهران قطعی شده است. بر اساس گزارشهای منتشر شده در روزهای اخیر، مرسی همزمان با آغاز اجلاس سران و در مسیر بازگشت از چین به تهران میآید تا در اجلاس سران جنبش عدم تعهد شرکت کند. علاوه بر رسانههای عربی و غیر عربی، مقامهای دفتر ریاست جمهوری کشورمان هم اعلام کردهاند که مرسی در جریان حضور معاون رئیس جمهور در قاهره و ارائه دعوتنامه احمدینژاد به وی، این دعوت را پذیرفت و از بررسی جدی موضوع سفر خود سخن گفت».
تهران امروز هم از حضور قطعی مقامات صد کشور در این اجلاس خبر داده و نوشته: «سعید لو تأکید کرده که تهران با آمادگی کامل، درصدد خواهد بود تا از ظرفیت دیپلماتیک این اجلاس بیشترین استفاده را ببرد.
به گفته وی، از برخی سازمانهای بینالمللی به عنوان ناظر و برخی مهمانان ویژه نیز برای حضور در این اجلاس دعوت شده است. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، یکی از این مهمانان است.
وی افزود: «اگر چه تا کنون مقامات روسی از پذیرش یا رد این دعوت سخنی به میان نیاوردهاند، اما سفر دوباره پوتین به تهران، قطعا یک دستاورد دیپلماتیک بزرگ برای ایران خواهد بود که نزدیکی روابط این دو کشور در بلوک شرق را به رخ جهانیان به ویژه غرب خواهد کشید. از میان حدود ۴۰ کشوری که قرار است در سطح عالی در اجلاس سران جنبش عدم تعهد حضور داشته باشند، افغانستان نیز در سطح رئیسجمهور شرکت خواهد کرد».
تابناک