آفتابنیوز : آفتاب: آخرین هفته دولت محمود احمدینژاد و یارانش در محضر رهبر معظم انقلاب، پایان دور جدید مذاکرات در وین و واکنشهای تند تیز به سخنان محمدرضا باهنر، مهمترین نکات روزنامههای صبح امروز بود.
کاهش قدرت خرید مردم باید علاج شود
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، صبح پنجشنبه در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت ضمن برشمردن برخی نقاط قوت دولت، اقتصاد مقاومتی را تنها راه ادامه روند پیشرفت کشور دانستند و تأکید کردند: استفاده از همه ظرفیتهای بخشهای دولتی و غیردولتی، اهتمام جدی به حل مشکلات معیشتی مردم، مبارزه با مفاسد اقتصادی، حمایت از تولید ملی و مبارزه با اسراف از لوازم اقتصاد مقاومتی است. سخنان رهبر معظم رهبری در خصوص یافتن علاجی برای گرانیها و کاهش قدرت خرید مردم مهمترین تیتر روزنامههای امروز بود. روزنامه رسالت هم با اشاره به این موضوع، فرازهای مهم سخنان رهبری را در مواردی نظیر «راهی برای کنترل نقدینگی بیابید و آن را به سمت تولید هدایت کنید»، «مصرف اجناس و کالاهای خارجی را در دستگاهها ممنوع کنید»، «تصمیم منابع ارزی باید مدیریت شود» و «مراکز رصد جهانی به روند پیشرفتهای ایران اذعان دارند» دانسته است.
ری برای ری
روزنامه ایران در ادامه دعواهای سنتی چند ماه اخیرش با رسانههای نزدیک به شهرداری تهران، امروز ویژه نامه استقلال ری را با نام «ری برای ری» را منتشر کرده است. معاون سیاسی استانداری تهران، یکی از افرادی است که در این ویژه نامه با او مصاحبه شده و وی اظهارنظرهای مدیریت شهری در جداسازی ری از استاندار تهران هم در یکی از گفتوگوهای این ویژهنامه در خصوص نگاه سیاسی به جدایی ری از تهران گفته که: «دولت آقای احمدینژاد که سال آخر را میگذارند، چه استفادهای میتواند از استقلال ری ببرد آقای احمدینژاد هم که کاندیدای انتخبات ریاست جمهوری نیست. پس میماند آن طرف برای چه نگران است؟»
این خبرنگار با طرح پرسشی از پروین احمدینژاد و به نقل از او گفت: «وی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه آیا بواقع توانستهایم همه مشکلات کلانشهری مانند تهران را حل کنیم که حال نگران جداسازی ری هستیم، ادامه داد: مدیریت شهری نگران چه چیزی است و با تحقق این مصوبه، چه چیزی را از دست میدهد؟ آیا توانسته برای جلوگیری از تخریب باغها و قطع درختان کاری انجام دهد؟ احمدینژاد با بیان اینکه توسعهٌ فضای سبز توسط مدیریت شهری محدود به چمنکاری و گلکاری است، گفت: این در حالی است که تعریف فضای سبز در دنیا، اقدامی است که به کاهش آلودگی هوا و ایجاد تنفس آن هم از طریق کاشت درخت منجر شود. احمدینژاد با بیان اینکه به عقیده بنده، شورای شهر باید از تحقق این امر استقبال میکرد، زیرا محدوده اعمال نظارت بر مصوبات شورا کوچکتر است، گفت: یکی از دلایل بروز ساخت و سازهای بیرویه و غیر مجاز، تبدیل ضعف در نظارت شورای شهر است که با جدایی ری از تهران و کوچکتر شدن محدوده نظارتی شورای شهر، شورا بهتر میتواند به وظیفه خود عمل کند».
برداشتهای متفاوت از دور جدید مذاکرات
دور جدید مذاکرات میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، دیروز در محل نمایندگی کشورمان در وین برگزار شد. ریاست گروه مذاکره کننده کشورمان را علی اصغر سلطانیه، سفیر و نماینده دایم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر عهده داشت و هرمان ناکارتس معاون مدیر کل آژانس در امور پادمانها نیز مسئولیت تیم مذاکره کننده آژانس را بر عهده داشت و همچنین رافائل گروسی، دستیار ویژه مدیر کل نیز، وی را در این جلسه همراهی کرد.
روزنامه کیهان در گزارشی بدون اشاره به سرانجام مذاکرات روز گذشته به بررسی جنگ رسانهای علیه فعالیتهای هسته ایران در آستانه دور پنجم مذاکرات پرداخت و نوشت: «در آستانه آغاز دور جدید مذاکرات میان ایران و آژانس رسانههای غربی و صهیونیستی تلاش گستردهای برای تحتالشعاع قرار دادن این مذاکرات آغاز کرده بودند.
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» با هدف فشار بر ایران و فضاسازی علیه فعالیتهای هستهای صلح آمیز ایران، بار دیگر مدعی شد ایران در آستانه مذاکرات، آثار آزمایش سلاح هستهای در پارچین را کاملاً پاکسازی کرده است.
این ادعا در حالی مطرح شد که ایران در دور قبلی مذاکرات هم اعلام کرده بود در چهارچوب تعیین شده، اجازه بازدید از این سایت نظامی را به بازرسان خواهد داد».
اما روزنامه شرق تیتر یک خود را به این موضوع اختصاص داده و در گزارشی با نام «یک نشست، دو برداشت» از برداشتهای متفاوت علی اصغر سلطانیه و هرمان ناکارتس در پایان مذاکرات روز گذشته خبر داده است. «سلطانیه: مذاکرات هستهای مثبت بود؛ ناکارتس: اختلافات باقی است»؛ بخشی از گزارش امروز شرق در این خصوص بود.
تهران امروز هم مدعی شد که سخنان منفی آمانو، مذاکرات دیروز را تحتالشعاع قرار داد و در گزارش خود نوشت: «تحرکات جدید آژانس در حالی است که یوکیو آمانو، دبیر کل آژانس اعلام کرده که اگرچه مذاکرات نمایندگان در حال پیگیری است، اما شخصا به پیشرفت گفتوگوها امیدی ندارد. آمانو نسبت به دستیابی به پیشرفت در مذاکرات اخیر ایران و آژانس ابراز تردید کرد و گفت: آژانس همچنان به دنبال دسترسی به منطقه پارچین است».
واکنشهای تند و تیز به مصاحبه باهنر
مصاحبه محمد رضا باهنر با روزنامه اعتماد، واکنشهای گوناگونی را برانگیخت که از جمله آن میتوان به پاسخ تند و تیز غلامحسین کرباسچی به وی و سرمقاله امروز ایران به قلم علی اکبر جوانفکر اشاره کرد. پس از آنکه محمدرضا باهنر در گفتوگو با «اعتماد»، ادعا کرد «همه عالم میدانستند کرباسچی به عنوان رییس ستاد کروبی به میرحسین رأی داده»، غلامحسین کرباسچی پاسخی تند علیه وی منتشر کرد که روزنامه اعتماد در شماره امروز خود آن را منتشر کرده است.
در بخشی از این پاسخ آمده است: «چه معنایی دارد که یک فرد تماموقت به نفع یک نامزد باشد اما سر صندوق یک رأی خود را به نام دیگری بیندازد؟ این برداشت تنها از جانب کسانی منطقی و ممکن مینماید که خود چنین کردهاند. البته اگر شما به فردی غیر از نامزد گروه خود رأی دادهاید اشکالی ندارد، شاید در آینده نه چندان دور صریحتر از گذشته به این مطلب اقرار کنید بلکه از بار سنگین مسئولیت خود کم نمایید. دوستانه میگویم که برای اینکه پس از چند صباحی که آن برادر بزرگوار شهیدتان را که این همه در این ۳۰ سال از خوان آبرو و برکت ایشان ارتزاق کردهاید، ملاقات میکنید بیش از این شرمنده نباشید به افترا و دروغ و توهین به کسانیکه قدرت پاسخگویی ندارند متوسل نشوید».
کرباسچی در پایان پاسخ خود مینویسد: «آقای باهنر شما قبل از رسیدن به یومالحساب الهی یک بار مروری بر مواضع و اظهارات متفاوتتان درباره شخصیتهای مختلف کردهاید؟ درباره آقایان هاشمی، ناطق نوری و خاتمی و امروز راجع به آقای احمدینژاد؟ ولی یک جمله از مقتل معروف حضرت اباالفضل را برایتان یادآوری میکنم، فقط به اشارهای که در موقع مصاحبه و حرف زدن علیه افراد غایب از صحنه مفهوم مروت و مردانگی در آن را دریابید:
نقل شده که مادر آن حضرت پس از شنیدن شهادت اباالفضل میگفت: واى بر من! به من گفتهاند که بر شیربچه تو عمود آهنین فرود آوردند. عباسجانم، پسرجانم! من خودم میدانم که اگر تو دست در بدن میداشتى، احدى جرأت نزدیک شدن به تو را نداشت».
علی اکبر جوانفکر هم در سرمقاله امروز روزنامه ایران در یادداشتی با نام «خوابهای آشفته» نوشته است: «به این سوال باید پاسخ قانع کنندهای داده شود که چرا افرادی با رنگ و لعاب سیاسی آقای محمد رضا باهنر، پس از مصادره خانه ملت به نام خود، در برابر دولت انقلابی، ارزشی و مردمی دکتر محمود احمدینژاد و موثرترین دولت پس از انقلاب در پیشرفت همه جانبه کشور، تا این حد تاب و توان از دست دادهاند که به سختی حاضر میشوند یک سال آخر آن را تحمل کنند و از موضع خود برتر بینی و در رأس امور بودن، برای دولت دهم، دایما خط و نشان میکشند، معیار گذاری و تهدید میکنند و به تعبیر خوابهای آشفته خویش برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری میپردازند».
جوانفکر در ادامه یادداشتش با کمک از ادبیات رئیس جمهور مینویسد که: «در اینجا یادآوری یک توصیه صادقانه خالی از لطف نیست که: آب را جایی باید ریخت که میسوزد».
تابناک