آفتابنیوز : آفتاب: رئیس سازمان بازرسی کل کشور، نظارت و قانونمداری را از مهمترین اصول شهروند اسلامی دانست و گفت: قانونگرایی راحتترین مدل مدیریت است. قانونگرایی یعنی دلسوزی، سرعت در خدمت به مردم و نباید به خاطر مصالح مردم قانون را زیرپا گذاشت.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور عصر روز شنبه در جمع شهرداران و اعضای شوراهای اسلامی شهرهای استان گلستان گفت: شوراها تجربه خوب و موفقی در کشور است. اینکه مدیریت جمعی را در کشور و جامعه نهادینه بکنیم و مردم اداره امورشان را توسط منتخبین و نمایندگان خودشان انجام دهند اقدام مبارک و میمونی است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به جایگاه مشورت و شورا در فرهنگ اسلامی اظهار داشت: اداره زندگی جامعه اسلامی با مشورت و تعامل است.
پورمحمدی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در سخنان خود تصریح کرد: خداوند در قرآن به پیامبر (ص) که اشرف مخلوقات و معصوم است میفرماید: «و شاورهم فیالامر» و اینجایگاه مشورت را در جامعه اسلامی نشان میدهد.
وی با بیان اینکه پیشوایان دینی ما بر مشورت کردن و پرهیز از خودرأیی تأکید کردند اظهار داشت: جایگاه شوراها و تجربیاتی که در این زمینه داریم بسیار ارزشمند است و باید تقویت شود اما با اشکالاتی هم همراه است که باید اصلاح شود.
وی تصریح کرد: معتقد هستم شوراها و شهرداریها باید مسئولیت بیشتری بپذیرند و از جمله طرفداران مدیریت واحد شهری هستم. معتقدم آنچه که مردم در یک شهر نیاز دارند باید توسط منتخبین مردم اداره شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با توضیح این نکته که چرا بیشترین شکایت از شهرداریها است گفت: چون شهرداریها خدمات متنوع و زیادی ارائه میدهند طبیعی است که شکایت زیادی هم از آنان بشود و این را در توضیحاتمان باید رعایت کنیم.
پورمحمدی با اشاره به نقاط ضعف و قوتهای شوراها گفت: شوراها خدمات و اقدامات زیادی برای جامعه انجام میدهند و در کنار آن شاید چند مورد هم ضعیف عمل کرده باشند. درست نیست که نقاط ضعفها را برجسته کرده و شوراها را تضعیف نماییم.
وی خاطرنشان کرد: شوراها در گام اول باید به بازنگری و اصلاح رفتارشان در درست تصمیمگرفتن و صحیح عملکردن بپردازند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور بر اجرای درست قانون تأکید کرد و افزود: اجرای قانون مصلحتش برای مردم بیشتر از هر چیز دیگری است. اگر قانونشکنی و بیانضباطی در کشور حاکم شود سنگ روی سنگ بند نمیشود و همه ضرر میکنند.
پورمحمدی با بیان اینکه شهرداران، حافظ مدنیت هستند گفت: شهردار، خیابانساز و جدولساز نیست. شهردار، مدیر یک مجتمع انسانی است و همه مسایل انسانی یک شهر اعم از فرهنگ، اخلاق، قانونگرایی و مدنیت شهرها را بر عهده دارد. این اتفاق باید در کشور بیفتد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: برای خیابان و جاده و... حرص میزنیم اما برای به خطر افتادن اخلاق و انسانیت و مدنیت شهر دغدغه نداریم. این در حالی است که مردم به همه این امور (مادی و معنوی) نیاز دارند.
وی بر تصویب مصوبات قانونی در شوراها تأکید کرد و اظهار داشت: بهتر است یک نهاد قانونی بر مصوبات شوراها نظارت کند تا نقض قانون و مقرراتی صورت نگیرد. پورمحمدی احراز شرایط برای کاندیداشدن در شوراها را یادآور شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تنوع خدمات شهرداریها گفت: با شفافسازی و سیستمسازی میتوان جلوی سوء استفاده را گرفت و درصد سلامت را افزایش داد.
وی افزود: کسانی که قانون را زیرپا میگذارند بیشتر به دردسر میافتند و امکان توفیق خدمتکردن کمتر اتفاق میافتد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پایان اظهار داشت: قانونگرایی یعنی مدیریت و خدمت خوب در جامعه. اگر قانونشکنی و بیانضباطی در کشور حاکم شود منافع همه به خطر خواهد افتاد. این سنت ناروا نباید در جامعه تشدید شود.
پورمحمدی انضباط، نظارت و قانونمداری را از مهمترین اصول شهروند اسلامی دانست و گفت: قانونگرایی راحتترین مدل مدیریت است. قانونگرایی یعنی دلسوزی، سرعت در خدمت به مردم و نباید به خاطر مصالح مردم قانون را زیرپا گذاشت.
شده و جلوی تمامی اختلاس ها ، دزدی ها ، تک روی ها ، خیانت به حق مردم ( حق الناس ) و یک دنده گی ها و لجبازی ها را خواهد گرفت . و این قوانین حافظ منافع مردم ، عدالت و صلح
خواهد بود .