آفتابنیوز : 
اين روزنامه نوشته است: عملكرد هند در رايگيري شوراي حكام در هفته گذشته درباره برنامه هستهاي ايران، در داخل اين كشور با انتقادات شديدي روبرو شده است. چپها و ناسيوناليستهاي هندو در اين كشور اين عمل دولت را كمر خم كردن در برابر واشنگتن و سياست انزواي آن در قبال ايران توصيف كرده اند. چپهاي هند حتي از اين هم فراتر رفته و اين موضوع را خيانت به جهان سوم و جنبش غيرمتعهدها خوانده اند.
روزنامه سويسي افزوده است: كشورهاي بزرگ در حال رشد مانند برزيل، آفريقاي جنوبي، الجزاير و مالزي و همچنين دو كشور قدرتمند چين و روسيه به قطعنامه شوراي حكام عليه ايران راي ممتنع دادند و همين امر انتقاد داخلي به راي مثبت دولت هند به اين قطعنامه را تشديد كرده است.
"پراكاش كارات" رييس يك حزب ماركسيست هند بر اين عقيده است كه هند براي اولين بار در تاريخ استقلال خود، از سياست آمريكا به عنوان پليس جهاني جانبداري و از حمايت يك دوست كه داشتن فرآيند صلح آميز فن آوري هستهاي حق مسلم آن است، خودداري كرد. منتقدين دولت هند را متهم كردهاند كه به خاطر دوستي با آمريكا، تامين انرژي كشور در درازمدت را به بازي گرفته است.
نوي زوريخر سايتونگ در ادامه اين مقاله نوشته است: دولت هند در پاسخ به منتقدان گفته است كه رايگيري هفته گذشته در شوراي حكام به عنوان پايان تلاش ديپلماتيك در اين زمينه نيست، بلكه اين قطعنامه فقط يك هشدار به ايران بود. گفته ميشود كه ايران اخيرا همراه با مصر تلاش كرد، سندي را به سازمان ملل متحد ارايه دهد كه طي آن كليه كشورهاي جهان بايد به عضويت معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهاي (ان.پي.تي) درآيند.
هر چند كه اين امر در وهله اول عليه اسراييل است، ولي هند نيز مد نظر بود، زيرا اين كشور نيز تا كنون به عضويت معاهده مزبور در نيامده است. نوي زوريخر سايتونگ در ادامه نوشت: با وجود اين استدلال ها، باز هم نمي توان اين انتقاد به هند كه از دو ركن مهم سياست خارجي خود يعني موضع ضد آمريكايي و همبستگي با جهان سوم عدول كرده را توجيه كرد.
علت اين چرخش سياسي هند نيز به ديدار نخست وزير اين كشور در ماه ژوئيه با "جورج بوش" رييس جمهوري آمريكا در واشنگتن مربوط ميشود، زيرا واشنگتن نيز در اين ميان در سياست خارجي خود دست به يك چرخش عمده زد و هند و پاكستان را در كلوپ كشورهاي اتمي پذيرفت. دهلي نو چند دهه قدرت انحصاري پنج قدرت بزرگ اتمي را زير سوال برده و آنها را متهم به آپارتايد هستهاي ميكرد.
در ديدار ماه ژوئيه نخست وزير هند با رييس جمهوري آمريكا در واشنگتن، دولت بوش صريحا از هند خواسته بود كه موضع خود را مشخص كند، زيرا در غير اين صورت او نخواهد توانست قرارداد اتمي امضا شده با هند را در كنگره و سناي آمريكا تصويب كند.