آفتابنیوز : آفتاب: سخنان وزير نفت جمهوري اسلامي ايران درباره مذاكره نفتي با مصر با واكنشهاي گسترده بينالمللي همراه شده است.
در فاصله كوتاهي پس از آنكه رستم قاسمي از مذاكره براي فروش نفت ايران به مصر خبر داد، رسانههاي مطرح بينالمللي از جمله بلومبرگ، رويترز، وال استريت ژورنال و ... به انعكاس گسترده اين خبر پرداختند.
درحالي كه همكاري نفتي مصر با دومين عضو موثر اوپك و منبع قابل اطمينان عرضه نفت ميتوانست براي اين كشور هم در بازار نفت اعتباري بينالمللي داشته باشد اما وزير نفت مصر در اظهاراتي عجولانه مذاكره نفتي با ايران را رد كرده است!
با وجودي كه براي نخستين بار اين مقامات مصري بودند كه موضوع افزايش مبادلات اقتصادي و همكاري نفتي با ايران را مطرح كردند، اكنون خبرگزاري رويترز به نقل از وزير نفت مصر موضوع مذاكرات دوجانبه براي واردات نفت از ايران را تكذيب كرده است.
اسامه كمال به رويترز گفت: "تمام آنچه درباره برگزاري مذاكرات براي واردات نفت ايران توسط مصر منتشر شده عاري از واقعيت است." وي همچنين مدعي شد: "من ميتوانم تاييد كنم كه وزارت نفت مصر تاكنون وارد اينگونه مذاكرات نشده است و تمام آنچه در اين زمينه گفته شده كاملا غيرحقيقي است."
درحالي كه روابط سياسي ايران و مصر تا پيش از انقلاب اخير مصر شرايط مناسبي را تجربه نميكرد، از زمان سقوط حسني مبارك نشانههايي از گرمتر شدن روابط ديده شده كه از جمله سفر محمد مرسي، رييسجمهور مصر نخستين ديدار مقام ارشد مصر از ايران در 30 سال گذشته را رقم زد.
اظهارات اخير وزير نفت مصر درباره مذاكرات نفتي با ايران درحالي مطرح ميشود كه اين عضو دولت مصر پيشتر در گفتوگو با روزنامه دولتي الاهرام اين كشور با اشاره به اينكه سفر رييس جمهور مرسي به ايران "درهاي روابط اقتصادي را بين دو كشور ميگشايد" گفته بود قاهره مخالفتي با واردات نفت از ايران و فراوري آن در پالايشگاههاي مصر ندارد.
به گزارش ايسنا، طبيعي است كه براي ايران عدم برقراري روابط نفتي با كشوري كه در چند دهه اخير مشتري نفت ايران نبوده اتفاق چندان مهمي نيست، ولي مصر كه توليد نفت چنداني نداشته و حتي عضو اوپك هم نيست قطعا به روابط استراتژيك با اعضاي موثر بازار جهاني نفت نياز خواهد داشت.
معلوم نيست كه اين مقام مصري به چه دليل و تحت چه فشارهايي از مواضع خود عقبنشيني كرده و كشورش را از همكاري اقتصادي با ايران محروم كرده است.