کد خبر: ۱۶۸۵۳۰
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۰

"زمان زلزله" کدام جهات تهران خطر دارد؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دکتر علی بیت‌اللهی می‌گوید: انتخاب محل سکونت در تهران باید در اولویت دوم و سوم افراد باشد و اولویت اول باید اطمینان‌بخشی از کیفیت‌های حداقلی سازه ساختمان و مقاومت آن در برابر تکان‌های ناشی از زمین‌لرزه باشد. 

دنیای اقتصاد نوشت: یک زلزله‌شناس و محقق در حوزه گسل‌وزلزله که هم‌اکنون در سمت مدیرزلزله در یکی از نهادهای تحقیقاتی کشور مشغول فعالیت است، معتقد است: در تهران همه مناطق و محله‌ها در خطر آسیب ناشی از زمین‌لرزه قرار دارند اما در جنوب‌شهر تهران بخاطر وجود خاک‌های نرم که باعث تقویت امواج زلزله می‌شود و در شمال تحت تاثیر وجود چندین گسل بزرگ، خطر بیشتر از شرق و غرب پایتخت است.

دکتر علی بیت‌اللهی می‌گوید: انتخاب محل سکونت در تهران باید در اولویت دوم و سوم افراد باشد و اولویت اول باید اطمینان‌بخشی از کیفیت‌های حداقلی سازه ساختمان و مقاومت آن در برابر تکان‌های ناشی از زمین‌لرزه باشد.

دکتر بیت‌اللهی با بیان اینکه فرار از گسل و زمین‌لرزه در تهران معنا ندارد، می‌گوید: با توجه به طول و فراوانی گسل‌های تهران، فرضیه امن‌بودن یک یا چند نقطه در تهران بی‌معنا است.

این زلزله‌شناس با تجربه در عین حال تصریح می‌کند: مقاومت یک ساختمان در برابر زلزله به ظاهر و بخش‌های پیدا و آشکار ساختمان ربطی ندارد و این فقط وضعیت سازه‌ای ساختمان است که مشخص می‌کند ساختمان تاچه اندازه در برابر زمین‌لرزه مقاوم است. وضعیت سازه‌ای از روی ستون‌ها، ابعاد ستون‌ها، پی ساختمان، تیرچه‌ها، آرماتوربندی و بخش‌هایی که بعد از عملیات نازک‌کاری از دید پنهان می‌شوند، قابل تشخیص و محاسبه است.

دکتر بیت‌اللهی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ مرکز یا نهادی در برابر مسوولیت‌پذیری کیفیت و مقاومت سازه‌ای ساختمان‌ها در مقابل زلزله جوابگو نیست، تصریح می‌کند: طرح صدور شناسنامه‌فنی برای ساختمان‌ها تنها راهکار علمی و تضمین‌کننده برای محاسبه درجه استحکام سازه‌ای ساختمان‌ها محسوب می‌شود که متاسفانه این طرح هم‌اکنون در تهران تعلیق شده است.

با صدور شناسنامه‌فنی برای ساختمان‌ها، مهندسان‌ناظر با امضای شناسنامه در مراحل مختلف ساخت، نوع و اندازه مصالح‌ بکاررفته در بخش سازه ساختمان را در متن شناسنامه قید می‌کنند و با این کار درجه کیفیت و مقاومت سازه را مکتوب نوشته و پای آن را امضا می‌کنند طوری که در زمان خرید‌وفروش ساختمان‌ها، یک نسخه از این شناسنامه‌ تحویل مشتری می‌شود و اگر درجه کیفیت مقبول خریدار نباشد، عملاً ساختمان به فروش نمی‌رود. دکتر بیت‌اللهی از دولت و شورای‌شهر تهران خواست نسبت به احیای صدور شناسنامه‌فنی اقدام کنند تا در انبوه ساخت‌وسازهای جدید، جایگاه مقاومت لرزه‌ای، مشخص و مورد توجه سازنده‌ها قرار گیرد.

این زلزله‌شناس به صراحت اعلام می‌کند: در حال حاضر هیچ راهی برای اطمینان 100درصدی از مقاومت ساختما‌ن‌ها در برابر زلزله احتمالی وجود ندارد و فقط شناسنامه‌فنی می‌تواند این اطمینان را تضمین کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۲
0
0
سلام ، در مورد ساختمانهای جدید هم ، چنین شناسنامه ای معمولا" وجود ندارد ، چه برسد به قدیمی ها . برای اینکه
می بینیم که ساختمان نوساز است ، ولی شکاف بر میدارد و یا زود خراب می شود .
باید از بنیان شهرسازی ها و شهرداری ها ، از نظر مسئولین آنجا خیالمان راحت باشد که انسانهای باوجدان و متعهدی هستند و در آن صورت است که ساخت و سازهای جدید ، قابل اطمینان می شوند و ساختمانهای قدیمی هم طبق یک برنامه ، وسیع و سازماندهی شده ، منطقه به منطقه ، خانه ها را بازرسی می کنندو شناسنامه فنی می دهند .
ولی کو آن برنامه ریزان و آن متعهدان و مسئولان ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین