آفتابنیوز : 
محمد البرادعی، مديركل آژانس بينالمللی انرژی اتمی در گفتوگو با اين روزنامه تصريح كرد: آژانس طی مرحله جديد، با چالشهای زيادی روبه رو است كه مهمترين آن مسايل مربوط به گسترش سلاحهای هسته ای و خطر توسعه اين سلاحها در خاورميانه است.
وی در اين باره كه طرحهای آینده آژانس گفت: چالشهايی كه آژانس با آن روبهروست، بسيار زياد است كه مهمترين آن مسايل مربوط به گسترش سلاحهای هسته ای و نگرانی از توسعه آن در خاورميانه است.
مديركل آژانس با خاطرنشان كردن اين كه اسراییل همچنان به معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای نپيوسته است، مدعی شد: نگرانیهای زيادی نيز در مورد اهداف ايران در برنامههای هسته ایاش وجود دارد و میتوان گفت، اين موارد مهمترين چالشهايی است كه آژانس با آن روبهروست.
وی در خصوص درباره قانونی بودن یا نبودن قطعنامه شورای حكام، گفت: اين تصميم با رای مثبت اكثريت اعضای شورا رو به رو بود، بنابراين با توجه و استناد به پيمانهای آژانس، قطعنامه صادر شده قانونی است، اما موضوع مهم شرايط بعد از صدور اين قطعنامه است.
البرادعی ادامه داد: در اين جا آنچه كه مهم است ازسرگيری مذاكرات بين تمامی طرفهای درگير است. ايران بايد مذاكرات با اتحاديه اروپا را به منظور ايجاد اعتماد بين اين كشور و مجامع بينالمللی از سر بگيرد.
مديركل آژانس ابراز داشت: ما نيز به تحقيقات خود ادامه میدهيم تا به اين نتيجه برسيم كه فعاليتهای هسته ای ايران تنها در راستای اهداف مسالمتآميز قرار دارد، ما هنوز در اين خصوص به قطعيت نرسيدهايم و اميدواريم كه طی هفتههای آينده با افزايش فعاليتها بتوانيم مجامع بينالمللی ثابت كنيم كه برنامه هسته ای ايران تنها در راستای اهداف مسالمتآميز است.
وی اظهار داشت: مقامات ايرانی نيز طی دو هفته گذشته به من تاكيد كردند كه به همكاریهای خود با آژانس بينالمللی انرژی اتمی برای اثبات اين موضوع ادامه خواهند داد.
مديركل آژانس بينالمللی انرژی اتمی گفت: اميدواريم پاسخ ايران متعادل باشد و به افزايش تنشها منجر نشود. من در تماسهاي خود با مقامات ايرانی تاكيد كردهام كه مصلحت ايران در اين است كه به همكاریهای خود با ما ادامه دهد و به روند مذاكرات بازگردد.
البرادعی درباره مذاکرات امنیت ملی د رخاورمیانه گفت: انجام نپذيرفتن مذاكرات درباره امنيت ملي در خاورميانه متوازن با روند صلح، شكاف بزرگي ايجاد كرده كه كشورهای عربی بايد به آن توجه بيشتری داشته باشند. چيزی كه بايد مجامع ملی به آن توجه كنند اين است كه ما نمیتوانيم صلح در خاورميانه را بدون هم طراز بودن آن با عاری سازی منطقه از سلاحهای كشتار جمعی برقرار كنيم.
همچنین وی در اين باره اعمال فشارها عليه ايران و كره شمالی كه به نظر میرسد بيشتر از سوی آمريكا باشد، گفت: من به اعمال فشار عليه كشورها در اين زمينه معتقد نيستم و اميدوارم كه اسراييل نيز هر چه سريعتر به اين معاهده بپيوندد زيرا پيوستن اسراييل به اين معاهده با نظام امنيت منطقه ای و روند صلح در خاورميانه مرتبط است.
وی در پايان گفت: به نظر من شورای امنيت بايد فعاليتهای خود را در خصوص مسايلی كه به امنيت جهان و منطقه مربوط میشود، افزايش دهد.