آفتابنیوز : شيخ ضياء الدين الفياض از موضع جمهوری اسلامی ايران وحمايت اين کشور از برقراری امنيت درجنوب عراق تقدير کرد.
وی خاطر نشان کرد که جمهوری اسلامی ايران به عراق برای برقراری امنيت کمک کرده است ومرزهای خودرا به شدت کنترل کرده تا افراد نفوذی به درون خاک عراق وارد نشوند.
الفياض افزود: تلاش برای عبور اتباع چچنی وافغانی ازمرزهای شرق عراق به اندازه تعداد انگشتان صورت گرفته است، برخلاف مناطق غربی کشورکه همه تروريست ها ازاردن،سوريه ،عربستان، کويت وشمال آفريقا وارد عراق می شوند.
وی همچنين گفت : ما به شدت اظهارات برخی از مسئولان کشورهای عربی که جمهوری اسلامی ايران رابه دخالت درامور داخلی عراق متهم کردند، محکوم می کنيم زيرا بر خلاف اين اتهامات، ايران دربرقراری امنيت درعراق کمک کرده است.
عضو مجمع ملی عراق اظهارداشت : هيچ بمب گذارويا مواد منفجره وحتی يک بند ديناميت از مرزهای شرقی با ايران که صدام آن را دروازه اعراب ناميده بود، وارد عراق نشد وهرچه که وارد می شود ازمناطق غربی است(مرزهای مشترک با کشورهای عربی) واين مساله حتی برآمريکايی ها نيز پوشيده نيست و آنها اطلاع دارند که هيچ نا امنی از سمت شرق بوجود نمی آيد.
وی همچنين اظهارنظر کرد که ناآرامی های جاری درعراق دو عامل دارد: يکی اشغالگران وبدرفتاری و عملکرد نادرست آنها و ديگری دخالت کشورهای متعددی است که برای برهم زدن وبازگرداندن اوضاع به زمان پيش از سقوط صدام تلاش می کنند.
الفياض ضمن تاکيد برمشارکت مردمی برای برقراری امنيت درکشور وکنترل تردد تروريست ها وهمکاری با نيروهای امنيتی وپليس، از طرح برخی از مسئولان عراقی برای تشکيل کميته های مردمی به منظور کمک به نيروهای امنيتی وپليس حمايت کرد.
وی درپايان اوضاع باثبات درجنوب ومرکز عراق را بلحاظ مشارکت شهروندان اين مناطق درفرايند سياسی وتلاش برای ساخت عراق جديد نمادين ومثال زدنی توصيف کرد .
شايان ذکراست تاکيد اين نماينده مجمع ملی عراق بر همکاری سازنده و موثر ايران در برقراری امنيت در عراق در حالی است که طی روزهای گذشته مقامات برخی کشورهای عربی با متهم کردن تهران به دخالت در امور داخلی کشور همسايه خود خود راوکيل و وصی مردم عراق قرار داده و مدعی شدند عراقی ها از دخالت ايرانی ها شکايت دارند از سوی ديگر تاکيد اين نماينده بر امن بودن مرزهای کشورش با ايران و اينکه اکثر تروريست ها از کشورهای عربستان، سوريه، اردن ، کويت وارد عراق می شوند، نشان می دهد که مقامات کشورهای عربی از امن شدن عراق و تبديل آن به يک کشور باثبات که دمکراسی واقعی يعنی حکومت اکثريت درآن حاکم شود، نگران هستند.
روز گذشته نيز حسنی مبارک رئيس جمهوری مصر در اظهاراتی نسنجيده و تحريک آميز نسبت به آنچه منزوی شدن اقليت عرب های سنی در عراق ناميد، ابراز نگرانی کرد.